#64657

Jonathan
Deltager

Jeg synes altid det er en god ide at fremhæve det her emne! Måske vi er flere der går og knager lidt over det, men jeg vil i hvert fald gerne dele et par tanker og høre hvad i tænker. Håber ikke det er et hijack af tråden?

Der er mange af os der har haft “tæt ved” oplevelser og det må også gå galt en gang i mellem (hører vi om det hvis det gør?).

Personligt er der intet jeg frygter mere i vandet, end at blive sejlet ned og det kan ødelægge et dyk, hvis der er for mange speedbåde i nærheden, selvom jeg har bøje med. Det er helt klart for mig at bøjen ikke er en garanti for sikkerhed, men det er et virkeligt godt hjælpemiddel til at blive set. Cykellygter garanterer heller ikke at man ikke bliver kørt ned, men de mindsker risikoen betragteligt.

Jeg har oplevet (som scubadykker) at blive hevet i bøjelinen fra fiskebåde og at de sejler forbi bøjen som var den en slalommærkning. Ikke fordi de er sure eller vil gøre skade, men fordi de ikke ved hvad det er, og ikke ved at de skal holde afstand til bøjen.

Som jeg ser det, er der ved at ske en lille revolution i “retten til vejen” på vandet. Bådførerne har været forvænt med at have vandet for sig selv, 100-200 meter fra kysten, men sådan er virkeligheden ikke længere. Nu er vi der også, og jeg tænker det stiller krav til begge parter. Vi markerer os tydeligt, de holder bedre udsyn.

Når det er sagt, så er det bare os der trækker det korteste strå når vi mødes på vandet. Derfor synes jeg til en hver tid at det er op til dykkeren at gøre sig synlig, uanset de principper man så må have om god bådfører skik osv. Så vil bådførerne med tiden også lægge mere mærke til os og være påpasselige.

Jeg har samme flåde som dig, men flaget hænger bare fladt henover bøjen. Det skal jeg have gjort noget ved.

De små svømmebøjer er fine til at markere i forhold til følgebåd, makker eller folk med kikkerter. Når det kommer til synlighed for sejlende, giver jeg ikke meget for dem. De er simpelthen for små og højden over vandet for lille.

Det er vel uden for diskussion at uv-jagt og dykning i travle sejlrender, havnemundinger og lignende er totalt no-go…

Dykkerinstruktør og fritidsharpuner