#64072

David H
Moderator

Det med at bare ligge og lave 4/8 vejrtrækninger er ikke opvarmning for mig, jeg skal presses.! Jeg for contrations allerede ved 1min. Ved at varme ordenligt op kan jeg trække den til 1:45 før de kommer, også er det rent kamp de sidste 45 sekunder.

Det tror jeg ret nemt kan forklares med, at din dykkerefleks ikke er sparket igang endnu. Det er også derfor, at de første holds på en tabel som regel er værre end de midterste (på trods af den kortere breathe up senere i tabellen). 4/8-vejrtrækninger er ikke opvarmning men afslapningsvejrtrækning. Du er ikke loadet op med CO2 overhovedet, så din dykkerrefleks er slet ikke sat igang. Du burde føle det samme på en ApneaWalk og jeg føler det helt klart selv på mine relaxation tables.

Og det med CO2 er egentligt også en pointe, der er værd at nævne. Så endnu et Jedi mind trick; CO2 Er Din Ven. CO2 er med til at sætte din dykkerrefleks igang. Jeg tror min veninde har brugt det “trick”, når hun fik tidlige kontraktioner. Så istedet for at være negativ over at hun fik kontraktioner halvvejs nede på et langt, dybt dyk tænkte hun istedet: “Ah, kontraktioner, hvor fint – nu kommer min MDR og så bliver det hele jo meget nemmere”;). Så det med at undgå hyperventilering handler for avancerede dykkere ikke kun om at undgå BOs, men måske i lige så høj grad om, at de ikke vil forsinke deres MDR.

Shooter & Shooter - Fotograf & Spearo