#13939

Jégwan Kaaber
Deltager

Klart ja til en køleskabskompressor eller trykflaske… selvom det måske er lidt overkill..

Man behøver jo i princippet ikke at skulle pumpe sine guns meget mere end en gang, med mindre man altså skruer på dem som vi gør…

Ingen tvivl – du er 40% sejere.. 🙂 Uanset hvad, så får man ikke mere ud af en vanlig oleo end hvad man kan presse ind.

Det er rigtigt, at man kan få mere punch ud af en 13mm oleo.

Min pointe er, at power kun er en side af en god harpun – jeg går mere og mere væk fra ønsket om bare power.. den skal frem for alt være præcis og det er rart, at en harpun også er nem at bevæge og hurtig at lade – det giver fisk på bordet.

Jeg har jo min Black Sea – den har power nok til hvad som helst, men det gør den også noget uhåndtérbar…

I Danmark, hvor fiskene ikke er enorme og hvor sigten sjælden er fantastisk, er power ikke så vigtigt. Man kan sige, at det er mere farligt end godt, hvis harpunens effektive rækkevide er længere end sigten 😳

Hellere en lille smoth og præcis harpun. Jeg har skudt 13 skud med min Medi Sten 11 og fået 13 fisk mellem 2 og 6 kilo med hjem – det er hovedsageligt fordi jeg rammer rent og fordi fiskene har svært ved at rive sig fra det korte spyd eller når de er på snoren.

Jeg læste et sted, at alle UV Jægere burde starte med en lille harpun – på den måde får man trænet sine skills med at komme stille og tæt ind på fiskene – det er efter min mening ikke nogen dårlig pointe..

En erfaren jæger ved, hvad og hvordan der jages hvor. Han har derfor mest gavn af den gun der passer bedst til den planlagte tur – møder man det uventede, ja så er det måske klogest at nyde synet og lade det gå..

Jeg har som du ved en 100cm Sten 13 på vej – den skal jeg have med ud i verden, så den skal have Salvimars kit på og da også pumpes til hvad jeg max kan lade. Genialt, hvis jeg både kan bruge 7 og 8mm spyd i den uden videre..

Jégwan