#21619

Mads Broe
Deltager

Er der nogen argumenter for eller imod nogen af de tre spyd? Der er lidt forskel på diameteren på dem, men jeg tror, de alle passer? Har forskellen nogen betydning i praksis, og i så fald hvilken? Hvis der ikke er forskel, så hælder jeg til at vælge det første, da flopperen er riflet lidt ind i dette spyd, som derfor burde have marginalt lettere ved at gennemtrænge bytte.

Forudsat at de alle er lavet i den samme legering:

Det tyndeste spyd er det hurtigste, men også det der lettest bøjer, det har ikke så god energibevarelse over afstand.
Det mellemste er en smule langsommere, bøjer ikke nær så let, og bevarer energien lidt bedre over afstand.
Det tykkeste er det langsommste, har sværest ved at bøje, og bevarer energien bedst over afstand.

Mht. slibningen af spidsen, så vil jeg tro at Tri-Cut spyddet er det med den spids der yder bedst penetration, men da mere eller mindre alle spidser alligevel ender som “bullet-point” spidser på et eller andet tidspunk, med mindre man tager sig lidt sammen og sliber dem som man burde, vil jeg mene at en bullet-point penetrerer fint. Den sidste er samme standard slibning som SeaTec også bruger, og den virker fint.

Så er der flopperen, i teorien er det helt rigtigt at det første spyd har mindre risiko for at opleve problemer med penetration pga. flopperen, men i praksis tror jeg ikke det betyder noget videre, hvis der er problemer med at komme igennem har du alligevel alt for lidt smæk på kanonen.
Men, hvad langt mere interessant er, så er flopperen på det første spyd langt nemmere at få til at forblive udslået, grundet den fasning der er i spyddet.

Nu ved jeg ikke hvad du kører med af elastikker, hvor meget vægt du lægger på at passe på dit spyd, og hvor højt du går op i at lave head shots på dit bytte, i mit tilfælde havde jeg nok valgt det første; det burde være stabilt nok til at ku’ ta’ den mængde gummi jeg smider efter det, i hvert fald på en compound-rig, jeg gør mit bedste for ikke at skyde sten, og da jeg hovedsagligt går efter head shots vil jeg gerne ha’ mit spyd frem lidt tjept.

Det er jo ikke sikkert at du har det ligesom mig, og jeg ville aldrig påstå at der kun findes min måde, men nu har du i hvert fald nogle parametre at tænke lidt over.