Viser 7 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #19542

   Anonym

   Hej derude,

   Med jævne mellemrum får jeg smerter i øret/ørerne et par dage efter et dyk. Tror umiddelbart ikke det har noget med trykudligning at gøre, da det til tider kommer efter rene “overflade”-ture. Efter 1-2 ugers dryppen med Sofradex går det i sig selv, men at være grounded i to uger i højsæsonen er næsten ubærerligt! :pinch:
   Er der andre end mig der har det her r..-irriterende og tilbagevendende problem? Og kan nogen fortælle hvad man kan gøre for at forebygge at det opstår?

   D&P, Jaogo

  • #19544

   TLN
   Deltager

   Det lyder umiddelbart som swimmers ear. Jeg havde problemet sidste sommer hvor jeg var på en 2 ugers ferie med UV-jagt hver eneste dag. Det sidste 3 dage fik jeg swimmers ear(ørebetændelse), og lægen forklarede at grundet den varme sommer, var den høje badevandstemperatur med til at øge mængden af bakterier i vandet, hvilket havde forudsaget en regulær epidemi sidste sommer. Jeg fik en form for øredråber med binyrebarkhormon som fjernede betændelsen og smerterne efter 6-10 dages tid. Hvis du ofte oplever problemet vil mit råd umiddelbart vil mit være at du stopper godt med vat i ørene, når du skal i vandet og sørger for at du simpelthen ikke får vand i ørerne. For nogle er problemet tilbagevendende, jeg har heldigvis kun oplevet det en enkelt gang. Du kan læse lidt mere her:

   http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/ydreoerebetaendelse.htm

   Håber du kan bruge informationerne til noget og at du finder en løsning på dit problem 🙂

  • #19545

   Lars Gaba
   Deltager

   Har selv haft problemet, ikke rart. Men der findes en løsning.

   Jeg har købt Doc`s Proplugs. De har et meget lille hul således, at man kan trykudligne men der komme ingen vand igennem. Normalt drypper jeg mine ører med 1-2 dråber alm pooldråber( de fås i mange forskellige versioner her i Frankrig) og monterer ørepropperne, der er en praktisk tynd nylonline der holder sammen på dem så de ikke bliver væk. Jeg har aldrig haft problemet siden jeg startede for 2 år siden. Taget i betragtning af at Middelhavet min er 15 grader og kommer op på 29-30 grader om sommeren så skulle der være grobund for mange baktusser. http://proplugs.com/ Jeg ved ikke om du kan købe dem i DK men prøv nettet hvor jeg købte dem.

  • #19576

   Tom
   Deltager

   Der er tidligere skrevet tråd om samme emne. ……
   Ørepropper eller surfer-glue kan anvendes for at undgå vand i ørene. Jeg tror Morten Villadsen beskrev noget om en blanding med eddike…… så man kan forebygge tilstanden
   Ellers er Ciflox eller Spersadex jo behandling NÅR det er for sent.

  • #19586

   Har selv haft en del problemer med ørerne og har i den forbindelse prøvet forskellige ørepropper. De bedste jeg har fundet er også de billigste.

   http://sportsbutikken.dk/catalog/product_info.php?cPath=28_255&products_id=1465

   Fordelen er at de er af silikone og ikke tager så meget lyd som mange af de dyre modeller jeg har prøvet. :woohoo:

  • #19588

   Anonym

   Mange tak for alle input! -Tankevækkende, at man herinde får stillet den rigtige diagnose på baggrund af få linjer, mens ens læge liiiige skal ind og fumle på google… 😉

  • #19602

   Michael Povlsen
   Deltager

   Ja, det er smukt, men der er vist et eller andet om at Tom 100 kan smykke sig med et titel ala Doktor Tom i sit civile liv (dvs. uden neoprenen) Tom100, jeg har en frygtelig kløe i mit… aaahheemm, den tager vi over en PM 😆

  • #19603

   Ja, det er smukt, men der er vist et eller andet om at Tom 100 kan smykke sig med et titel ala Doktor Tom i sit civile liv (dvs. uden neoprenen) Tom100, jeg har en frygtelig kløe i mit… aaahheemm, den tager vi over en PM 😆

   Uhhh Povlsen du gør mig til hypokonder … kære læge sekretær vil de tjekke for sjette gang i denne uge om jeg har nogen knuder i pungen. :cheer: :cheer: :cheer:

Forum er sponseret af

Viser 7 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.