Hej alle,
Jeg jager som regel i Øresund og har ofte et par flade med hjem, men sjældent nok til et helt måltid. Nu er jeg kommet i tvivl om, hvordan jeg bør opbevare disse indtil de skal på panden. De skal selvfølgelig fryses, men er det nok at rense dem inden eller bør jeg også flå dem inden?
/Peter
Står tit i samme situation som dig, og jeg flår dem altid på begge sider. Nogle gange fileterer jeg dem også inden jeg fryser dem.. Syntes det vand der er i posen efter optøning er for klamt hvis man fryser dem ned med skind og det hele.
at rense flade= at flå dem
i hvert fald i det her hus
normalt bliver skrubber også filletteret og løs frosne
med mindre det er hvarre de kommer normalt i fryseren med skind
aner ikke om det er den bedste måde at gøre det på men det er også sjældent at de får lov at ligge mere end 1-2 uger i fryseren
Jeg fileterer altid mine skrubber og fryser dem, medmindre de skal spises inden for 48timer efter fangsten.
Fladfisk af højere kvalitet (tunger, pighvarre etc.) kan jeg godt finde på at fryse med skin. Det giver flere tilberedelsesmuligheder og man kan jo stadig flå dem/filetere dem når de er tøet op.
Søtunge skulle angiveligt væp lidt lettere at flå hvis de har været frosset først.
Personligt flår jeg dem straks
Forum er sponseret af