Log ind med Facebook

UVJægeren's Blog

  • Hjem
    Hjem Det er her du kan finde alle blogindlæggene fra hele siden.
  • Kategorier
    Kategorier Viser en liste af kategorier fra bloggen.
  • Bloggere
    Bloggere Søg efter din favorit blogger på denne hjemmeside.

Har du skudt en Rimte og gruer nu for at skulle spise den? Fortvivl ej!

Skrevet af - i Personlige Blog's
  • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
  • Visninger: 8095
  • Tilmeld indlæg

Jeg har efterhånden set en del indlæg om folk som har skudt Rimter i den tro at det var en anden fisk, og siden hen er blevet svært skuffede over at finde ud af at det er en såkaldt "skidtfisk" som eftersigende ikke skulle være værd at sætte tænderne i.

Jeg fangede min første pelagiske fisk for et par uger siden hvilket viste sig at være en Rimte på 2,5 kg. Den røg direkte i fryseren mens jeg gik i tænkeboks og ledte efter opskrifter. Men tro det eller ej, selv Google giver op på Rimte!

. I går fangede jeg så min anden Rimte, igen en pæn størrelse, formentlig o. 3 kg. Det skal siges at jeg begge gange ikke har kunnet nå at identificere fisken ordentligt da fisken har overrasket mig og kun givet mig et kort vindue til at agere.

Nu kommer så den interessante del som jeg håber at jeg kan give videre. Jeg rejser en del i Kina hvor jeg gentagne gange er blevet budt på alverdens fisk, herunder også en del karpe fisk ala Rimten, som er tilberedt med stærk sauce og på en måde som gør at benene forholdsvis kan sorteres fra hvis man tager små bidder ad gangen (spisepinde kan anbefales).

Jeg har i dag serveret Rimte tilberedt med en Kinesisk opskrift i en chili/bønne marinade med ingefær og hvidløg og hele selskabet spiste den med velbehag til trods for en del ben der måtte sorteres fra.

Alle ingredienserne kan købes i hvilket som helst Asiatisk eller Kinesisk marked (ligger en del i Kbh), og retten tager bare 25-30 minutter at lave. Opskriften kan følges på flg. link: http://www.youtube.com/watch?v=O_YwUGnsxug

Konklusion: Rimte er helt sikker ikke den bedste spise fisk i DK men kan SAGTENS spises hvis man tilbereder den ordentligt. Herunder et par billeder fra processen.

Go' pinse mandag til alle i morgen!

Mvh Anders

b2ap3_thumbnail_foto-1.JPG

b2ap3_thumbnail_foto.JPG

b2ap3_thumbnail_foto-2.JPG

Skriv din kommentar

Post comment as a guest

0
betingelser og vilkår.

Kommentarer (4)

  • I tried to fillet it following the instructions of some US biologist that was trying to convince people to eat carps (they have got a real invasion there)... i didn't succeed :(

    Lots of bones everywhere... did you marinated it in vinaigrette or something?

  • Gæst - Anders

    Basically you fry the fish in a wok pan 2 minutes each side. Then you take out the fish and prepare the sauce in the pan. Vinager, soy sauce, chili/bean paste, Chinese cooking wine, ginger, garlic and sugar Once the sauce starts to boil, you add the fish again and let it steam/boil under lid for about 10-15 minutes.

    After that, the fish is so tender that you can easily pick up chunks with your chopsticks and remove the irritating small bones. For sure there are bones but I nor my guests found them particularly difficult to remove.

    The good thing about this way of cooking is that there is not a lot of preparation needed in forehand, and once you have cleaned the fish you can cook it as a whole fish instead of struggling to filletize it.

  • Det SER nu godt ud.. :-)

    /Morfar

  • Er pointen ikke bare, at alt fisk er spiselig - det er alene et spørgsmålet om mængden af sovs der skal til for at tage den grimme smag af fisk?