#16314

…jeg har en strand jeg ofte bruger, hvis jeg ikke har tid eller energi til at ræse for langt for en svømmetur.
Det betyder jeg har svømmet mellem de 3 høfder relativt ofte, og kender bundforholdene temmelig godt.
Forrige år var der en stor flot muslingebanke – efter en god heftig efterårsstorm var der ingen muslingebanke mere.
Hen over sommeren kom noget af muslingebanken tilbage, men meget mere sporadisk spredt og med langt færre muslinger – den sidste storm har igen fjernet hvad der måtte være af muslingebanker – til gengæld har den taget rigtig mange af de mellemstore og store sten der var lagt som kystsikring, og omdannet til lidt rev – der er iøvrigt markant dybere (0.5-1 meter) flere steder end tidligere. Jeg er spændt på hvad der sker hen over sommeren.

Området byder altid på rigtig rigtig mange skrubber … i de kolde måneder også kysttorsk, og en gang imellem kan man også træffe ørred. De største stimer af tobis er jeg stødt på i det her område. Jeg ser ingen ændringer i hverken biodiversitet eller fiskemængder.

Min pointe er bare, at selvom råstofudvending ændrer ret meget på forholdene, så ændrer vind og vejr også på områderne – og selvom ændringer foretaget i efterår/vinterperioden efterlader området goldt, så sker der ofte ting og sager hen over de varme måneder.

Jeg er hverken biolog eller brændene forkæmper for det ene eller det andet – og mit grundlag er totalt subjektivt, uden registreringer eller andet til at holde regnskab for noget…