• Forfatter
  Indlæg
 • #53379

  THR
  Deltager

  Efter at have været ude nogle gange og haft en masse bøvl med at skulle op på lavt vand for at tisse besluttede jeg om min kammerat at det nok var smart at få limet en pissette i dragten, men det var også lidt angstprovokernede at skulle klippe hul i sin næsten nye dragt. Men der var ingen vej uden om, så igår aftes satte vi os sammen med en øl og fik limet en pissette i hver vores dragt.

   

  Vi har købt en Omer pissette (Billede 1) og noget sort neopren lim (Billede 2)

  I pakken med selv pipetten fulgte der nogle fine paprør og skiver med, til at strege op på dragten så man kan se hvor man skal klippe og hvor man skal lime. På billede 3 kan man fornemme sorgerne i dragten.

  Efter at have målt op et par gange og streget op på dragten kom vi til den del hvor det blev alvor, vi skulle klippe hul i dragten. Vi klippede hullet mindre end den skabelon der fulgte med, vores hul er derfor på størrelse med en 10 krone. (Billede 4)

  Efter at ha klippet hul i dragten skulle der limes. der smørret lim på begge emner, altså dragt og pissette. limen fører herefter i 20 min inden et nyt lag lim smørret på begge emner igen og det tørrede så i 15 min. På billede 5 kan man se hvordan limet er smurt ud på dragten.

  Efter de sidste 15 minutter skulle pissetten så endelig monteres på dragten. Dette gøres ved at stikke det medfølgende paprør ind i hullet på dragten og så forsigtigt sættes pissette fast på dragten og trykke det hele godt samme. På billede 6 kan det færdige resultat ses.

  Nu har dragten ligget og tørret siden igår aftes og nu skal den nye funktion testes på et lille natdyk.

  Vi poster vores erfaringer med det nye udstyr i tråden når vi har fået testet det.

 • #53384

  Fedt initiativ med at dele processen. Jeres billedfiler er lidt store og skal derfor lige formindskes lidt, og så uploadede igen.

  Resident evt med uploade til messenger og så downloade igen fra messenger.

  En løsning for større fotos her på siden ber på vej.

  Morten Rosenvold Villadsen

 • #53393

  THR
  Deltager

  Fedt initiativ med at dele processen. Jeres billedfiler er lidt store og skal derfor lige formindskes lidt, og så uploadede igen.

  Jeg forsøger lige at uploade billederne herunder i mindre format. Kan ikke redigere mit opslag og skifte billederne ud?

 • #53398

  Hej THR,

  Nu kan du uploade større fotos og redigere din oprindelige post.

  Beklager bøvlet,

  Morten

  Morten Rosenvold Villadsen

 • #53505

  Christian SCH
  Deltager

  Jeg har også monteret en pisette på min våddragt, men jeg har haft lidt problemer med den. Til at begynde med var hullet så lille, at jeg pissede mere i dragten end ud igennem pissetten. Så klippede jeg det yderste af spidsen, så hullet blev lidt større. Det resulterede i, at der kom vand ind i dragten. Det har jeg løst ved at bruge en poseklemme. Det fungerer faktisk ret godt, så det kan jeg godt anbefale til andre.

 • #53593

  THR
  Deltager

  Vi har også begge haft lidt blandede oplevelser med den nye feature i dragten. De første par gange gik det ikke helt så nemt med at få dragten korrekt på og vi oplevede også at pisse i dragten og at der kom vand ind da hullet ikke var stoppet til 🙂

  Jeg var ude igår aftens på en aftentur og der tror jeg det lykkedes mig at knække koden for hvordan man montere og fastgøre pissetten i bæverhalen., Jeg oplevede ikke på noget tidspunkt at der kom vand eller tis i dragten. Til gengæld var det en rigtig god oplevelse, at kunne tisse når det passede mig og at jeg ikke skulle på land. Det var ret koldt igår så det var rigtig fedt, ikke at skulle holde sig eller gå på land flere gange for at lade vandet.

  Jeg tror igår var begyndelsen på et lang og godt forhold til pissetten, slut med at skulle gå på land for at lade vandet.

 • #55386

  Jeg har set i i en af de gamle tråde det bliver foreslået at lime pisetten på indefra  for at få den så tæt på huden som muligt. Jeg kan se I har limet uden på. Hvordan er jeres erfaringer?

 • #55389

  David
  Deltager

  Hvorfor er det at producenterne ikke laver integreret “pissette” i dragterne fra start af?

  Jeg købte en beuchat dragt med integreret pissette, og det fungere upåklageligt indtil videre. Der kommer intet vand ind, og du løfter bare lige “flapperne” fra dragten, og så kan du tisse. Hvorfor laver de alle sammen ikke den løsning, som i mine øjne indtil videre er genial?

 • #55551

  THR
  Deltager

  <p style=”text-align: left;”> Jeg kan se I har limet uden på. Hvordan er jeres erfaringer?</p>

  Jeg tænker faktisk at det virker dansk fornuftigt. Vi har ikke oplevet at der fosser vand ind eller andet. Men det kræver lidt tilvænning lige at få bukserne rigtigt på 🙂

 • #55552

  THR
  Deltager

  Hvorfor er det at producenterne ikke laver integreret “pissette” i dragterne fra start af? Jeg købte en beuchat dragt med integreret pissette, og det fungere upåklageligt indtil videre. Der kommer intet vand ind, og du løfter bare lige “flapperne” fra dragten, og så kan du tisse. Hvorfor laver de alle sammen ikke den løsning, som i mine øjne indtil videre er genial?

  Jeg mener at have læst at Beuchat har patent på den åbne/lukke mekanisme du har. Så det er måske derfor ingen andre producenter er gået den vej endnu?

 • #55554

  David
  Deltager

  Ja okay det kan selvfølgelig godt passe. Det fungere i hvert fald fint indtil videre, men har heller ikke været så mange gange i vandet med den endnu:)

 • #55555

  BRACA systemet som Beuchat laver (og vist har patent på) er ikke det samme som en pissette.

  Bare så vi taler om det samme.

  Der er vel 6 muligheder.

  1. braca (de overlappende lag af neopren)

  2. pisette (et neoprenrør)

  3. Uridom med den slang der føres ude gennem et hul i underdelen  (bruges af nogle i Middelhavet)

  4. tisse i dragten

  5. trække dragten ned om anklerne (eller hvor langt det kræves)

  6. holde sig.

   

  Jeg har copy pastet herunder et uddrag fra min nye bog  ‘Undervandsjagt‘, der kan komme ændringer i forhold til den endelige udgivelese, men jeg tænker det er relevant at dele dette lille kladdeagtige uddrag her nu.

  Here goes:

   

  Hvad gør man i stedet for at tisse i våddragten?
  Man kan selvfølgelig sørge for at lade vandet før man tager udstyret på, men det er nu kun en stakket frist. Det eneste holdbare er at finde en løsning så man kan lade vandet udenfor sin dragt.

  Man kan selvfølgelig åbne sin dragt, løsne blybæltet (pas på ikke at tabe det!) og trække ned i bukserne. Dette er dog en kold fornøjelse de fleste måneder om året. Om sommeren fungerer dette dog fint – og hvis man er tæt på kysten, kan man jo også bare svømme ind på en dybde hvor man kan bunde og træde af her.
  Nedenstående er skrevet med udgangspunkt i min egen anatomi, og læsere med andre fysiske forudsætninger må justere så løsningen passer til dem.

  1.                   Den mest udbredte løsning – i norden – er en pissette, der er et neoprenrør med en simpel ventil som man kan tisse ud igennem. Hvis den er lavet godt til dykkeren, er det den allerbedste, varmeste, mest hygiejniske og behagelige løsning. Eneste udfordring kan være at man synes det ser lidt “fjollet” ud. Denne løsning fungerer kun til mænd.

  2.                   Braca-systemet fra Beuchat går ud på at man via nogle overlappende lag af neopren, kan åbne op og tisse ud. Det er dog stadig en kølig oplevelse, selvom det ikke er at smide bukserne helt. Fordelen ved dette system er at det er usynligt og at man slipper for et strittende neoprenrør. Jeg har brugt denne metode med fornøjelse i den varmere del af sæsonen (juni-oktober). I de køligere måneder har det været uden fornøjelse. Der kommer lidt vand ind hver gang. Kvinder vil nok særligt have glæde af at kunne fortynde urinen hurtigt omend det er en kølig løsning.

  3.                   Uridomet. Enkelte uvjægere, særligt i Sydeuropa, benytter sig af et uridom. Uridomløsningen er et kondom hvor der er tilknyttet en slange som føres ned langs benet og ud gennem et hul i dragten. Personligt synes jeg det virker som en meget upraktisk løsning som jeg har svært ved at se fordele i sammenlignet med de øvrige alternativer. Denne løsning kan muligvis med lidt justering (tissetragt) fungere til begge køn.

  Skulle det alligevel ske at man bliver nødt til at lade vandet i dragten, kan man samtidigt lukke lidt vand ind og dermed skylle urinen ud, eller i det mindste fortynde opløsningen. Denne nødløsning er ikke så behagelig i de kolde måneder.

   

  Morten Rosenvold Villadsen

 • #55557

  David H
  Deltager

  Nøj, glæderne ved at dykke i troperne;-)

  Jeg plejede egentligt at pisse i dragten i tide og utide. Især hvis der var et par halvdybe dyk på kontoen. Men når man hopper tilbage i båden til frokost og smider toppen, så er det lidt fælt at hylde vennerne ind i den odour…

  Så nu er jeg blevet ret ferm til bare at åbne bæveren og trække ned i buksen. Jeg tager ikke bæltet af, men trækker det op istedet – det funker meget fint.

Forum er sponseret af

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.