Viser 9 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #8460

   kasper
   Deltager

   hej 🙂

   da vandtemperturen ikke rigtig gider stige, skal jeg have købt en 7 mm våddragt så jeg kan komme ud og få testet min harpun.

   men jeg er lidt i syv sind over alle de forskellige dragter der findes og vil selvfølgelig gerne købe den rette dragt første gang.

   så er der nogen der ude som kan tale for og i mod 2 delte dragter og hel dragter??

   forslag på dragter modtages gerne. 🙂 mit budget hedder 1500-2000

   på forhånd tak

  • #8464

   Jeg har en todelt custom 5mm Technodiver-dragt fra Kingfish: http://www.kingfish.dk/dykkerudstyr/fridykning-jagt/dragter-og-tilbehor/teknodiver-fridykker-dune-5mm

   Mit tilvalg var forstærkninger på albuer og knæ, hvilket jeg vil anbefale. Udover det fik jeg også ladeplade på brystet. Det vil jeg til gengæld fraråde, da man kan købe en skidesmart lille lade-anordning til at sætte i bæltet. Kan også købes i Kingfish.

   Jeg vil råde dig til at bestille Long Johns, da min dragt bare er højtaljet og det er lidt irriterende, når man tager den på. Den kan nemlig “rulle” lidt. Det forstår du, når du ser dragten.

   Min 5mm har været alt rigeligt for mig fra april-okt, så ved ikke, om 7 mm er for tykt. De bliver tit lidt stive i det. Menmen, det kan jo selvfølgelig være ok, hvis du er meget kuldskær. Tal med dem om det i butikken (de vil nok sige det samme som mig).

   De er tit lidt langsomme til ekspeditionen inde i butikken, men væbn dig med tålmodighed og tag derind. Når du får en customdragt, er der minimal vandudskiftning, hvilket holder dig virkelig varm. Jeg er ofte ude i 2-3 timer og jeg bliver aldrig kold. Det har virket fra ca. 8 vandgrader og frem til nu.

   Jeg er sindssygt glad for min dragt..

   Held og lykke.

  • #8470

   Kan kun tilslutte mig det Rindorf siger. Har den samme dragt, dog med longjohns. Fik den syet – var jeg nødt til, da jeg ikke ligefrem er en standard størrelse. Sidder perfekt, og jeg har været ude i timevis, også i køligere vand. Har aldrig decideret frosset.

   Forstærkninger på albuer og knæ er en god ide. Ladepladen på brystet…. meh….

  • #8471

   søren bernburg
   Deltager

   Hvis du kan passe en standard str. dragt kan du få en Imersion seriole 7 mm til lige lidt over en tusse hos
   spearfishing.de

   det er en fortrinelig dragt til prisen.

  • #8482

   kasper
   Deltager

   tak for linket til den side.

   jeg har fået kig på en camo dragt der inde, men er lidt i tvivl om den er med højtaljede bukser eller om det er “long johns” er der nogen som kan, be/ afkræfte det ??

   her et link til den:
   http://www.spearfishing.de/product_info.php?info=p481_Wetsuit-Cressi-Tecnica-5-mm-.html

  • #8484

   kasper
   Deltager

   hej. jeg har bare en foresilling om at high waist nemmere vil lade vand trænge ind på huden end long jonhs vil??

   og du har ikke haft noget problem med bevægelighed osv i en 7 mm. ?

   men tror jeg vil snuse lidt rundt på den side. tak 🙂

  • #8487

   kasper
   Deltager

   formålet med dragten er at den skal kunne bruges både sommer og vinter, eller så meget som muligt hele året hvert fald. så det er nok også en 7 mm jeg skal have fingre i.

   syntes bare det er svært for det skal jo helst være den rigtige man får fingre i fra starten, orker ikke alt det besvær med at sende retur osv..

  • #8488

   Hej Sprinter,
   Jeg vil anbefale to-delt, high waist, 7mm (evt. målsyet).
   Det er det bedste du kan få.

   Jeg har skrevet en længere guide og forklaring her: http://undervandsitetet.dk/udstyr-til-undervandsjagt-og-fridykning/vaaddragt/

   God jagt!
   Morten

   Morten Rosenvold Villadsen
   Undervandsitetet.dk
   Uvjaegeren.dk

  • #8492

   kasper
   Deltager

   det bliver så en 2 delt high waist 7 mm. så skal jeg bare have fundet den rigtige og til den rigtige pris.

   men ellers en god og brugbar artikel.

   syntes rammer meget godt ind i std. størrelserne i skemaet, så det er nok bare og go for it. 😉

   hellere en dragt der kan bruges længere tid om året for de ekstra kroner det bly nu koster.. (det er alligvel ret dyrt i forhold til hvad jeg forventede)

   tak for hjælpen 🙂

  • #8514

   Jeg har været et par dragter igennem.
   Den første jeg købte var en 7mm SEAC-dragt – den var meget træg og fixerede kroppen i sådan en grad at den blev pænt leveret tilbage og en 5mm version af samme mårke blev hjemtaget – meget bedre.
   Da jeg senere købte en Cressi Lontra i 7mm og fik en dragt der var blødere og mere fleksibel end min 5mm SEAC-dragt, fandt jeg ud af hvor stor forskel der er på dyr og billig neopren.

   Herinde vil du nok primært blive rådgivet til at købe 2-delte formsyede jagtdragter. De sidder strammere og giver derved mine vandgennemstrømning og såleds flere timer i vandet.

   Jeg har dog valgt en standardstørrelse heldragt, som beskrevet ovenfor – den er robust, både indeni og udenpå og jeg kan hoppe i den på 5 minutter uden brug af vand og sæbe, hvilket jeg påskønner når vi ikke skriver juni-juli-august (Jeg hader at tage en våd, klam og kold dragt på). Min dragt er en brugsgenstand, så det nytter ikke den går alt for nemt i stykker, hverken på inder eller yderside.

   Dragten lukker heller ikke vand ind ved lynlåsen, ligesom logoet er afdæmpet. Dragten er sort og blå – jeg er én af dem der ikke tror meget på sløringsmekanismerne i jagtdragten.

   Når alt det er sagt, skal jeg nok skynde mig at sige at:
   – Jeg bruger max 2 timer i vandet.
   – Der skal være fastsyet hætte i dragten – det er der ikke i Lontra’en :-/
   – Skal man nifle under et dyk er der 2 muligheder. Af med dragten eller pisse i dragten.

Forum er sponseret af

Viser 9 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.