Viser 2 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #1820

   Anonym

   Hej alle
   Jeg ønsker lidt info om hvordan i placere,trækker,føre eller hvad detnu hedder, linen til spyddet på harpunen, gerne en video, samt lidt tip om knuder, eller andet der kan bruges til samlinger osv.
   2.? Linen fra bøjen har jeg sat i bunden af skæftet på harpunen, er det helt ok?
   3. ? Trækker i fisken af ude i vandet,? Jeg syntes det er lidt besværligt at trække den af spidsen, er der nogle trick?
   Jeg har sat en line med et spid under bøjen, til at sætte de fangede fisk på, er det ok? Nogle tips trick?
   Der kommer nok mange andre ? Jeg dykker alene og kender ikke andre der uv jæger, så kan jo ikke se hvad andre gør og bruger.
   Mvh. René

  • #1828

   Emil
   Deltager

   Hejsa!
   omkring hvordan linen til spydet skal trækkes er lidt forskelligt afhængig af hvilken harpun det er… typisk går den fra spydet op omkring næsen tilbage til dér hvor lineudløseren holder den fast og så op til næsen igen. Samlingerne på den line er vist normalt med aluminiumsmuffer som man så klemmer sammen om linen.

   2, den mest typiske måde at sætte sin bøje fast er i bæltet, derefter kan man fastgøre sin harpun med en line fra skæftet til en løkke omkring bøjelinen, så kan du altid slippe harpunen hvis du får skudt en ordentlig krabat.

   3, jeg afliver som regel fisken inden jeg trækker den af spydet, og det hele foregår ude i vandet. Man kan købe en stringer (se evt på sportsbutikken.dk) som man kan sætte på sin bøje. Det er en wire med et lille metal spyd i enden som kan trækkes igennem fisken…

   Hilsen
   Emil

  • #1844

   Fint svar Emil 🙂

   Man kan evt. ligge linen dobelt, dvs. fra bunden af spyddet over musslen, ned omkring lineudløseren op omkring musslen, ned om lineudløseren og op til fæstet på harpunen. Vil iøvrigt anbefale at du køber en bungee som du monterer oppe ved fæstet på harpunen på linen – det minimerer risikoen for knækket linen hvis du skulle skyde forbi en fisk og linen bliver strakt!

   2. Jeg har en flydeline fra bunden af min harpun til bøjen UDEN af fæste den til mig. Det gør jeg for at være endnu mere sikker på., at jeg ikke hænger fast i noget under vand. Med de fisk vi har herhjemme er der næppe fare for, at de svømmer afsted med din harpun, bøje (vel og mærke med et spyd gennem sit hovede) Det gør simpelthen det, at jeg ved fangst på dybdedyk (+10 m.) bare slipper harpunen efter affyret skud, hvis den sidder fast 🙂

   3. Jeg gør næsten som Emil, Lader fisken sidde på spyddet og afliver dyret (Stiletto kniv gennem nakken) derudover lader jeg fisken sidde på spyddet indtil jeg har sikret den på stringeren. og SÅ tager jeg spyddet ud. Jeg har også en lille karbinhage siddende i bunden af harpunen så jeg kan klikke den på mit blybælte når man skal håndtere fangsten.

   Du kan, hvis du synes, forsøge at få følge af andre UV’ere ved kommende dyk og derved få lejlighed til, at lure lidt tricks af 🙂

   /Morfar.

Forum er sponseret af

Viser 2 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.