Viser 1 svartråd
 • Forfatter
  Indlæg
  • #62853

   Frederiksen
   Deltager

   Hej alle

   Jeg tænker på at snorkle igennem vinteren – jeg vil tage den pighvar, vil jeg :-).

   Lige nu bruger jeg en almindelig helfodsfinne med en neoprensok på 2 mm. Det er okay i ca. 9 grader vand, men efter en times tid er det lige lovligt køligt.

   Jeg overvejer finner med hælrem og så en sok på 5 – 7 mm, men jeg er i tvivl, om det er for meget at gøre ud af det. Jeg regner med at kunne være en lille times tid i overfladen i 3-4 grader vand.

   Jeg har vanter med 5 fingre på 4.5 mm i neopren. Det er også okay i en times tid lige nu, og de giver god fleksibilitet. Hedder det luffer med tre fingre og 7 mm, når det bliver koldere, eller skal jeg bare bide kulden i mig? Jeg er ikke specielt kuldskær, men det må godt være jagten og ikke kulden, jeg fokuserer på.

   På kroppen har jeg 7 mm med hætte (Beuchat Focea), 1 mm kortærmet indenunder og en shorty på 2 mm udenpå. Findes der noget bedre til at supplere min 7 mm?

   Hvad gør I andre?

   Mange hilsener Per

   Per Frederiksen

  • #62854

   Hej Frederiksen,

   Det varmeste er helt klart 7mm sokker og 7mm tre-finger handsker

   De varmeste jeg har prøvet er 4 elements, men de er så svære at få på at jeg istedet har brugt Frivannsliv 5 finger i 5-7mm eller Immersion 3 finger 5mm.

   Du kan se dem jeg har erfaringer med her:

   https://undervandsitetet.dk/produkt-kategori/dykkerhandsker

   Jeg vil aldrig anbefale hælremsfinner, men i stedet vælge tykke sokker og fodlommer store nok til at rumme dem. Husk at hvis dine fodlommer strammer så bliver du meget hurtig kold.

   Jeg husker Frivannsliv har skrevet en god guide til at holde varmen generelt, men kan ikke genfinde den lige nu (er på farten).

   Morten Rosenvold Villadsen

Forum er sponseret af

Viser 1 svartråd
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.