-
ForfatterIndlæg
-
-
marts 13, 2013 kl. 9:53 pm #5067
JimmyDeltagerJeg syntes Torsk kan blive meget ensformig. Er der nogen der kan nogle lækre opskrifter der bringer liv til denne fisk ? (Gerne med en god øl der passer :P)
# Jimmy
-
marts 13, 2013 kl. 10:19 pm #5069
KhaledDeltagerHej
Har lurket i lang tid, men har endelig taget mig sammen til at oprette en konto.
Sidst lavede jeg torsk i ovnen m. ingefær, chili og hvidløg samt bulgur ved siden af og ovnbagte artiskokker/gulerodder, som tilbehør. Syntes selv det smagte rigtig godt 🙂
-
marts 14, 2013 kl. 12:22 am #5073
-
marts 14, 2013 kl. 1:56 am #5074
-
marts 14, 2013 kl. 4:03 am #5079
Torben HeimbürgerDeltagerEn af mine dykkermakkere Thomas Rode som er chefen på restaurant Kong Hans taler rigtig varmt om saltet torsk. Første gang jeg hørte om det lød det umiddelbart ikke rigtig ophidsende, men efter at have lavet det fik jeg noget af en øjenåbner!
Jeg er selv en af de der Palæo nørder. Så dette er blevet endnu et eksempel på morgenmaden 🙂Prøv det!
/Morfar
-
marts 14, 2013 kl. 4:06 am #5080
Torben HeimbürgerDeltagerOg ja Lektor, røget torsk er daaaarjlig 🙂
Man kan få en “Kasper røghat” rygeovn for under 400,- og VIRKELIG lave gode ting på den.
Har faktisk lagt en blog op tidligere om “Vild med røg”.
/Morfar
-
marts 14, 2013 kl. 11:08 am #5086
JimmyDeltagerI forhold til saltet Torsk, er der nogle metoder man kan lave det på uden risiko for orm ?
-
marts 14, 2013 kl. 7:28 pm #5094
Klaus FrøslevDeltagerHej friskfisk.
Der er næppe nogen orm, der ligefrem overlever en decideret saltning.
Hva med en opskrift morfar?
Klaus
-
marts 14, 2013 kl. 8:34 pm #5095
Christian EggersDeltagerHej i madglade jægere
først en tur i fryseren med fileterne, så er der ingen levende orm lilbage.
Derefter en blanding af 50% salt og 50% sukker godt med frysetøret dill og freskkværnet peber
lidt af den blanding i bunden af et passende beholder (jeg bruger Tuppervare, så må jeg have den i Fruens køleskab)derefter det ene filet med skindet nedad, igen lidt af blandingen på fisken, så den anden side ovenpå.
Det hele i køleskabet et par dage. nydes med godt brød og øl.
i skulle prøve det.hilsen Christian
-
marts 14, 2013 kl. 8:56 pm #5098
Thomas PedersenDeltagerHej i madglade jægere
først en tur i fryseren med fileterne, så er der ingen levende orm lilbage.
Derefter en blanding af 50% salt og 50% sukker godt med frysetøret dill og freskkværnet peber
lidt af den blanding i bunden af et passende beholder (jeg bruger Tuppervare, så må jeg have den i Fruens køleskab)derefter det ene filet med skindet nedad, igen lidt af blandingen på fisken, så den anden side ovenpå.
Det hele i køleskabet et par dage. nydes med godt brød og øl.
i skulle prøve det.hilsen Christian
Det er vel gravad ørred/laks du her poster opskrift på? har hvert fald aldrig hørt om denne opskrift med torsk
-
marts 14, 2013 kl. 10:33 pm #5102
Mikkel MunksgaardDeltagerDet er en gravning (siger man det) der er beskrevet ovenfor – saltet trækker væden ud af fisken og gør kødet mere fast, mens sukker giver smag – desuden er det også en konservering af fisken. Jeg bruger nu altid frisk dild, men det er vel hvad man lige har ved hånden.
Om det fungere med torsk ved jeg ikke – men det kunne da være sjovt at prøve. chancen for at komme hjem med en torsk er jo noget større end med en ørred.Som oftest sker en saltning med store mængder salt der bliver gnedet ind i emnet – alternativ ligger man emnet i saltvand, men så kalder man det som regl en sprængning…selvom jeg aldrig har hørt om sprængt fisk.
Og du har ret, saltet torsk lyder ikke synderligt ophidsende, så host venligst op med en opskrift! 🙂
-
marts 15, 2013 kl. 12:45 am #5105
Torben HeimbürgerDeltagerKommer her:
Til 4 personer
Tid: 20 min. + 6 timer saltning
400 g torskefilet uden skind
Groft salt
Saften af 1-2 lime
Olivenolie
Salt og peberTilbehør:
1 bæger creme fraiche 38%
Blandede krydderurter
Sennep
CitronsaftPynt:
Lakserogn
Grøn salatGnid fisken ind i groft salt og læg den ca. 6 timer i fryseren. Tag den ud, lad den tø en smule op og skær den i tynde skiver, som arrangeres smukt på fire serveringstallerkener. Dryp dem med lime og olivenolie og krydr med salt og peber.
Rør creme fraichen stiv med de friskhakkede grønne urter og smag saucen til med sennep og citronsaft, samt salt og peber. Anret torsken med saucen i »æg« formet med en ske. Pynt med lakserogn og grøn salat.Så er vi klar til et par hovedretter. Husk, at magre fisk som torsk altid skal saltes en halv times tid inden tilberedningen – det gør dem fastere og lækrere mellem tænderne. Lige inden stegningen skylles saltet af, og kødet duppes tørt med køkkenrulle eller et (rent) viskestykke.
/Morfar
-
marts 16, 2013 kl. 11:42 pm #5181
Christian EggersDeltagerhej med jer
nu var det torsken der blev spurgt om. Jeg har prøvet opskriften med sild og makrel.
Fordi man ikke har hørt om det, er det vel ikke ensbetydende med at det ikke smager godt .hilsen Christian
-
-
ForfatterIndlæg
Forum er sponseret af
- Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.