Viser 1 svartråd
 • Forfatter
  Indlæg
  • #76547

   Jessica
   Deltager

   Hej jeg er ny i denne verden med uv jagt og udstyr og alt der følger med.

   Jeg har købt en seapro Hunter P7 7mm Dragt.

   Har været i vandet med den 2 gange. Har en vådedragt bøjle den hænger på, og med bukserne hen over så de ikke laver skarpe folder. Syntes selv at jeg havde læst godt op på hvordan man tørrer og opbevare dragten korrekt.

   Men til min store skræk da jeg kom hjem i dag og dragten har hængt til tørring siden i går, havde den fået både på buks og overdel trykket neoprenen flad i siderne med langs hele dragten så der er kommet en fold hvor dragten er helt tynd…

   Jeg aner ikke hvad jeg har gjort forkert, for den kan jo ikke rigtigt hænge/lægge til tøring uden at folde i siderne…

   Regnede kun med at de folder ville komme hvis den blev opbevaret forkert over længere tid.

   Jeg har nu puttet oversavede sodavandsflasker i arme og ben, samt savet bunden ud af en spand og tilføjet en bøjle så buks og jakke kan hænge, våd som tør og være foldet ud uden buk.

   Men hvad med de folder der er kommet, kan man få den væk? Eller er det bare folder man skal leve med komner på ens Dragt…

   Hvad når man eks. er ude og sejle i flere dage og man ikke har mulighed som hjemme, med tørring?

   Håber at i har nogle gode svar som kan hjælpe lidt….

  • #77950

   JackHunt
   Deltager

   Hej Jessica,

    

   Jeg kan se, at det er længe siden, du har stillet spørgsmålet, men jeg kan forestille mig, at du stadig er nysgerrig/andre kan have lignende overvejelser.

    

   Først og fremmest skal vi huske på, at våddragten, som med resten af vores udstyr, er brugsgenstande. De bliver foldede, slidt, hullede, sløve, tynde, trætte m.v. over tid.

    

   Jeg selv skyller dragten med ferskvand efter brug og hænger dragten med hovedet nedad ved hjælp af badeforhængsstangen og lukkemekanismen på dragten. Bukserne kommer ligeledes over stangen. Når de er tørre på ydersiden vender jeg dem på vrangen og hænger op igen. Og når de så er tørre stopper jeg dem ned i en taske, hvor de lige kan nå at være, og der ligger de så i de timer, dage, uger der måtte gå, før jeg kommer afsted igen.

   Indtil nu har denne taktik fungeret i et par år uden skade på dragten… 😊

   Jeg har hørt fra andre, at de har haft nogle mesh poser, som vand kan løbe fra, som alt udstyret er lagt i (vådt og ikke skyllet), indtil næste gang det skal bruges. Igen er det jo brugsgenstande. Dog vil jeg sige, at den bør tørres ordentligt, hvis den skal opbevares i længere tid.

    

   Mvh

   Martin

    

Forum er sponseret af

Viser 1 svartråd
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.