#64037

denmyos
Deltager

Hej David

Jeg har ikke læst hele din post men jeg kan genkende det du går igennem.

Jeg skal bare kigge på vand så begynde min næse at snotte til. (har det forøvrigt på samme måde med chili, jeg skal bare se chili i fjernsynet,, så begynder jeg at svede. 🙁 )

Jeg har altid følt at mit venstre E-rør er snævre end det højre.

Og hvis jeg ikke får trykudlignet ordenligt fra overfladen, så er min max dybte 2m. (min pr. er forøvrigt kun 10m ) så intet i forhold til dine 60+..wow 🙂

Jeg bruger frenzel og kan på sofaen trykudligne både BTV og ved brug af hånden så hårdt at jeg skal passe på mine trommehinder. Min frenzel er altid falde helt naturligt, har aldrig rigtigt brugt tid på at træne den. I vandet er det dog noget helt andet.!
Det der hjælper mig i vandet er at have meget luft i munden når jeg lave frenzel.

Det jeg er begyndt på, er at trykudligne første gang med snorkel i munden, i overfladen.

Førhen gjort jeg det lige efter jeg havde taget snorklen ud af munden i overfladen.

Det næste problem er at når jeg tager snorklen ud efter duckdive, så mister jeg den luft jeg havde i munden , så jeg er allerede på hælene når jeg skal trykudligne næste gang. (tip og tricks ønskes)

En anden ting der hjælper mig, er at trykudligne ofte, meget ofte, men småt.

På et 5m dyk vil jeg typisk trykudligne 10-15 gang, små kort og hurtige trykudligner.
Det er sikkert ikke optimalt, og giver heller ikke ro i dykket, når man hele tiden skal tænke på at være meget på forkant med trykudligning.
Og det er heller ikke fedt når man skal bruge så meget energi og kræfter på at trykudligne, og samtidig overvejer at lave en post der hedder “Støttegruppe for de holde vejret hæmmet” 🙂