Viser 15 svartråde
  • Forfatter
    Indlæg
    • #11996

      Jégwan Kaaber
      Deltager

      Er der nogen der har erfaringer med at tilberede – eller ligger inde med en god opskrift på ørred rogn?
      Jégwan

    • #11999

      Tom
      Deltager

      Jeg fangede en regnbue på 7 kilo sidste efterår. Der var omkring 500 gram lækker rogn i.
      Jeg puttede det hele i en skål og puttede salt og vand på. Så rørte jeg rundt i lang tid for at få hinderne væk.
      Til sidst har du den lækreste rogn tilbage.
      Kan fryses
      God fornøjelse

      Attachments:
    • #12000

      Klaus Mulvad
      Deltager

      du har jo vendt billedet “forkert” :silly: :woohoo:

    • #12001

      Tom
      Deltager

      Den er taget med fiskestang. …… :side:

    • #12006

      Jégwan Kaaber
      Deltager

      Tak Tom, det prøver jeg. Imponerende regnbue dér.
      Jégwan

    • #12007

      Tom
      Deltager

      Du skal bare skylle mange gange indtil alle “defekte” æg er borte og røre rundt indtil alle hinder er væk.
      God appetit

    • #12009

      Christian Topp
      Deltager

      Spiser man dem bare som supermarkeds “kaviar”. Eller hvordan indtages de?

    • #12012

      Georg Jensen
      Deltager

      Så vidt har kunnet læse mig frem til kan de behandles og bruges som fersk stenbiderrogn som i dette eksempel: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=9992

      Hev selv min første ørred med hjem fra et natdyk i går aftes, en flot basse på 65 cm med 3-400g rogn, så det skal da prøves.

    • #12023

      Tom
      Deltager

      GODT GÅET GEORG!!!

      Ja man spiser dem bare som kaviar.
      Kan også bruges til sushi.

      Min favorit er med blenis eller på små stykker ristet brød :woohoo:

    • #12099

      Klaus Mulvad
      Deltager

      Nu har jeg 117g renset rogn liggende i køleskabet hvor meget salt skal de ca. Have ???

    • #12121

      Jégwan Kaaber
      Deltager

      Nu har jeg 117g renset rogn liggende i køleskabet hvor meget salt skal de ca. Have ???

      Hej Klaus,

      Ud fra opskriften på stenbidder rogn vil jeg mene, at du skal bruge en lille (ca. 3/4) spiseskefuld… (3 spk. til 500 gram)..

      Jégwan

    • #24541

      Jégwan Kaaber
      Deltager

      Så er der Toms favorit på bordet her til aften. Har tilføjet opskriften 1 tsk. cognac.. mums det er godt..

      Mvh,
      Jégwan

      Attachments:
    • #24543

      Christian Topp
      Deltager

      Det ser sku mega godt ud… Nu er du skyld i, at jeg lige skal have en ekstra fisk ;)…

    • #26804

      Morten Lehmann
      Deltager

      Det er en god idé at bruge varmt vand fra hanen til at rense æg fra hinderne, så opløses de meget lettere og æggene tager ikke skade. Hæld vandet fra når hinderne begynder at sidde fast i piskerisset og gentag processen indtil vandet er klart og der ikke er flere hinder om æggene. hæld æggene i en si i en skål og still på køl i ca. 30 minutter, så alt vandet er drænet fra. Tilsæt til sidst 2 pct. salt af den samlede drænnede mængde æg, rør forsigtigt rundt og stil på køl i minimum en time. Så er der perfekte ørredæg, til blinis, decor på fiskeanretninger sushi mm..

      Fedt forum ellers! 🙂

      Mvh.
      Morten (Aka. eksfiskehandleren)

    • #26805

      @Lehmann

      Det lyder som en god fremgangsmåde til at fjerne hinder mm. med, men det er aldrig nogen god idé at bruge varmt vand direkte fra hanen til madlavning. Se f.eks.: http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/hvorfor-er-koldt-vand-bedst-til-madlavning

      Mvh.
      jbplum

    • #26807

      Morten Lehmann
      Deltager

      Du har helt ret! Jeg fik ikke tilføjet at æggene skal skylles grundigt i kold vand når hinderne er væk og vandet er klart. Så kan det diskuteres hvorvidt det varme vand fra hanen kan nå at påføre æggene bakterier som ikke bliver skyllet af i det kolde vand. Mit bud er at; det er minimalt hvad der kan være af skadelige mikroorganismer og bakterier tilbage på æggene. Lidt af disse kan desuden aldrig undgås i et privat køkken. Alternativt kan kogt, afkølet vand bruges, men det er efter min mening unødvendigt omstændigt.

      Mvh.
      Morten

Forum er sponseret af

Viser 15 svartråde
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.