Viser 1 svartråd
 • Forfatter
  Indlæg
  • #70978

   las99
   Deltager

   Hej forum

   Jeg har lige været ude og jage lidt med en ven efter mange års fravær fra dykningen og stødte straks ind i nogle problemer.

   Mit ene knæ gjorde ondt med det samme og jeg følte at mine finner var alt for store og belastningen på mit knæ for høj. Samtidig blev jeg ved med at støde finnerne sammen under svømning.

   Det hjalp en smule da jeg var blevet bevæget lidt, men generelt måtte jeg “spare” på mine bevægelser.

   De finner jeg brugte var et par Mares avantiquattro med åben hæl.

   Det jeg har gjort nu er at skære en større bid af finnerne for at se om det hjælper lidt, men ikke prøvet det endnu.

   Jeg bruger et par Mares neopren sko/sokker med sål og det kunne jeg godt tænke mig at fortsætte med

   Jeg har kig på en finne ala Jet fin scubapro / Apeks RK3 og lignende “lille” finne til sko eller sål.Hvad er jeres tanker omkring den type finner? De ser ud til at være markant mindre og med kanaler der skulle mindske anstrengelsen ved svømning.

    

  • #71029

   JackHunt
   Deltager

   Hej Las,

   Jeg er ikke særlig godt kendt i hælremsfinner, men efter hvad jeg kan læse mig til, er Jet-finnen i gummi, hvilket gør den tungere end en traditionel plastikfinne, og endnu tungere end en kul/glasfiber finne (der typisk også er længere og fås i flere stivhedsgrader).
   Hvis dine knæsmerter forværres ved hårdere arbejde, bør du måske overveje en lettere og blødere finne.

   Inden du køber dig fattig i finner, vil jeg dog høre, om du tidligere har oplevet smerter i knæet/ været skadet i dit knæ? I så fald, hvornår/hvordan?

   Vh
   Fysioterapeuten

   • #71065

    las99
    Deltager

    Ja jeg har tidligere brugt mine knæ hårdt bade som mekaniker og fodboldmålmand hvor jeg har slået knæene et par gange. Var det så bare det eneste der var galt 🙂
    Det ligger mange år tilbage og over en længere årrække.
    Dog plejer det ikke at være knæet der er det værste, men her kunne jeg bare mærke med det samme at mine finner simpelthen var for store og klodsede til min nuværende form og tilstand.

    Nå men jeg så også godt selv at jet.finnen er noget tung og har faktisk valgt den fra.

    Lige for nu har jeg købt en lille billig finne da gummiet er mørt i mine gamle og nye stropper koster det samme som en helt ny finne, det er en Aqualung sport bolt. Meget lille finne som jeg håber jeg noget bedre kan flytte rundt i vandet.
    Jeg var/er ellers noget solgt på konceptet med en fjeder bag foden og vil nok på et tidspunkt prøve at se om Apeks RK3 ikke kan fungere for mig, mange roser den! Den har et relativt kort blad og skulle veje væsentligt mindre en jet-finnen, dog er den nok stadig i den tungere ende.

Forum er sponseret af

Viser 1 svartråd
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.