#63811

David H
Moderator

En harpun – medmindre den er ultrakort – vil skyde hurtigere og længere men ikke nødvendigvis mere præcist.

Min Pathos 100 kan ret sikkert nedlægge en HØ ca. 3.5-4m fra spidsen af spyddet. Med lidt mere målskydning kan jeg måske endda ramme fra 4.5m. Men da jeg ikke laver penetrationstest, så ved jeg ikke hvor meget punch, der er tilbage i spyddet helt ude på den distance. I en jagtsituation er 4m ret langt og det siger jeg helt uden at have meget erfaring fra DK (jeg bor i Asien).

Jeg synes personligt, at polespears er ultraseje og hvis du ender med at kunne tage HØ på et, så har du fået nogle stalking skills og en ro i vandet, som vil være til stor hjælp fremover.

Du kunne evt. overveje at lave dit eget HØpolespear… Jeg tænker noget japanskinspireret. DVS. længere end det du har nu. Tanken er at få et spyd, der flyver hurtigt, men også har et meget større overhang, så selve spidsen er meget tættere på byttet. Angiveligt er fisk mindre angste ved det end ved at spearoen kommer tæt på. Måske noget ca. 3-3.5m langt. Prisen er at du ikke kan svinge spyddet så hurtigt men spyspidsen vil kunne komme meget tættere på fisken og din effektive rækkevidde vil stærkt forbedret – men vil stadig være kortere end for en harpun.

Kig evt. på GatKu som inspiration til en front, som er lettere at manøvrere eller mit eget “japanske” spyd her:

http://spearboard.com/showthread.php?t=189986

Shooter & Shooter - Fotograf & Spearo