Viser 3 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #63140

   Anders
   Moderator

   Som overskriften antyder, så søger jeg indspark til en lille ide jeg har leget lidt med.
   Ideen går ud på at udnytte det isolerings-potentiale som ligger i vores fodlommer.

   Som det kan ses på det de vedhæftede billede, har jeg købt sokker i tynd latex, som jeg har spændt ud over lommen. Ideen er selvfølgelig at lukke af for vandgennemstrømningen ind og ud af lommen. I teorien burde lommen derved komme til at fungere som endnu et isolerende lag (udover sokken).
   Sokken er af mærket speedo: https://www.speedo.com/on/demandware.store/Sites-spdeueur-Site/BRG%3aen_MU/GeoShow-Product?pid=870930

   Der er dog et par “men’er” ifht mit design.

   1: Selve lommen skal være fyldt med vand når den tages på, så der ikke opstår luftlommer, da det vil give problemer med opdriften/balancen. Det betyder også at man næsten er tvunget til at tage dem på med foden/lommen under vandet. Dette er et problem da sokken er nem at få på uden handsker – men umulig med. At rode rundt med bare hænder i 4-0 grader varmt vand, tænker jeg er en dårlig start på en kold dukkert.
   Jeg har overvejet at fylde lommen med varmt sæbevand på land inden den tages på. Problemet er jo så bare, at sokken næppe holder til man bakker hen over sten og grus på vejen ud i vandet.

   2: Der skal findes en god metode til at aflukke “snuden” af lommen.

   Så, har i gode ideer eller forslag, så kom endelig med dem – så vi alle kan få lidt lunere fødder. 🙂

  • #63150

   Spændende emne.

   Jeg kan husne Troels Michaelsen fra Costeau dykkerklub havde limet et lille stykke gummi yderst på sine svømmefødder netop for at lukke for gennemstrømning af koldt vand.

   Han fortalte at det gjorde en dramatisk forskel.

    

   Morten Rosenvold Villadsen

  • #63151

   Anders
   Moderator

   Spændende emne. Jeg kan husne Troels Michaelsen fra Costeau dykkerklub havde limet et lille stykke gummi yderst på sine svømmefødder netop for at lukke for gennemstrømning af koldt vand. Han fortalte at det gjorde en dramatisk forskel.

   Det tyder jo godt for projektet. 🙂

  • #63160

   David H
   Moderator

   Loctite laver en superglue, der vist er optimeret til brug på div. typer gummi. Tror den hedder 480. Mere fleksibel end de fleste andre. Du kan evt. skære en flap ud af et stykke mountainbike- eller motorcykelinderslange. Jeg ville lime en test på undersiden af fodlommen først.

   Shooter & Shooter - Fotograf & Spearo

Forum er sponseret af

Viser 3 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.