5 gode Uv jagt spots i Øst
Undervandsjægere er altid på jagt efter nye gode spots.
Hvor er der flotte fladfisk? Hvor trækker havørrederne rundt i store stimer? Hvor er der multer? (er der multer?) Den bedste muslingebanke, det bedste vrag, den mest oversete stengrund og den bedste grusbunke fyldt med pighvar…
I denne artikel kommer jeg til at gennemgå lidt om hvad der kendetegner et godt spot – og så komme med 10 gode spot som jeg besøger igen og igen.
Det gode spot
Det gode uv jagt spot er et spot man kender godt – og som man ved hvad man skal bruge til, og hvordan man “angriber” det bedst. Desværre så er det ikke altid en hjælp at få et stednavn eller sågar en gps position hvis man ikke ved hvilke fisk man kan forvente at finde der, i hvilke måneder og hvordan man konkret finder dem (under sten, i strengetang, ude i det fri vand) og hvilken teknik man skal bruge for at få en god chance.
Derfor kommer der her en liste med 5 gode spots i Østdanmark, som nok er beskrevet overfladisk, men grundigt nok til at du har en rimelig chance for at få succes. Se også Uvjægerens spotkort.
1. Reersø
Hele halvøen Reersø er potentielt godt, særligt kysten mod syd og vest. Mod syd kan man finde havørred (og sågar multer) i det lave tangbælte og på 2-3 meter vand er der fint med skrubber. Mod vest er der mange spredte sten – og enkelte på 5-7 meters dybde er huledannende, men svære at finde (her er ofte torsk) – og i mellem de spredte sten er der fint med fladfisk. Langs land på vestsiden ser man ofte hornfisk, havørreder og en sjælden multe. Hele området er bedst juni-oktober.
2. Snekkersten
Hele kysten fra havnen og 1,5 kilometer nordpå er god til havørreder nærmest året rundt. Læg dig og vent mellem de store sten (hvorpå der er stillehavsøsters) og kig også efter hornfisk. Ude på sandet på +2 meters dybde støder du på skrubberne. De er ikke så talrige som tidligere, men ofte er der en del. Tilfædigt kan du også støde på slethvar og tunger her, men det er sjældne fangster. Ude på 5-10 meters dybde er der ind i mellem torsk der står på muslingebankerne og blandt stenene. Området kan byde på det meste. Sæsonen er bedst i maj-november.
3. Holtug Kridtbrud – og resten af Stevns
Smukt, smukt, smukt – men desværre ikke så mange fisk. Fra Rødvig til Bøgeskoven er der 20 kilometer af kalk/kridt bund blandet med store sten og (for Danmark) rimelig store kystnære dybder. Du finder havørreder, pighvar, skrubber, aborrer og torsk – men du skal lede meget efter dem. Bedst er foråret efter torsk og efteråret efter havørreder. Torskene finder du i huler på 3-8m dybde, her kan du også støde på aborrer. Havørreder trækker mere frit rundt og meget vanskelige at komme på skudhold af, men kan overlistes på det lave vand.
4. Nyborg bropiller
Pille 1, 2 og 3 fra Nyborg er efterhånden Danmarks sikreste torskespot. Her er rimeligt dybdt. Pille 1: 6 meter. Pille 2: 8 meter. Pille 3: 12 meter. Og her er altid rimelig meget strøm. Men her er torsk og det er mere end man kan sige om alt for mange andre steder i Danmark. Torskene er meget ofte at finde nede mellem sten. Nærmest inde i stenbunkerne. Der er torsk året rundt, men bedst er perioden april-december. Husk din lygte.
5. Nyborg vrag
Inde i Nyborg gamle færgehavn er der nogle båse. Båsen tættest på sandstranden gemmer på Danmarks mest tilgængelig vragdyk. Vraget er rimeligt stort og fortsat ret intakt. Der er rigtig mange huler og huller – og der er altid torsk. Ofte er de små, men der er næsten altid 1-2 stykker over kiloet. Dette er det bedste dyk hvis du vil lære at dykke på vrag. Start forsigtig og husk lommelygte. Dybden er 4-8 meter og vraget er ikke et man hurtigt bliver færdigt med. Sæson året rundt.
Husk at lægge en rapport på Uvjægeren når du har været ude.
God fornøjelse!
Bemærk at I perioden 15. januar til 31. marts er fiskeri af torsk forbudt i indre farvande, så vraget i Nyborg er lidt udenfor sæson på det tidspunkt (hvis man altså ikke bare vil fridykke på vraget og lære det at kende 🙂