#16290

trawler
Deltager

….

giver dig helt ret i at videoen umiddelbart ikke beviser så meget og at en video om et par uger, af en bar bund, hvor torskene måske endda er på dybere vand pga. andre forhold, ikke kan bruges særligt meget i videnskabelig forstand. Videoen er heller ikke optaget med det formål, men bare på en fisketur, hvor der var godt liv i torskene. Vi ser heller ikke optagelserne af alle de andre gange, hvor torskene ikke lige stod dér. Christian har så brugt den ifm. hans sag og ja måske ikke på den mest faglige måde. Men det sandsynligvis mere effektivt i den brede befolkning, end én VVM redegørelse til et par hundrede kilo, som menig mand der brænder for en sag ikke lige har… Jeg er ikke i tvivl om at der smøres lidt tyk på i denne omgang, du kan jo læse hvordan hans knægt nærmest står og græder de næste 20 år, men kan det fungere som øjenåbner for et område som vi måske ikke helt ved nok om til blot at suge løs.

Ja Vedbæk’s sandsugede områder, har ren faktisk har givet flere fangster for nogle arter, for lystfiskere, men det ved jeg ikke om nødvendigvis er et godt tegn, området skal selvf. helst fortsat virke for “alle” arter i de livsstadier det har understøttet tidligere.
Men det er da helt sikkert også muligt at sandsugningen det ikke betyder det helt store, eller måske endda gavner det maritime miljø og det er jo også stadigt et meget lille området ift. hele Øresund, jeg kan stadigt bare ikke se hvorfor man vælger disken, lappengrunden og tårbæk rev, traditionelle fiskepladser. Der er helt sikkert en smart ingeniør der har udregnet cost-benefit ift. vanddyber mv., man kunne jo suge hele midten af kattegat op, efter bunden var trawlet på kryds og tværs, uden der var kommet indvendinger. Hele balladen er iøvrigt ikke udsprunget af sandsugning er noget nyt fænomen, men pga. de udvidede tilladelser.
Sverige har iøvrigt fredet deres halvdel af Øresund ift. sandsugning.

Og lige meget hvad der i sidste ende er korrekt eller ej, er det ikke fedt når nogle tager/påvirker éns fiskspot 😉

Tårbæk er blevet anvendt ekstensivt i mange år.

den bliver du nok nød til at uddybe, det er ikke ligefrem min opfattelse