Log ind med Facebook

ldende. De smukke linjer, de lækre hånd forarbejdede stykker teak, der nænsomt er sat sammen og over en lang og tidskrævende proces står tilbage som færdigt produkt, nærmest skriger til at man med meget kort frekvens tager harpunen op og mærker på den og stryger den langs årerne.

Men hvordan er den så ”live” spørger man sig selv? Er det som at købe en Maserati med en plæneklipper motor i, eller er der sammenhæng mellem udseende og performance. Det vil jeg forsøge at give min egen personlige skildring af.

Brugervenlighed: Riffe leverer som regel deres harpuner med en ”Threaded” eller ”Hawaiian” lineføring. Jeg har valgt med ”Hawaiian”, da jeg personligt synes det den letteste metode og det fungerer altså bare. Ved ladning klikkes spyddet ned i sikringen, linen føres op langs spyddet, ned under harpunspidsen hen over spyddet (så det ligger fast ned i spyd rillen for god præcision), tilbage ned til lineholderen og hen til den medfølgende bungee. Selv med en 7mm handske lades der let.

Præcision: Jeg vil ikke betegne mig selv som en cross eyed old woman, men har et par gange misset et par oplagte mål. Grunden er at selve sigtet på Riffen efter min mening ikke er lavet optimalt. De to ”Gorillasling” elastikker blokerer for synet til spydspidsen så man ikke kan sigte som hvis der var frit udsyn. I stedet gør man som når man skyder lerduer – man peger mod målet og kan indøve vinklerne. Jeg har læst flere steder om denne problem stilling og facit er, at sigtet er noget man må lære sig til over tiden.

Pris: Hvis man ser på billederne ser den jo ganske nem og ligetil ud. Og det er den, det er et stykke meget basalt stykke legetøj. Et par stykker træ sat sammen, en sikrings mekanisme, et par rustfrie beslag, laddeplade og et plastichåndtag. Og det er her prisen kommer ind i billedet. Bæstet koster ca. 3500,- Dkr. Og det er måske umiddelbart lige i overkanten af hvad den er værd. Men med tanke på, at den er 100 % håndlavet og hver enhed er unik med serienummer kommer prisen til sin ret. Det er muligt at man kan få harpuner af samme kvalitet til en billigere penge, men ekslusiviteten og charmen får man ikke som med ”custom made” isenkram.

Opsummering: Riffe Competitior Series har i de 5 måneder jeg har haft den givet mig en masse gode oplevelser med UV-Jagt. Det især fordi der aldrig har været drift fejl med den. Den er let at lade og skyder, når man lærer den at kende, ganske præcist. Grunden til at den ikke får absolut topkarakter er, at den skal behandles lidt som en engelsk sportsvogn. Den skal af og til have lidt olie og evt. slibes lidt ned og det er ikke alle der synes om dette.

Dom: Ud af 5 spyd mulige får Riffen 4 Spyd (med pil op) herfra og et venligt klask bagi J
 

Skriv din kommentar

Post comment as a guest

0
betingelser og vilkår.

Personer i denne samtale

Kommentarer (4)

 • Gæst - Lisa

  Odżywianie a hemoroidy. Dieta http://na-porost.pl

 • Gæst - Victor

  http://sigarika.in/profile-2/chatuchan32/ From the actual of anatomy, hemorrhoids the actual varicose veins of rectum. Constipation, pregnancy, spicy foods, prolonged sitting, obesity and all kinds of other factors could potentially cause this health probem. Traditional treatment includes medicines and surgery. OTC drugs, ointments, suppositories and tablets only temporarily alleviate symptoms. Some patients should not stand the torture of hemorrhoids and risk in order to an performance. But the recurrence rate is very high.

 • Tak for vurdering - godt skrevet. Jeg har aldrig set den live, men må sige at den ser smuk ud når den ligger på plankegulvet. jeg er selv i gang med at lave min egen udgave og er lidt i tvivl om jeg skal arbejde med olie eller triptrap træbehandling, sidstnævnte giver et lidt 2. hand udtryk, hvad er dit indtryk?

  hilsen
  Peter Brüggemann

 • Tak for det :-)

  Mht. olievalg så synes jeg at Trip Trap har en tendens til at danne en hård "skorpe", hvilket jeg vurderer ikke er optimalt når vi taler træ i forbindelse med saltvand. Harpunen får altså nogle tæsk når man rammer mod sten etc. Man kunne frygte olien skallede af. Olien du benytter skal helst have god gennemtrængningsevne snarere end at ligge sig udenpå materialet. Med Riffe Harpunen fulgte der faktisk et sæt olie med. Der var 2 forskellige typer, en meget tynd til reperation af små ridser etc. Hvor man så skal "soake" området så det bliver fint og stærkt, og så en meget glinsende olie til lidt bling finish :-)
  Man kan købe disse sæt løst også (sikkert til langt over hvad man kan få det for i andre brancher)
  Glæder mig til at se resultatet når du er færdig - harnlignende planer når vinteren kommer :-)
  D&P
  /Morfar