Viser 16 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #4547

   Hejsa så er tiden inde til at jeg skal have min første målsyet dragt efter jeg hele sidste år bare brugte en shorty, og jeg har kigget lidt på bla. sportsbutikken.dk – kingfish.dk mm.

   det skal være en 5mm. nylon/open cell.

   Men hvilken ville i vælge:

   Elios – Polosub – Teknodiver ?

   Eller kender i ander mærker/forhandlere som i ville anbefale.

   (Det er vigtigt at de måler op til dragten for en, så jeg er sikker på at få den rigtige str. og det skal være på sjælland).

   Prisen er ikke så vigtig, bare jeg får en god kvalitets dragt. 🙂

  • #4554

   Klaus Frøslev
   Deltager

   Hej Ronni.

   Jeg kan ikke sige dig hvilken dragt, der passer bedst til dine behov.
   Men jeg kan sige dig, at jeg fik lavet en målsyet dragt i sommers.
   Jeg troppede op hos sportsbutikken, hvor Søren tog målene på mig. Noget han har stor erfaring med.
   Et par uger efter havde jeg en flot Teknodiver-dragt, som bare passede min lille tykke krop som hånd i handske.
   Det er også en 5 mm. open cell.
   På grænsen til at være en anelse varm i sommermånederne. Hen over efteråret frem til slut oktober, var den bare perfekt.

   Klaus

  • #4562

   trawler
   Deltager

   Man kan ikke helt gøre det op i mærker, de har hver især forskellige slags og taler vi made to measure, så har flere af dem et hav af kombinationer; både features og typer af neopren osv. Det er nok bedst du snakker med de 2 butikker du selv nævner, de bør have indgående kendskab til mulighederne og plejer at hjælpe som andet end købmænd

  • #4563

   jan
   Deltager

   Hej
   Har selv været hos Søren flere gange og købt det meste af mit grej hos ham
   Han har bare styr på det er min oplevelse har set flere fået taget mål og kun hørt
   Godt om hans dragte.
   Mit personlige indtryk og oplevelse er at han ikke bare sælger for at sælge men
   For at ramme ens behov, har kikket på flere ting hvor jeg fin at vide det var toppen
   Af poppen men jeg ville være lige så glad og tilfresh med en anden billiger model 🙂
   Det er for mig det kundeservice handler om og jeg til hver en tid vende tilbage
   Og handle hos ham næste gang jeg mangler noget.

  • #4568

   Takker for svarene 😉

   Jeg er bare blevet i tvivl om det skal være en 5mm eller 7mm da jeg godt kunne tænke mig at starte sæsonen i April mdr.

  • #4571

   søren bernburg
   Deltager

   Mit råd er start med at købe en 7 mm med long john i år og så køb dig en 5 mm med høj talje evt næste år. Så har du en række kombinations muligheder der gør at du kan have det behageligt til alle tider og under alle forhold, multejagt i flere timer kan godt være en kold fornøjelse selv om vandet er 18 grader fordi man typisk næsten ikke bevæger sig eller gør det i et tempo hvor det ikke giver nogen varme i kroppen ligeså med natjagt efter havørred. Omvendt skal man ud hvor der er lidt strøm og svømme over et stort område (feks Langeland eller Storebælts broen) så kan en 5 mm sagtens gøre det selv i 8-9 grader eller koldere og man slipper så for noget bly.

  • #4573

   7mm i en ordentligt kvalitet!

   Du kan altid køle dig selv ned, med at lukke vand ind, tage hætte eller luffer af – det er noget sværere den anden vej.
   Hvis kvaliteten af din dragt ikke er iorden, vil 7mm være ekstrem træg at have på…og du vil ligne en oppustet michelindukke! 🙂

   …desuden er 7mm ofte en semidry-dragt, så din krop bliver ikke i samme grad våd som med 5mm.

   Ovenstående er baseret på mine erfaringer med almindelige closed cell dragter, om det er anderledes for opencell skal jeg lade være usagt.

  • #4577

   søren bernburg
   Deltager

   Open cell jagt dragter såfremt de passer ordentligt lukker ikke meget mere end et fingerbøl vand eller to ind, uanset om det er 5 eller 7 mm.

  • #4580

   jan
   Deltager

   Jeg har været i vandet i furesøen og dykke under isen iår
   I min 5 mm. Med opencell var i en 30 min dykkede godt nok kun
   Til 2 mtr. Dybte men mit hår var ikke engang vådt bagefter.
   Det eneste vand der var i min dragt var det jeg havde prayet den med blandet
   Med sæbe for at komme i den også var der vand i hansker og lidt i sokkerne
   Men ikke nok til jeg frøs selv om havde været i vandet ca 30 min og gået rundt på
   Bådbroen og isen i 1-2 timer yderligere

  • #4584

   Tobias Dinesen
   Deltager

   Jeg købte en målsyet Elios 7mm open cell dragt direkte fra Italien. De har et lortesite, men hvis du skriver til dem sender de dig billeder og priser… betalte lige under 2000 kr. inkl. fragt. De har henvisninger til små youtube klip hvor du kan se hvordan du skal måle op… Jeg fik min kone til at gøre det, 3 gange pr. mål (så men er sikker på, at det er det rigtige, evt tag et gennemsnit af 3 mål, hvis det driller). Den sidder super godt, synes jeg…

   Jeg kan være 1 time i vandet på nuværende tidspunkt (vand tempt 0 grader) uden at fryse (kun lidt på hænder og fødder lige til sidst). Bevares, havde et pænt varmt dyk i sommers på Anholt, med sol, vindstille og 20 grader, men så lukker du jo bare lidt vand ind i dragten som nævnt ovenfor…

   Og så ville jeg ikke købe long john. Det er begrænset hvad du får ud af den smule ekstra neopren på brystet (high waist bukserne går helt op til lige under brystet). Hvis dragten sidder ordentligt, er det ikke nødvendigt. Og en long john hæmmer din vejrtrækning hvis den sidder stramt (hvilket den jo skal), og det er ikke en fordel hvis du vil arbejde lidt med dine dybder og bundtider…

   /T 🙂

  • #4587

   søren bernburg
   Deltager

   Tror det er lidt af en smagssag om det med long john vs høj talje, men hvis man gerne vil have nogle kombinations muligheder så er det muligt at bruge sin 7 mm long john sammen med den 5 mm overdel uden man ligger som en druknet lystfisker i vaders med benene op og hovedet nedad netop pga af det ekstra lag af 7 mm øverst på kroppen. Så long john giver altså en ekstra mulighed for et setup og alt andet end lige så er der også lidt isolering på torsoen at hente.
   At det skulle hæmme vejrtrækningen.. det er vist ikke noget jeg personligt har oplevet eller har hørt om før, den eneste fordel høj talje indlysende har i mine øjne er at man kan hælde vandet fra kartoflerne uden at skulle af med overdelen, hvis man altså ikke har en pissette monteret på sin long john.

  • #4588

   Hvorfor ikke have en 5mm og en 9 mm dragt? 9 mm er vel bedre i vinter ½-året – eller er der ulemper ved den tykkelse?

  • #4598

   søren bernburg
   Deltager

   Der er i teorien ikke noget i vejen med en 9 mm dragt, den er måske en lille anelse stivere end en 7 mm.
   Men tænk lige på hvor meget bly der skal til !
   Er du blevet ført en km eller to langs kysten af strømmen og ikke gider kæmpe dig tilbage modstrøms, så kan det godt være anstrengende at spadsere med 16-20 kg bly på dragten, det er også mere spændende at skulle forcere en stenmole med den vægt.

   Men hvad hvorfor ikke bare købe en 5 7 og 9 mm dragt, som passioneret uv jæger ender man alligevel med tiden med en 2-3 dragter i skabet 😆

  • #4622

   Mange tak for hjælpen, i har hjulpet mig meget i jagten på en ny dragt. :silly:

   Jeg har besluttet mig for at bestille en eliossub 7mm.

   Men har lige et sidste spørgsmål.

   Jeg kan vælge mellem disse 2 modeller:

   7mm Open cell inside / Nylon

   og

   7mm Titanium coating cell inside / Nylon

   Er denne Titanium coating det samme som teknodive´s metalite?

   Og hvad er fordelen/ulempen ved at vælge Open cell eller Titanium coating ?

  • #4623

   Open cell “klistrer” sig til din hud, og skulle virke mere varmeisolerende. Metallic/Titanium er mindre følsomt for rivninger, lidt nemmere at få af og på, lidt billigere.
   Det er hvad jeg fik at vide da jeg købte. Jeg tror ikke der er noget dårligt valg – mere et spørgsmål om value for money. Der skal vi nok høre fra én som har haft begge typer dragt.

  • #4625

   Bo Andersen
   Deltager

   Jeg har en 7mm Teknodiver Dune med Metalite på indersiden. Metalite er en belægning, der alene har til formål at gøre det (lidt) lettere at få dragten på. Det giver ingen øget styrke i forhold til rivninger, men dragten sidder til gengæld lige så tæt til kroppen som Open cell. Min dragt er målsyet, den sidder stort set perfekt, men den er desværre ved at være en anelse slidt…

   Jeg har også en (scuba)dragt med nylon på begge sider. Pasformen på denne er ikke nær så god som på Teknodiver-dragten og Teknodiver-dragten er derfor meget varmere. Ud over pasformen tror jeg også, at Open cell/Metalite bidrager til at dragten føles varm i forhold til en dragt med nylon på begge sider. Dette skyldes sandsynligvis, at den sidder tættere til huden og nærmest “klistrer” sig fast som daMike skriver.

   Når jeg en gang skal have ny dragt vil jeg nok vælge en med Open cell uden Metalite eller anden belægning på indersiden. Den er lidt billigere og med vand + evt. subskin-easy eller lignende glider en dragt med Open cell også relativt let på.

   Jeg har ikke kendskab til belægning med Metallic/Titanium, men når man først har lært at tage en Open cell-dragt på (uden evt. at beskadige indersiden) har jeg umiddelbart svært ved at se fordelen ved denne belægning?

  • #4627

   Husk at nævne når du bestiller hos Elios at du er medlem af Uvjaegeren.dk – så får du fri fragt 🙂

   /Morfar

Forum er sponseret af

Viser 16 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.