Viser 10 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #10083

   Jeg er blevet noget fascineret af uv jagt og ville spørge om der er nogen der er friske på at lære mig lidt. 🙂

  • #10084

   Jesper
   Deltager

   Et par spørgsmål – har du købt udstyret og hvor er du fra? 🙂

   Vh.
   Jesper

  • #10086

   Nej jeg har ikk købt noget endnu ville gerne prøve det først inden at jeg begynder at købe det hele
   jeg er fra nordjylland omkring hjørring

  • #10087

   Christian Topp
   Deltager

   Flere af de forretninger der sælger grej, lejer også udstyr ud for en dag. Normal pris er mellem 300-400 kr.

  • #10089

   Jesper
   Deltager

   Det kræver i hvert fald noget grej før vi kan lære fra os. Inden jeg købte alt grejet, så googlede jeg en masse info og så rigtig mange videoer på youtube – både af hvad man bør gøre og specielt ikke gøre. Og da jeg var ret sikker i min sag købte jeg noget grej. Køb evt en billig dragt i et byggemarked og en snorkel, maske og svømmefødder og hop i vandet. Så kan du få en fornemmelse af det.

   Eller havde du nogen bestemte forestillinger om hvad og hvordan?

   PS. Er for øvrigt selv fra Sjælland, men derfor kan jeg da godt guide lidt

  • #10094

   Okay det er jo en god måde at prøve det på. Tak

  • #10095

   Jeg har næsten ikk lavet andet end at sede på youtube den sidste måned og set film. Jeg er selv stor lyst fisker og går meget på jagt så nu vil jeg prøve noget nyt

  • #10116

   Kim Håkonsson
   Deltager

   jeg er selv nybegynder… har vel haft 12 dyk ialt… hvis man ikke lige har den store pengepung er en ide sagt som at leje først og så få en fornemmelse for tingene.. jeg hoppede bare ud idet … købte min våddragt på dba… vær opmærksom at en våddragt virker når den sidder klinet til kroppen… 5mm er vel go at gå efter … køb af maske kan betale sig med vejledning … gå simpelthen i en butik og få den rigtige..
   men det kan være noget af en investering… køb en mellem stor harpun… det kan man godt håndtere som nybegynder… du har større glæde af den i længere tid… de lange finner synes jeg er et must fordi du kan bevæge dig hurtigt og lydløst ind på dit bytte… snorkel .. ja var lige vede at sige at alt kan bruges…du skal også have noget vægtbelastning… en vægtvest på 5-6 kg og 5-6 kg om bæltet på maven.. men se dig omkring meget kan man få til forskellige priser… dba er altid god for et eller andet.. men held og lykke derude… bare i baljen og find ud af hvad det er for dig…. Jeg er selv fra albertslund

  • #10122

   Der må være nogen med et ekstra sæt Uv grej i Nordjylland. Jeg havde to sæt, men solgte dragten da den ikke sad ordenligt.

  • #10128

   Asger
   Deltager

   @MithcGreen: Du får lige en bredside….. Dine råd er velmenede, men ugennemtænkte!
   Du siger selv du er grøn, hvilket ikke er et godt udgangsgpunkt for at rådgive!.

   At melde ud man blot skal købe en 5 mm. og så smide 10-12 kg bly, uden at sikre dig om modtagere kender vigtigheden af et quickrelease bælte, personens størrelse eller svømmeevne, er hamrende farligt!!!
   Du risikere han tager dit råd, smider vægten på et alm bælte.. når han er så er lidt fra land finder han ud han har 5-6 kg. for meget på og synker som en sten!!!

   Man skal ikke BARE kaste sig ud i det! Der er ikke noget sikkerhedsnet når man er ude i bølgerne.

   Ovenstående situation er sat meget sort/hvidt op, men generelt er der for mange der prøver at lege eksperter uden solid baggrund!!!

   Beklager det sure opstød, men hvis det kan sikre imod blot en enkelt ulykke, er jeg gerne lyseslukker!

   Dyk & pløk!

  • #10130

   Karsten Kroman
   Deltager

   Kære Nybegynder,

   Jeg må give Frøsig 100 % ret. Hvis du vil have succes med sporten, er mit bedste råd at sætte dig rigtig godt ind i tingene først. Her på siden kan du under artikler og media læse en masse god information. Tjek også lige http://www.undervandsitetet.dk og lad Morten Villadsen guide dig videre både om sikkerhed, udstyr og teknik…Når du så er ved at få et overblik og ivrig efter at komme afsted, så er det en rigtig god idé at lære DMI’s havprognoser at kende, så du ved noget om strøm, bølger og vind…og tilrettelæge turen ved at kigge på rev og P-forhold ved hjælp af kraks-kort e.l.

   Sporten kræver faktisk ro og tålmodighed. Det tager tid at kravle i udstyret og gøre sig klar, så man hopper ikke bare ud i vandet, uden at vide hvad man laver, og hvis det ikke lige virker, så går man bare lige på land igen og tager udstyret af…det tager også lidt tid – og så kommer rengøringen af dragt og udstyr….alt i alt vel en god times tid i starten for på, af og rengøring…

   Med god og grundig forberedelse er chancen for succes langt større første gang du tager afsted. Det kræver også ro og tålmodighed og ikke mindst omtanke, når du går i vandet og svømmer ud til fiskene – først fremmest skal du tænke på din egen sikkerhed, men jeg har set nye uv-jægere, der plasker afsted som en anden hjuldamper – det giver ingen fisk i sammenligning med at lære sig at glide roligt og behersket gennem vandet…

   Personligt ville jeg aldrig skaffe mig mit første sæt udstyr ved at samle bits and pieces på dba og lignende steder. Selv om det koster lidt ekstra så vil jeg klart anbefale en målsyet dragt. Det rigtige udstyr er afgørende for succes-oplevelsen. Hvis du mener det alvorligt, men vil prøve det af inden du fyrer alle lommepengene af, så kontakt en klub eller en af de butikker, der lejer udstyr ud og tag på et af deres begynderkurser, som topp 75 også foreslår. Alternativt kan du måske finde een i dit område, der har erfaring med sporten og som kan tage med dig hele vejen fra udstyr til første dyk.

   Nå, håber ikke indlægget blev for gammelfar-agtigt og ødelæggende for din interesse. UV-jagt er en fantastisk sport og der venter dig en masse overvældende oplevelser under vandet og din første fisk vil smage så englene synger…!

Forum er sponseret af

Viser 10 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.