Viser 6 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #4691

   Albert Jacobsen
   Deltager

   Hej derude,
   Som de fleste andre, så har jeg heller ikke det store mod på at hoppe i havet før temperaturen bliver lidt bedre. Istedet ville jeg dog gerne bruge tiden indtil da, på at forbedre min fridykning (jeg er begynder, så der burde kunne gøres en del).

   Jeg har prøvet at google rundt efter trænings programmer og har også downloadet en app (STamine), som man kan bruge når man sidder i sofaen. Men jeg tænkte at der formentlig var nogle herinde der havde nogle gode erfaringer fra bestemte træningsprogrammer/metoder eller lignende – er det tilfældet (er interesseret i alt fra små teknikker til større programmer)?

   Er der desuden nogen der har erfaring med diverse kurser i fridykning – det overvejer jeg nemlig også at tilmelde mig. Så anbefalinger modtages gerne.

   Håber på noget godt input, så jeg i den kommende sæson kan bruge mere at tiden på bunden. 😉

  • #4692

   Lars
   Deltager

   Hey
   jeg har heller ikke kunne finde noget trænings program. Men jeg har fundet en del øvelser der virker fornuftige på YouTube. f.eks http://www.youtube.com/watch?v=xliSecqZke8
   jeg synes jeg allerede har forbedret mig inden for flere af de discipliner, så jeg håber det kan mærkes på min bundtider når vandet bliver ledt lunere.

   Ellers kan jeg anbefale stig Åvall Severinsens bog – træk vejret, den har hjulpet mig til at slappe mere af når jeg er i vandet. Jeg har nemlig det problem, at jeg kan holde vejret meget længere på land end når jeg ligger i vandet.

  • #4694

   Bo Andersen
   Deltager

   Hej
   Jeg har læst Træk vejret og jeg synes bogen er meget informativ og indeholder mange guldkorn. Generelt er jeg derfor helt enig i anbefalingen. Jeg vil dog lige sige, at bogen forekommer mig lidt rodet, og du må ikke forvente deciderede træningsprogrammer. Guldkornene kommer lidt spredt og man efterlades med indtryk af, at detaljerede træningsprogrammer er udeladt for ikke at lokke dem der ikke er særligt inviede ud i farlige situationer..?

   Mht. læsestof kan jeg klart anbefale “Manual of Freediving, Underwater on a single breath” af Umberto Pelizzari og Stefano Tovaglieri. Den er på engelsk, ca 360 sider og efter mange gode afsnit sluttes af med rigtig gode input til træningsprogrammer.

   Træning er jo en meget individuel sag og for mig handler det slet ikke kun om at være i stand til at holde vejret i X minutter, men nok mere om at være i god form og have alle de fordele jeg føler det giver i hverdagen med relativt stillesiddende arbejde osv. Jeg skal ikke slå rekorder i hverken løb, svømning eller fridykning/uv-jagt.

   Jeg ved ikke om det overhovedet har nogen interesse, men i løbet af vinteren har jeg trænet crawl i svømmehallen min. 3 gange om ugen og løbet en tur på ca. 10 km min. 2 gange om ugen. Jeg gennemførte mit svømmemål med at svømme 3,8 km crawl i januar måned. Herefter startede jeg med lidt dynamisk og statisk apnø hver uge som erstatning for noget af crawl-træningen. Med en smule inspiration fra Manual of Freediving har jeg på rent amatørniveau sammenstykket et program, hvor skruen strammes stille og roligt og som jeg faktisk overholder. Eksempel på denne uges program (uge 8 ):

   Mandag: 7,5 km løb

   Tirsdag: Dynamisk apnø:
   22 x 25 m bane over bund (22x ca.30 m)
   5 x 50 m i ca. 1 m. dybde

   Torsdag: 11,5 km løb

   Fredag: 2000 m crawl:
   1000 m opvarmning
   4 x 50 m interval med lille pause mellem intervallerne
   1 Langsom bane (LB)
   1 Hurtig bane (HB)
   2 LB 2 HB
   3 LB 3 HB
   4 LB 4 HB
   3 LB 3 HB
   2 LB 2 HB
   1 LB 1 HB

   Lørdag: Statisk apnø:
   50″ apnø 2’45” hvile
   1′ apnø 2’45” hvile
   1’10” apnø 2’45” hvile
   1’20” apnø 2’45” hvile
   1’30” apnø 2’45” hvile
   1’40” apnø 2’45” hvile
   1’50” apnø 2’45” hvile
   2′ apnø

   Mht statisk apnø har jeg overført flere ugers program fra pc til mit Forerunner 305 løbeur. Uret styrer således apnø- og hviletiderne og samtidig logges puls. Det er meget sjovt/informativt efterfølgende at se pulskurven under hvile og apnø.

   Håber det kan inspirere.
   Mvh Bo

  • #4695

   jan
   Deltager

   Lige et spørgsmål bo
   Har din øget kondi træning og der med forbedret kondition givet
   Dig længere tid på dine “dyk” ??

  • #4696

   Bo Andersen
   Deltager

   Hej Jan
   Jeg mener ikke umiddelbart, at mit kondital er øget i løbet af vinteren, da jeg igennem de seneste ca. 5 år konsekvent har løbetrænet flere gange hver uge. Jeg kan derfor ikke udtale mig skråsikkert om at konditræning automatisk fører til bedre bundtider. Alt andet lige tror jeg dog, at et rimeligt kondital næsten er en forudsætning for gode tider.
   Som skrevet går jeg ikke efter rekorder, og mine tider er slet ikke prangene ift. andre her i forum, men det jeg har fornemmet gennem de seneste par sæsoner er, at jeg sidst på sæsonen stille og roligt har øget bundtiderne uden anden træning end løb og uv-jagt. Det får mig til at tro, at kombinationen konditonstræning og statisk/dynamisk apnø er meget væsentlige for at øge bundtiderne.
   Mvh Bo

  • #4697

   jan
   Deltager

   hej bo
   det var også det jeg var kommet frem til :o)
   men godt at hører det fra andre også og deres olevelser med træning.

   starter selv hos herlev jernlunger her i marts på deres intro til fridykning så jeg kan få en
   god viden om træning og hvordan jeg kan få mest muligt ud af det tid jeg har til at træne og
   dykke i, er heller ikke selv ude efter de store rekorder i tid eller dybter men bare nok til at
   få de oplevelser jeg ønsker og den glæde som jeg kan få ud af sporten for mig og mine
   lyster. det er jo nok ikke det samme som andres behov og trang til at opnå det de vil.

  • #4698

   søren bernburg
   Deltager

   Jeg har med stort udbytte brugt http://freedivingexplained.blogspot.dk/ som vejledning, og der ligger også et fint lille gratis program som hedder Apnea trainer .
   Jeg vil tro at Bo@ du køre lidt i underkanten af hvad dit potentiale er til hvad angår din statisk, men det vil nok vise sig hvis du afprøver retningslinjerne fra siden.
   Min egen erfaring ang. apnea træning er at træne varieret med forskellige tabeller og så ellers træne tålmodigt hver anden dag, og lade være med at forvente en hurtig fremgang fra uge til uge.
   Fremgangen skal ses over en lang horisont måneder måske halve år, men så vil den også med garanti vise sig.

Forum er sponseret af

Viser 6 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.