Viser 7 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #54330

   THR
   Deltager

   Hej!

    

   Jeg har en Rob Allen Sparid 90 cm harpun og her er der mulighed for at vælge om man vil køre med åben eller lukket muzzle. Jeg tænker det er en smagssag, men derfor vil jeg gerne høre om der er nogle der har pros og cons for det ene eller det andet?

   Jeg er lutter øre 🙂

  • #54332

   David H
   Moderator

   Det er netop rent smag og behag og det skal siges, at jeg mest er til luftharpuner så andre vil have mere at byde på. Men here goes nothing…:

   Åben har et bedre “sigtebillede”. Der er mindre tingeltangel i spidsen er harpunen, så du får et mere rent, ubrudt syn ned langs spyddet. Men lukket er nemmere at lade da muzzlen holder spyddet på plads foran mens du famler med at få spydenden i triggermekanismen. Det er ikke noget problem i dagslys, men måske giver det en lukket muzzle en fordel om natten?

   Der er vist også en pointe omkring at skyde ind i huler, men kan ikke huske, hvad det er, haha. Måske er det at spyddet, selv hvis ikke det helt har forladt harpunen (pga en kort hule) stadig falder af harpunen med en åben muzzle? Så det er måske en fordel.

   Jeg tror det var Maze, der i sin tid, også nævnte at hvis du stanger flade (uden at skyde) så er lukket bedre, da spyddet nemmere hopper af en åben (ikke noget problem i normal brug).

   P.S.  lidt grammarpoliti her – det er en “muzzle” men i mit eget lille udenlandsdanske sproghul kan jeg ikke huske, hvad det hedder på dansk;-)

   Shooter & Shooter - Fotograf & Spearo

  • #54368

   THR
   Deltager

    P.S. lidt grammarpoliti her – det er en “muzzle” men i mit eget lille udenlandsdanske sproghul kan jeg ikke huske, hvad det hedder på dansk;-)

   Jeg skammer mig over at have lavet sådan en grammatikfejl og så 2 gange endda. Det er en auto correct fejl jeg ikke har fanget. Det er rettet nu

   Jeg bruger pt. selv lukket muzzle og det fungere ganske fint, jeg var bare nysgerig på hvad andre mener i forhold til ladning af harpunen, da jeg tit bøvler lidt med det om natten 🙂

  • #54388

   David H
   Moderator

   Der er da intet at skamme sig over:-).

   Håber andre byder ind med, hvad de foretrækker, men umiddelbart vil jeg tro, at lukket stadig er nemmere om natten – men hvis det er nemt at skifte setup, kan du jo prøve det. Evt. bare i et mørkt værelse derhjemme.

    

    

   Shooter & Shooter - Fotograf & Spearo

  • #54389

   Jeg foretrækker lukket.

   Det er hurtigere og nemmere at lade, og særligt om natten.

   Det er også bedre setup til at stikke fladfisk.

   Jeg rammer helt fint.

   Jeg er også tilhænger af dynema wishbone, og da spyd med sharkfins ikke funker med lukket muzzle bruger jeg Rob Allens Spyd der er notchede og lavet til dynema wishbones (afrundede).

   Morten Rosenvold Villadsen

  • #54391

   Anonym

   Jeg har anvendt både Omer Caymann 2000 75cm lukket muzzle, Sporasub SK40 80cm åben muzzle og Pathos Laser Open Carbon 80 cm åben muzzle.

   Kan klart bedst lide åben muzzle. Jeg synes, de er mindst lige så lette at lade som lukket muzzle, også om aften, og så skyder de mere præcist, giver et bedre sigtebillede og spyddet rasler ikke rundt, men er altid holdt fast. Åben muzzle kan sagtens bruges til at stikke flade med, ens skydeline skal bare ikke være meget løst monteret, bevares. Nu ville jeg heller ikke vælge harpun efter dens evne til at stikke flade med – den disciplin er lidt for kedelig for mig, og kan også sagtens klares med lappen eller en kniv. Eller en harpun med åben muzzle.

   Men altså, det er en smagssag, og tror ikke der er kæmpe forskel. Det der betyder mest er kvaliteten af spyddet (som skal være lige, ikke bøjet) og elastikkerne.

   Det værste du nok kan gøre er at skifte frem og tilbage mellem åben og lukket muzzle på din harpun, da du således ikke får rutine i at skyde med en bestemt løsning. Vælg én løsning og opbyg rutine med denne 🙂

  • #58684

   jom43
   Deltager

   Hejsa.

    

   Lige et spørgsmål til jer, ang lukket Muzzle.  Lige set en youtube film, hvor de anbefaler at man ved lukket muzzle bruger en flættet line, istedet for en nylon line.  Min harpun, som er købt brugt, er med lukket muzzle og nylon line.

   var noget med at samlingen på nylon linen skulle igennem øjet, og bliver ret hurtigt slidt ?  Men hvad foretrækker i ?

   Mvh johny møller

  • #58687

   THR
   Deltager

   Jeg bruger en ganske alm monoline til min harpun. Jeg har ikke oplevet nogle problemer eller udfordringer endnu. Tror der går lidt for meget teori i den, en gang imellem når der debatteres og laves videoer 😉

   • #58690

    jom43
    Deltager

    Super 🙂

    Mvh johny

Forum er sponseret af

Viser 7 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.