#27695

David H
Moderator

Hey Morten,
Koh Tao er en god ø. Ingen tvivl om det og før, jeg opdagede “den anden side” (Andaman-siden), var det min favorit.
Der er gode spisesteder, gode cafeer, gode strande og hvis I lejer motorcyckler, så kan man gå lidt på opdagelse på øen.
Den er ikke alt for party- eller sexturistet, men der er nogle coole barer, hvis man vil give den gas en aften eller tre. Alt i alt, en ø til dem, der er blevet lidt ældre 🙂

Det er heller ikke et dårligt sted at tage et dykkercertifikat, da udvalget er stort og priserne måske er de bedste i verden. Taler vi scuba eller fridykning? For der er vel omtrent tre fridykkerskoler (måske flere nu) og ca. en trillion million scubaskoler.
Spotsene er ikke sådan helt fantastiske og viz’en ikke altid i top, men til certifikat er det mere end brugbart.

Dog synes jeg en del af skolerne er lidt pølsefabrikagtige – det gælder bare om at få nogle folk igennem og nogle penge i kassen. Men når det er sagt, så er scuba, for en almindeligt begavet m/k altså forholdsvis nemt… Og selve testene er så nemme og instruktørerne så grænseoverskridende hjælpsomme, så det gør helt ondt at tænke på (her taler jeg om PADI/SSI).

Jeg tog selv mine OW og AOW hos Baan’s som vist er den største dykkerpølsefabrik i verden, men jeg var heldig at få en ung instruktør på mit AOW som rent faktisk gik op i sit arbejde – den ældre fyr på OWet brugte det meste af tiden på at pitche sit nye live-aboard-projekt i håbet om, at vi ville booke hos ham…

Ifht. skandinavisk-talende instruktører, så tror jeg ikke det bliver svært at finde. Stik hovedet ind i to-tre forskellige bikse og så skulle den være der.

Hyg jer

Shooter & Shooter - Fotograf & Spearo