-
ForfatterIndlæg
-
-
juni 21, 2020 kl. 2:15 pm #65725
EmilBDeltagerHejsa allesammen, nu har jeg efterhånden fået stukket mig de første mange flade og virkelig fået smag for sporten. I et stykke tid har jeg dykket og leget lidt med at lægge mig ned til bunden og kigge under sten og spejde efter fladfisk. Jeg har leget lidt med tanken om at indlede jagten på pelagiske fisk og dem i huler… og det er her mine spekulationer går. Den anden dag så jeg Lambertos video omkring hans agguato dyk efter torsk og havørred (mega fedt lavet Lamberto) og blev virkelig inspireret og tændt på at lære teknikken. Pt. har jeg dog nogle udfordringer som nok i flere tilfælde skyldes at jeg er grøn i faget, men som jeg gerne vil høre jeres erfaringer med.
1. I forhold til vægt når I dyrker agguato og aspetto hvordan klare i så “udfordringen” med balancering/vægt på varienrende bund dybder? Eks. hvis I kommer til et nyt spot og vil dyrke agguato/aspetto tænker jeg I hjemmefra har afbalanceret jeres blybælte til den dybde I forventer bunden er på f.eks. 7 meter. Hvad gør man så hvis de gode sten istedet for ligger på hhv. 5 og 10 meters dybde? Bruger i drop bly så i på dagen kan justere jeres vægt eller belaster i jer gerne lidt tungere end den dybde i regner med at skulle være neutrale på?
2. Når I skal markere en god sten/hule under vandet, hvordan bærer I jer så ad? Har i bøjen sat i en drop bly f.eks. så I kan smide vægten og tage gentagende dyk på samme spot? Vil meget gerne se jeres løsninger. Dette har især været et problem for mig når jeg endelig finder en hummer i Limfjorden, vil op og have noget luft inden brydekampen og så er stenen og hummeren bare pist væk når man dykker igen. Tænker også dette kan være en udfordring når man dykker på torskehuler.
3. Har I nogle generelle gode råd til en der gerne vil i gang med at dyrke agguato/aspetto, hvilke steder/bundforhold opsøger i? Hvad er jeres taktik på bunden? Hvorhen er jeres blik rettet? I ved alle de der små ting I alle sikkert gør uden at tænke over det, men som ikke nødvendigvis er en selvfølgelighed for en nybegynder som mig.
Det har jeg jo måtte erkende som nybegynder at der er så mange små ting man skal lære for at blive god til den her sport. MEN JEG SYNES DET ER FEDT… også hele læringsprocessen.
-
juni 24, 2020 kl. 9:18 am #65770
Hrpaaske83DeltagerEr også forholds ny men dit hummer problem kan jeg hjælpe med en line i din bøje med et lille anker eller en bly lod lege den for and hummer hulen og du ok let finde den igen 👍
stenkonservator
-
juni 24, 2020 kl. 4:36 pm #65771
EmilBDeltagerTak for indputtet. Har godt tænk på at gøre det sådan, så er mit problem jo løst. Jeg gad bare godt vide om der var en nem løsning som man kan have siddende i bæltet når man svømmer fra spot til spot. Altså så man ikke f.eks. skal svømme med sit anker/bly i hånden mellem hver hule man vil markerer.
-
-
juni 24, 2020 kl. 5:53 pm #65772
Hrpaaske83Deltagerjeg har en karabinhage ved ankert/ blyet så kan jeg klikke den i bæltet vis jeg skal svømme et længere stykke men man kan også købe et drop bly kender flere der bruger den her
http://www.kleinsub.com/product-page/kopi-af-lead-weight-1kg-hsdrop-drop-weight
stenkonservator
-
juni 25, 2020 kl. 7:42 am #65773
EmilBDeltagerEr det noget du har prøvet af eller ved hvad de andre synes om? Kan være lidt skepsis om hvor godt fast et drop bly sidder i bæltet under svømning, vel og mærke man har sin bøjeline sat fast i den? Så vil gerne hører hvad andres erfaring er. Ligeledes tænker jeg om hvor meget bly der skal til for at holde sin bøje forankret på bunden?
-
juli 2, 2020 kl. 9:58 am #65815
Morten Rosenvold VilladsenKeymasterDe fleste drop ly jeg har benyttet har siddet helt fint, der er god friktion i et stramt gummibælte.
Morten Rosenvold Villadsen
Undervandsitetet.dk
Uvjaegeren.dk -
juli 5, 2020 kl. 5:49 am #65870
David HModeratorDe fleste drop ly jeg har benyttet har siddet helt fint, der er god friktion i et stramt gummibælte.
Jepper, selv den 3kgs dropvægt jeg har lavet til variabel-vægt bliver (for det meste) siddende på vej op hvis ikke jeg har smidt den – den sidder dog også på indersiden af bæltet. Jeg er ikke i tvivl om, at en godt designet 0.5-1kg dropvægt bliver siddende i et gummi- eller silikonebælte. Især hvis man har bæltet siddende på korrekt “fridykkervis” om hoften og ikke på bobleblæsermåden om maven;)
Shooter & Shooter - Fotograf & Spearo
-
juli 5, 2020 kl. 5:59 am #65871
David HModeratorjeg har en karabinhage ved ankert/ blyet så kan jeg klikke den i bæltet vis jeg skal svømme et længere stykke men man kan også købe et drop bly kender flere der bruger den her http://www.kleinsub.com/product-page/kopi-af-lead-weight-1kg-hsdrop-drop-weight
Fint fund, ser cool ud. Samme pris eller billigere end de “kedelige”, traditionelle løsninger fra Sportsbiksen, men det ser desværre ud til at de er “out of stock” (d.d.) hos Kleinsub.
Shooter & Shooter - Fotograf & Spearo
-
-
ForfatterIndlæg
Forum er sponseret af
- Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.