#27958

David H
Moderator

Mit helt personlige syn på denne her sag er, at hvis du havde spurgt for bare et par år siden, ville jeg have sagt AIDA fremfor SSI uden meget tvivl.
AIDA har mere fridykkerkultur i sit DNA, mens SSI kommer fra scubaverdenen. Men AIDA har haft så travlt med at hoppe med på bølgen af interesse for fridykning og lave penge og gro, at jeg (personligt) synes, de er blevet lige så meget pølsefabrik som konkurrenten. Men dog er ingen af dem så slappe i det som PADI er i flaskedykning…
Der er nogle rigtigt dygtige folk, som er gået til SSI indenfor de seneste par år og der jo selvfølgelig også voldsomt dygtige folk hos AIDA. Men der er også blevet pumpet instruktører ud på rekordtid hos begge organisationer… Så jeg synes, det er lidt hip som hap i de her år. Om de sidstnævnte bare tager kurserne for at tage dem og ikke for at ville undervise ved jeg ikke så meget om, men det kan jo godt være og ærlig talt så håber jeg det lidt.

Jeg tror, Lotta Ericsson er gået ind i en skole i Thailand (Koh Tao?) så hvis hun er der næste gang du skal afsted så er det vel noget nær det tætteste man kan komme på instruktør-pedigree. Der er også en tysk(?) AIDAinstruktør i Phuket som vist er rigtig dygtig.

Husk, at man kan krydse over mellem de to organisationer temmeligt nemt.

Hvis du vil til at dykke dybere end man kan de fleste steder i Thailand, og det stadig skal være i Asien, så er Filipinerne og Bali gode steder.

Shooter & Shooter - Fotograf & Spearo