Viser 16 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #55446

   bloof
   Deltager

   Hej,

   Efter et alt for fedt intro kursus til UV-jagt skal jeg igang med mit eget udstyr så jeg kan få nogle timer under overfladen, men jeg har nogle spørgsmål ang. indkøb af udstyr.

   Det jeg tænker er det vigtigste er dragt og finner, det skal passe, være effektivt og komfortabelt (jeg har erfaring fra flaskedykning), resten tænker jeg er mere tilkøb der muligvis kan opgraderes/ændres senere.

   Jeg tænker:

   • Målsyet dragt fra POLOSUB 7mm: Jeg er “atypisk” bygget, høj (202cm) og ikke tilsvarende kraftig.
   • Finner: jeg er ok med at betale lidt for at få glasfiber finner, og har læst at stingray fodlommer skulle være gode (jeg har en rimelig almindelig fod). Er der stor forskel på de forskellige mærker? (jeg vejer 100kg)
   • Harpun: Jeg har læst en del anbefalinger af harpuner, bla. Mortens. og tænker enten en Cayman 2000 DK med lukket Muzzle eller en Rob Allen Sparid. De første stykke tid vil fladfisk nok være hovedmålet, så mine krav er ikke så store, men den må gerne være driftsikker og forholdsvis nem at bruge (og naturligvis ramme plet hver gang 🙂

   Jeg leder ikke efter den billigste begynder løsning, for jeg regner med at det bliver brugt så vil have noget ordentligt fra start, med måde naturligvis, og ville egentlig gerne købe et samlet sæt hos en lokal forhandler (Odense) men da POLOSUB forhandles af sportsbutikken må jeg nok en tur til Albertslund. Giver det mening at købe en samlet pakke hos dem? her tænker jeg ikke kun på pris men lige så meget på mulighed for reklamation, er det noget der er meget af på UV-udstyr så det er godt at have forhandleren i nærheden?

   På forhånd tak for feed-back.

   Benjamin

    

  • #55457

   Anders
   Moderator

   En målsyet er helt klart det rette valg for dig. Men jeg synes du skal overveje en dragt fra Elios. Så ved du hvilken neopren du betaler for – modsat hos polosub.

   Mht til harpun vil jeg anbefale en mares viper pro ds 75. Den ligger neutralt i vandet, kommer med et godt hjul og hele triggermekanismen er udført i rustfri. Du finder næppe noget bedre til prisen (cirka 1000 kr incl fragt): https://www.onnsports.co.uk/gums-seas-rifle-viper-pro-b2db4/

  • #55459

   David H
   Deltager

   Hvis du er OK med at købe online er der ofte gode deals på Pathos på diveinn.com/scubastore.com.

   Mht. stålfrie triggere så er der desværre en del eksempler på rustfrit stål triggermekanismer, som bliver ridsede og fører til dårlig præcision så plastik i triggeren er nødvendigvis ikke en dårlig ting. Abellan har plastik i deres trigger og Rob Allen ligeså. Førstnævnte er kendt for at være en af de bedst optimerede/tunede gøbbe, der kan købes og sidstnævnte som en af de mest hårdføre – begge har styr på deres ting.

   Af samme årsag er en “gammel” Pathos med d’Angelo 1 (det gamle håndtag) en af de bedste deals, du kan finde. De nyere håndtag har 100% ståltriggere og som sagt er det ikke altid så fedt, som det ser ud. Det gamle håndtag ser ikke så sexet ud som et d’Angelo 2 eller 3-håndtag, men du kan senere lave dig et customgrip (det er dog en anden snak).

   Shooter & Shooter - Fotograf & Spearo

  • #55479

   Anders
   Moderator

   diveinn.com/scubastore.com. Mht. stålfrie triggere så er der desværre en del eksempler på rustfrit stål triggermekanismer, som bliver ridsede og fører til dårlig præcision så plastik i triggeren er nødvendigvis ikke en dårlig ting.

   Hvor og hvordan er man kommet frem til den konklusion? Og hvilken komponent er der tale om (mht ridser)?

  • #55483

   David H
   Deltager

   Anders, det bliver lidt hurtigt, jeg er i pakkemode – skal på lang ferie i morgen. Det bliver også lidt dovent halvengelsk, da jeg ikke kender de danske ord for de her sager.

   Mht. ridser så er det ikke noget, jeg har opdaget, men jeg er en discipel af SpearQ8 (Majd) som går sin gang ovre på Spearboard. Han er ingenør og nok en af dem i verden der tester, modificerer og tuner sine gøbbe mest (søg efter “SpearQ8” på youtube). Der er mange, der ikke er enig med ham – men nok mest fabrikanterne og dem, som tror, at bare fordi man har lavet harpuner i årevis så giver man kunderne det bedste…

   I mine øjne er han uvildig og hamrende ærlig og bedst af alt, så finder han løsninger og deler dem mere end de fleste.

   Det er ham, der først fik mine og andres øjne op for det her problem (som dog ikke er kæmpe for mig, der mest skyder med luft). Jeg ved ikke om det giver mening at nævne fabrikater egentlig, men Majd så det først i Pathos, dernæst Salvimar og jeg har selv set det i Epsealon. Listen er helt sikkert længere.

   Problemet er “galling” (koldsvejsning?) mellem triggeren og trigger sear’en (krogen). Majd tuner til max power, så det forstærker nok problemet. Men jeg har set det i en spritny Epsealontrigger – måske var den bare dårligt laserskåret. Men det beviser i det mindste at de hæderkronede navne ikke tester deres produkter i stor stil. Jeg har en ven, som er forhandler – han har set det i en version af en Salvimar trigger.

   Jeg foreslår du bruger lidt tid over på spearboard, bare ignorer alle de racistiske trolde og på Majd’s Youtube kanal. Så kan det være at folk derhjemme i DK også ryger med på Small ID-vognen;-).

   Og hvis du har mod på det, ville det være cool hvis du skilte din egen trigger ad og giver os en melding. Måske er den helt fin og glat og det ville være fedt, hvis Mares har styr på deres trigger (nu når de har ikke har det på deres nyeste Evo airgøb, men det er en anden snak…)

   Og på falderebet, der er kun en håndfuld nørder der taler om det her nu, men det er reelt nok. Men langt de fleste spearos skiller ikke deres gear ad, tuner det ikke og hvis de misser en fisk regner de nok bare med, at det var deres egen skyld.

   Jeg vedhæfter lidt billeder, men lad være med at tage det som en “OMG! Pathos, EPS og Salvi er crap!”.

   Pathos laver fine ting, Salvi ligeså, og jeg kan snart lave en list over crapprodukter, fra snart sagt hver af de store mærker. Min pointe er at vi skal blive bedre til at servicere, diagnosticere , modde og tune vores harpuner og lade være med at tro de spiller maks fra fabrikkens side af (de fleste gør det ikke).

   Shooter & Shooter - Fotograf & Spearo

  • #55484

   bloof
   Deltager

   Mht. til dragt har jeg ikke hørt om Elios tidligere, kan den købes i DK eller kun online? Er der en problemstilling omkring neopren materialet ved de forskellige mærker?  jeg ville foretrække hvis jeg kunne få taget mål og givet vejledning hos en fysisk forhandler så jeg kan sikre mig alt passer.

    

   Når man køber harpun kræver det vel lidt “opsætning” før den er funktionsdygtig, er det noget man gør selv (som begynder) eller får man butikken til det? Her tænker jeg igen på om det er bedst at købe det i en fysisk butik vs. online.

    

    

    

  • #55491

   Anonym

   En nem mulighed er at købe en Pathos gøb og sætte et d’Angelo 1 greb på – så har man stål sear og plastik aftrækker, som holder mere end rigeligt til opsætninger i daanske farvande. https://www.scubastore.com/scuba-dykning/pathos-d-angelo-i-with-trigger-plastic/629623/p Det fungerer fremragende og giver samtidig kortere afstand mellem greb og aftrækker. Bruger det selv. Men der er sikkert mange fremragende harpuner og kombinationer derude.

   Hvis du er lidt i tvivl mht. harpun, så køb alt det andet grej og så bare et billigt håndspyd. Du behøver ingen harpun for at jage flade, samle lækre muslinger eller prikke lækre fjæsinger. Så kan du gøre dig nogle erfaringer og have det rigeligt sjovt, indtil du bliver klogere på køb af harpun.

   Velkommen til sporten! 🙂

  • #55497

   Anders
   Moderator

   Mht. ridser så er det ikke noget, jeg har opdaget, men jeg er en discipel af SpearQ8 (Majd) som går sin gang ovre på Spearboard.

   Jeg kender godt til Majd (efter du introducerede ham her på siden for nogle år siden), og han laver helt klart nogle spændende videoer på youtube.

   Jeg har tidligere arbejdet med CNC og laser, og det er tydeligt at “image13” er skåret med for mange watt, for lav hastig eller med en forkert dysse. – hvis det altså er “bølgerne” på overfladen der hentydes til.
   Har du et link til den oprindelige tråd hvor dette bliver diskuteret? Og er det et problem man har set på harpuner med standard opsætninger?  For er det kun set i forbindelse med tunede harpuner, er det måske knapt så relevant for denne tråd.

   Mht til Rob Allen Sparid ,så snakkede jeg med en gut til LL cup som nævnte at den var næsetung (han var vist lidt træt af den). Det samme er nævnt af et par brugere på FB. Om den er “omer cayman næsetung” ved jeg ikke, men hvorfor ikke bare købe en harpun hvor det ikke er et issue? Jeg har i hvert fald stadig mareridt om min cayman og ømme håndled..

   Mht. til dragt har jeg ikke hørt om Elios tidligere, kan den købes i DK eller kun online? Er der en problemstilling omkring neopren materialet ved de forskellige mærker? jeg ville foretrække hvis jeg kunne få taget mål og givet vejledning hos en fysisk forhandler så jeg kan sikre mig alt passer. Når man køber harpun kræver det vel lidt “opsætning” før den er funktionsdygtig, er det noget man gør selv (som begynder) eller får man butikken til det? Her tænker jeg igen på om det er bedst at købe det i en fysisk butik vs. online.

   Elios skal bestilles online ligesom polo sub.
   Neopren varierer i smidighed, styrke osv. Polo sub laver fine dragter (jeg har selv en), men du har ikke mulighed for at vælge neopren. Du kan i det hele taget ikke få at vide hvilken type/mærke der er brugt.
   Jeg bor selv i odense, og kan sagtens tage dine mål. Du skal også være velkommen til at låne min mares til en testtur eller to. 🙂

  • #55500

   David H
   Deltager

   Mht. ridser så er det ikke noget, jeg har opdaget, men jeg er en discipel af SpearQ8 (Majd) som går sin gang ovre på Spearboard.

   Jeg kender godt til Majd (efter du introducerede ham her på siden for nogle år siden), og han laver helt klart nogle spændende videoer på youtube. Jeg har tidligere arbejdet med CNC og laser, og det er tydeligt at “image13” er skåret med for mange watt, for lav hastig eller med en forkert dysse. – hvis det altså er “bølgerne” på overfladen der hentydes til. Har du et link til den oprindelige tråd hvor dette bliver diskuteret? Og er det et problem man har set på harpuner med standard opsætninger? For er det kun set i forbindelse med tunede harpuner, er det måske knapt så relevant for denne tråd. Mht til Rob Allen Sparid ,så snakkede jeg med en gut til LL cup som nævnte at den var næsetung (han var vist lidt træt af den). Det samme er nævnt af et par brugere på FB. Om den er “omer cayman næsetung” ved jeg ikke, men hvorfor ikke bare købe en harpun hvor det ikke er et issue? Jeg har i hvert fald stadig mareridt om min cayman og ømme håndled..

   Mht. til dragt har jeg ikke hørt om Elios tidligere, kan den købes i DK eller kun online? Er der en problemstilling omkring neopren materialet ved de forskellige mærker? jeg ville foretrække hvis jeg kunne få taget mål og givet vejledning hos en fysisk forhandler så jeg kan sikre mig alt passer. Når man køber harpun kræver det vel lidt “opsætning” før den er funktionsdygtig, er det noget man gør selv (som begynder) eller får man butikken til det? Her tænker jeg igen på om det er bedst at købe det i en fysisk butik vs. online.

   Elios skal bestilles online ligesom polo sub. Neopren varierer i smidighed, styrke osv. Polo sub laver fine dragter (jeg har selv en), men du har ikke mulighed for at vælge neopren. Du kan i det hele taget ikke få at vide hvilken type/mærke der er brugt. Jeg bor selv i odense, og kan sagtens tage dine mål. Du skal også være velkommen til at låne min mares til en testtur eller to. 🙂

    

   Godt at høre fra en fagmand 🙂

   Den dårligt skårede trigger var fra Epsealon, spritny og selvom “bølgerne” ikke ser så forfærdelige ud, så kunne man simpelthen ikke skyde med den. Både min forhandlerven og jeg var helt rystede da vi havde den med i poolen. Han måtte presse to-tre gange efter hinanden før han fik et skud fyret af – og det holder jo ikke. Og oven i hatten, så åbnede line releasen ikke langt nok fremad til at skydelinen løb af. På mindst halvdelen af skuddene holdt den fast i det sidste loop. Vi skød harpunen som den var rigget fra fabrikkens side af. To bands men kan ikke huske tykkelsen, så vi havde på ingen måde pimpet den.

   Men det eksempel er måske lidt atypisk, men hvis man skal tro Majd, er galling ved normal brug ikke så ualmindeligt.

   Jeg skrev ikke offentligt om denne her trigger men skrev lidt privat med et par andre nørder. Mht. link på Majd’s tanker og skriverier så søg evt. på spearboard på “trigger, pathos” så burde der dukke noget op. Men han har vist en hel video om det også. Måske er det bare en af hans Pathosvideoer, så du må lige kigge dem igennem.

   Jeg må indrømme, at mange af italienske/franske brand names indenfor vores hobby ikke rigtigt imponerer mig længere. Jeg har i et par måneder arbejdet på en ny luftgøb baseret på Mares nyeste håndtag og de har lavet nogle designfejl på den (bl.a. et helt ustyrligt hårdt aftræk hvis der er bare en smule belastning på line releasen) , men den har en animeret promovideo så det er jo det vigtigste…

   Når det er sagt, så kan de fleste ting ordnes og hvis man skal skille en trigger ad og polere den efter 5-10 ture, så er det jo også til at have med at gøre. Under alle omstændigheder skal OPeren nok finde noget der funker, det var jo ikke min mening at skræmme ham!

    

    

   Shooter & Shooter - Fotograf & Spearo

  • #55505

   bloof
   Deltager

   Tak for tilbuddet Anders, det er pænt af dig, og tak for alle jeres input.

   Jeg tror min konklusion må være at jeg skal koncentrere mig om at få en dragt der passer mig, og så køber jeg noget “begynder” grej og får testet det af og gjort mig nogle erfaringer i vandet, så kan jeg opgradere eller justere det senere. Hvis jeg bliver hooked af sporten kender jeg mig selv godt nok til at der alligevel kommer en del mere udstyr til og man skal vel have en reserve harpun alligevel 🙂

   Mht. til finner tænker jeg stadig glasfiber, men en mulighed er selvfølgelig at starte med et par fodlommer der passer mig og plastik blade, og så opgradere til glasfiber blade når jeg kender mine behov.

    

    

  • #55509

   David H
   Deltager

   Kig evt. på dba.dk, der er gode deals i ny og næ.

   Mht foldlommer, skal de ideelt set prøves på – det samme med maske og jeg vil endda også sige snorklen. Lad være med at forelske dig i looks eller brands, det skal passe ellers er det ikke sjovt.

   Shooter & Shooter - Fotograf & Spearo

  • #55510

   Anders
   Moderator

   Godt at høre fra en fagmand

   Den dårligt skårede trigger var fra Epsealon, spritny og selvom “bølgerne” ikke ser så forfærdelige ud, så kunne man simpelthen ikke skyde med den. Både min forhandlerven og jeg var helt rystede da vi havde den med i poolen. Han måtte presse to-tre gange efter hinanden før han fik et skud fyret af – og det holder jo ikke. Og oven i hatten, så åbnede line releasen ikke langt nok fremad til at skydelinen løb af. På mindst halvdelen af skuddene holdt den fast i det sidste loop. Vi skød harpunen som den var rigget fra fabrikkens side af. To bands men kan ikke huske tykkelsen, så vi havde på ingen måde pimpet den. Men det eksempel er måske lidt atypisk, men hvis man skal tro Majd, er galling ved normal brug ikke så ualmindeligt. Jeg skrev ikke offentligt om denne her trigger men skrev lidt privat med et par andre nørder. Mht. link på Majd’s tanker og skriverier så søg evt. på spearboard på “trigger, pathos” så burde der dukke noget op. Men han har vist en hel video om det også. Måske er det bare en af hans Pathosvideoer, så du må lige kigge dem igennem. Jeg må indrømme, at mange af italienske/franske brand names indenfor vores hobby ikke rigtigt imponerer mig længere. Jeg har i et par måneder arbejdet på en ny luftgøb baseret på Mares nyeste håndtag og de har lavet nogle designfejl på den (bl.a. et helt ustyrligt hårdt aftræk hvis der er bare en smule belastning på line releasen) , men den har en animeret promovideo så det er jo det vigtigste… Når det er sagt, så kan de fleste ting ordnes og hvis man skal skille en trigger ad og polere den efter 5-10 ture, så er det jo også til at have med at gøre. Under alle omstændigheder skal OPeren nok finde noget der funker, det var jo ikke min mening at skræmme ham!

   Jeg er ikke udlært maskinarbejder, men lidt samler man da op på vejen. 🙂

   Salvimar delen på billede 2 og 3 (som du smed op) er tydeligvis støbt, så der er vel næppe tale om rustfri. Mon ikke det er alu?

   Mht galling/pathos, er dette den orginale tråd? http://www.spearboard.com/showthread.php?t=186143&page=6

   På et andet forum fandt jeg et indlæg fra en gut som simpelthen havde skrevet til pathos og spurgt til galling:

   “So let me explain to you some misunceptions now. The D’Angelo 3 handle is the handle on the Sniper speargun. The trigger in the handle is the same trigger like the D’Angelo 2. What you are describing happens on every single gun after use of hard shafts like Rob Allen. If you are reffering to SpearQ8  observations keep in mind he is maxing out the gun overpowering it. The reason he is using Pathos and you can verify with him (I already did) is because no other gun could handle what he is doing and he tried most every gun. I have been using my competition gun for the better part of 8 years now with no issues. Same with all my divers. We have had one gun ever come back for repair with a trigger issue and all we did was replace the trigger with a new trigger and the problem was solved.

   I would really not be worried about this at all.”

   http://norcalunderwaterhunters.com/forum/index.php?topic=10991.0

   Hvis du har andre brugbare links må du gerne dele. Det er et spændende emne. 🙂

  • #55516

   David H
   Deltager

   Har lidt travlt så ingen links nu.

   Mht. overpowering, så ja og nej. Jeg er ret sikker på, at Majd har set det på en stock Pathos også. Men Pathos har ret i, at Majd godt kan lide Pathos som en base for forbedringer. Desuden bruger Majd ikke RAspyd men for det meste 17-4ph spyd så det argument holder ikke og ofte er ridserne mellen searen og trigger, og i det tilfælde har spyddet intet at sige.

   Jeg kunne nærmest ikke lade min Pathos 100 med de to stock 16mm bands, den kom med men nu har jeg to Small ID 14mm på og den skyder bedre og er nemmere at lade. Generelt set er det det samme Majd gør.

   Jeg vil tro, at Salvi triggeren er MIM (Metal Injection Molding) så det kan sagtens være SS. Det er helt sikkert ikke alu. Min Mares SS trigger er stålfrit MIM. Det er iøvrigt en ret vild process, har fotograferet en fabrik i Kina hvor de spyttede gearkassedele ud på samlebånd.

   Men det kan godt være at Pathos 2 triggeren er fin til normal brug(?). Pointen var nu også bare at der intet er galt med en god plastiktrigger:-)

   Her er min egen modificered d’Angelo 1:

    

   Shooter & Shooter - Fotograf & Spearo

  • #55520

   Anonym

   David H: Du bruger den originale trigger og sear, ikke? Du bruger 2*14mm elastik. Men hvor lang er din gun og hvilket spyd bruger du? Er bare nysgerrig.

   Jeg bruger som sagt også selv d’angolo 1 og 2*14mm elastik på min 82cm. Jeg har prøvet at installere den nye trigger og sear som Majd har været med til at udvikle på to forskellige Pathos guns, men de løste ikke helt problemet. Spyddet ramte stadig sear på vej ud af aftrækkerhuset, som er et af de fundamentale problemer med d’angolo 2. Derfor har jeg valgt d’angolo 1 løsningen – d’angolo 1 passer også meget bedre til mine hænder og tykke handsker her om vinteren.

  • #55522

   David H
   Deltager

   David H: Du bruger den originale trigger og sear, ikke? Du bruger 2*14mm elastik. Men hvor lang er din gun og hvilket spyd bruger du? Er bare nysgerrig. Jeg bruger som sagt også selv d’angolo 1 og 2*14mm elastik på min 82cm. Jeg har prøvet at installere den nye trigger og sear som Majd har været med til at udvikle på to forskellige Pathos guns, men de løste ikke helt problemet. Spyddet ramte stadig sear på vej ud af aftrækkerhuset, som er et af de fundamentale problemer med d’angolo 2. Derfor har jeg valgt d’angolo 1 løsningen – d’angolo 1 passer også meget bedre til mine hænder og tykke handsker her om vinteren.

    

   Hey Martin,

   Har kun skudt den Pathos lidt i poolen – jeg er 93% til luftharpuner, men den er med i tasken nu – jeg er via Thailand på vej til Indonesien – så den kommer nok i vandet i starten af næste måned.

   Den er en model 100 med 7mm spyd (130cm). Den er rigget med det originale tricutspyd (det er en Open Pro, og de kommer vist med 7mm spyd, men jeg har pakket et ekstra med, som jeg ikke lige kan huske, hvor er fra men det er stadig 17-4ph… Hov, det minder mig om, at jeg ville spørge Majd om det her setup er nok til at power et 7.5mm spyd). Til DK brug er 6.75m-7mm nok helt fint. Måske bedre at tune til et hurtigt skud end et med mere punch?

   Det “eneste” jeg har gjort ved den er at lave et custom håndtag, lave en smule længere line release (så den kan holde to wraps), skifte til 14mm Small ID, polere den øverste lineholder på muzzlen (den var lidt skarp) og så lime en nose cone på spyddet. Triggeren er en original d’Angelo 1. Ah, jeg lavede også en lille mod hvor jeg fyldte muzzlen lidt op, så den holder lidt bedre på de mindre elastikker – og hey, jeg vandt 1cm i effektiv længde på det, haha.

   Jeg har også arbejdet på min, indtil videre, længste luftkanon lavet ud af dele til en Predathor 130, et Mares håndtag og nogle 3D-printede dele af eget fabrikat. Jeg tænker, at den skal være min bluewatergøb og så er Pathosen til revet. Normalt ville jeg have en luft-90er til revet, men jeg havde lyst til at prøve noget enklere på denne her tur. Nå joh, der blev også plads til mit polespear;-)

   Shooter & Shooter - Fotograf & Spearo

  • #55526

   Anders
   Moderator

   Har lidt travlt så ingen links nu. Mht. overpowering, så ja og nej. Jeg er ret sikker på, at Majd har set det på en stock Pathos også. Men Pathos har ret i, at Majd godt kan lide Pathos som en base for forbedringer. Desuden bruger Majd ikke RAspyd men for det meste 17-4ph spyd så det argument holder ikke og ofte er ridserne mellen searen og trigger, og i det tilfælde har spyddet intet at sige. Jeg kunne nærmest ikke lade min Pathos 100 med de to stock 16mm bands, den kom med men nu har jeg to Small ID 14mm på og den skyder bedre og er nemmere at lade. Generelt set er det det samme Majd gør. Jeg vil tro, at Salvi triggeren er MIM (Metal Injection Molding) så det kan sagtens være SS. Det er helt sikkert ikke alu. Min Mares SS trigger er stålfrit MIM. Det er iøvrigt en ret vild process, har fotograferet en fabrik i Kina hvor de spyttede gearkassedele ud på samlebånd. Men det kan godt være at Pathos 2 triggeren er fin til normal brug(?). Pointen var nu også bare at der intet er galt med en god plastiktrigger:-) Her er min egen modificered d’Angelo 1:

   Jeg skal ikke kunne sige om pathos smører tykt på. 🙂

   Mht MIM SS så var jeg ikke klar over at det var blevet så billigt. Men tingene udvikler sig selvfølgeligt hurtigt.

   Jeg er dog stadig lidt lost mht plastik vs rustfri. Siger i at man ville kunne undgå ovennævnte slid ved at bruge dele af plastik frem for rustfri?

  • #55546

   David H
   Deltager

   Har lidt travlt så ingen links nu. Mht. overpowering, så ja og nej. Jeg er ret sikker på, at Majd har set det på en stock Pathos også. Men Pathos har ret i, at Majd godt kan lide Pathos som en base for forbedringer. Desuden bruger Majd ikke RAspyd men for det meste 17-4ph spyd så det argument holder ikke og ofte er ridserne mellen searen og trigger, og i det tilfælde har spyddet intet at sige. Jeg kunne nærmest ikke lade min Pathos 100 med de to stock 16mm bands, den kom med men nu har jeg to Small ID 14mm på og den skyder bedre og er nemmere at lade. Generelt set er det det samme Majd gør. Jeg vil tro, at Salvi triggeren er MIM (Metal Injection Molding) så det kan sagtens være SS. Det er helt sikkert ikke alu. Min Mares SS trigger er stålfrit MIM. Det er iøvrigt en ret vild process, har fotograferet en fabrik i Kina hvor de spyttede gearkassedele ud på samlebånd. Men det kan godt være at Pathos 2 triggeren er fin til normal brug(?). Pointen var nu også bare at der intet er galt med en god plastiktrigger:-) Her er min egen modificered d’Angelo 1:

   Jeg skal ikke kunne sige om pathos smører tykt på. 🙂 Mht MIM SS så var jeg ikke klar over at det var blevet så billigt. Men tingene udvikler sig selvfølgeligt hurtigt. Jeg er dog stadig lidt lost mht plastik vs rustfri. Siger i at man ville kunne undgå ovennævnte slid ved at bruge dele af plastik frem for rustfri?

   Yes, lige præcis. Selve triggerkrogen skal stadig være i metal men triggeren kan være i plastik. Det ser ikke lige så bling ud, men det er nemmere at få til at spille.

   Om et par år er der nok dobbelt roller triggere i de fleste high end guns. Det lader til, at det er den vej det går nu.

   Shooter & Shooter - Fotograf & Spearo

Forum er sponseret af

Viser 16 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.