#6736

Jeg har været på Nordhavnen og kigge lidt rundt – både over og under vandet.

Det typiske er, at man som lystfisker trasker ud af molen og videre ud på stenmolen, og fisker derfra – det er altså på nordsiden vi bevæger os. Når der er musikål i vandet, er der mange lystfiskere, og de fleste er der eftermiddag og tidlig aften, men de kan træffes hele døgnet…og på hele stenmolen.
Lystfiskerne er ofte ikke den gode af slagsen, men nærmere dem der går hornfiske-amok én gang om året, og helst ikke vil røre en fisk, den er jo slimet.

Kigger man under vandet, og området måske ikke det fedeste dyk Sjælland kan byde på.
Der er store golde sandstrækninger fra gummistranden og op til havnen og på vestsiden af molen ud mod vandet, mens der helt tæt på (2-3 meter fra kanten) ligger sten og er beplantning.
Det betyder i realiteten at jagten kommer til at foregå helt tæt på molen, og altså med fare for at der står lystfiskere med deres liner.

Over vandet har jeg sakset hornfisk og kysttorsk – og jeg har hørt nogle få HØ-historier.
Under vandet har det primært været rustent endegrej der er blevet opdaget.

Hvis du går i vandet på sydsiden, er det den lille strand udenfor Kronborgs område, der meget sigende hedder Kronborg strand.
Stranden ligger klemt inde mellem havnen og pynten omkring Kronborg, så der er ikke meget strøm inde ved selve stranden.
Helt inde er den ret fladbundet, men lidt længere ude er der mere vegetation. Oplevelsen på Kronborg strand er mere attraktiv end den er på gummistranden.

Både Kronborg strand, Gummistranden og østsiden af Nordhavnens mole er ofte pakket ind i garn og ruser. Garnfiskerne mener åbenbart at mange lystfiskere må betyde mange fisk.

Hvis man går ud og svømmer rundt om Kronborg ved jeg til gengæld ikke hvordan det ser ud, og om man overhovedet må. Jeg kunne forestille mig der kan være meget stærk strøm, og at man skal passe på. Jeg kunne også forestille mig at opsynsmanden omkring Kronborg får øje på dig efter parken er lukket ned, så står den på grimme ord og sten i knolden…men jeg ved det faktisk ikke. Måske Mr Lamberto kan udvide min horisont her.