Log ind med Facebook

 Førstegangsindtryk

Harpunen virker solid, gennemført, og lider ikke af de små designfejl man ofte finder på de billige modeller. Elastikkerne hænger frit svævende via metalbøjler, hvilket virker til atgive mere præcision og slagkraft, end ved fx Cayman modellen. Dette er ikke bevist og taler kun ud af egen erfaring. Rammer dog markant bedre med denne model, og der er virkelig tryk på i forhold til harpunens længde.

 

Det positive

Det skinner allerede igennem at jeg er glad for denne harpun. Den er præcis, kraftig og meget manøvredygtig i vandet.

Løbet er af aluminium, line holder og aftrækker i rustfrit stål og håndtaget er med gummibelægning. Særligt grebet er jeg glad for, da den ligger godt i hånden uden af ”glide ud”, som det var tilfældet med TWIN THUNDER modellen.

Låsemekanismen til spyddet sidder lige i skabet og en slipper og låser meget let. Harpunen har desuden en dyb rille til spyddet, hvilket gør den let og hurtig at lade.

TWIN FIRE har ligesom de fleste andre modeller plads til en ekstra cirkel elastik for mere slagkraft. Dette er en rar feature, da 75 cm er fint til det meste, men til specielt multer og havørred er det optimalt hvis harpunen er kraftig nok til at sende spyddet helt igennem, så fisken sidder på linen. Det at fisken hænger på linen i stedet for spyddet gør at den har sværere ved at rive sig fri.

 

Det negative

Harpunen er lækker, men er i tvivl om hvor meget mere man får for pengene her i fht. Fx en Cayman 2000, som koster lige over det halve.

De svævende elastikker og den skrøbelig muscle-ring giver desuden flere dele der kan gå i stykker og har hørt om flere der måtte udskifte dele på harpunen allerede indenfor det første år.

 

Har kun haft 5-10 dyk med denne harpun, og indtil videre har den leveret hver gang uanset afstand og størrelse på fisk. Dette er en fin begynder-harpun hvis man ikke er på SU, men også klart en mulighed for den lidt mere kræsne uv-jæger.

 

Giver den 4 ud 5 spyd for design, ydeevne, præcision, mens den lidt høje pris og usikre holdbarhed trækker en smule ned.

Skriv din kommentar

Post comment as a guest

0
betingelser og vilkår.

Kommentarer (7)

 • Gæst - April

 • Gæst - Nancy

 • Gæst - Anthony

  http://www.coachingperdonne.com/author/vesnenoa/ Going to your dentist often is a consideration for white teeth. Your own research best to have cleanings every six months. Always set the next appointment whenever you are at the dentist. Inquire if the office can phone you to remind you.

 • Tak for dette, har selv overvejet at købe denne harpun :)

 • Jeg dykker med samme harpun bare 85'eren.
  Er godt tilfreds med den overordnet, men som du er inde på kræver den en del vedligeholdelse. Der er mange dele som skal efterspændes og tjekkes for jeg har mistet "øjet" som holde spyddet på plads 2 gange nu, samt den ovale plastfyld i muzzlen som holder elastikbøjlen på plads.
  Derudover er min låsemekanisme til spyddet begyndt at reagere lidt sløvt... og jeg har kun haft 15-16 dyk med den.

  Der er altså mange dele som er for skrøbelige synes jeg. Men er fuldt tilfreds med præcision og slagkraft.

 • Hej.
  Har dykket med Seac Sub x-fire 95 siden 2007. Den har bare virket! Kan varmt anbefale den. Det eneste vedligeholdelse jeg har udført er at skylde en i fersk vand. Synes ligger godt i min hånd og skyder hårdt og præsist.

 • Fin fin fin anmeldelse :)
  Jeg bruger selv denne harpun og må sige at jeg er fuldt ud tilfred!
  Den er hårdt skydende og meget præcis, jeg har kun positive ting og sige om denne harpun :)