-
ForfatterIndlæg
-
-
oktober 2, 2013 kl. 7:56 pm #11996
Jégwan KaaberDeltagerEr der nogen der har erfaringer med at tilberede – eller ligger inde med en god opskrift på ørred rogn?
Jégwan -
oktober 2, 2013 kl. 8:36 pm #11999
TomDeltagerJeg fangede en regnbue på 7 kilo sidste efterår. Der var omkring 500 gram lækker rogn i.
Jeg puttede det hele i en skål og puttede salt og vand på. Så rørte jeg rundt i lang tid for at få hinderne væk.
Til sidst har du den lækreste rogn tilbage.
Kan fryses
God fornøjelseAttachments: -
oktober 2, 2013 kl. 8:51 pm #12000
-
oktober 2, 2013 kl. 11:46 pm #12001
-
oktober 3, 2013 kl. 3:26 am #12006
-
oktober 3, 2013 kl. 9:24 am #12007
TomDeltagerDu skal bare skylle mange gange indtil alle “defekte” æg er borte og røre rundt indtil alle hinder er væk.
God appetit -
oktober 3, 2013 kl. 11:38 am #12009
-
oktober 3, 2013 kl. 1:14 pm #12012
Georg JensenDeltagerSå vidt har kunnet læse mig frem til kan de behandles og bruges som fersk stenbiderrogn som i dette eksempel: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=9992
Hev selv min første ørred med hjem fra et natdyk i går aftes, en flot basse på 65 cm med 3-400g rogn, så det skal da prøves.
-
oktober 3, 2013 kl. 4:05 pm #12023
TomDeltagerGODT GÅET GEORG!!!
Ja man spiser dem bare som kaviar.
Kan også bruges til sushi.Min favorit er med blenis eller på små stykker ristet brød :woohoo:
-
oktober 6, 2013 kl. 11:10 am #12099
Klaus MulvadDeltagerNu har jeg 117g renset rogn liggende i køleskabet hvor meget salt skal de ca. Have ???
-
oktober 6, 2013 kl. 1:26 pm #12121
Jégwan KaaberDeltagerNu har jeg 117g renset rogn liggende i køleskabet hvor meget salt skal de ca. Have ???
Hej Klaus,
Ud fra opskriften på stenbidder rogn vil jeg mene, at du skal bruge en lille (ca. 3/4) spiseskefuld… (3 spk. til 500 gram)..
Jégwan
-
oktober 18, 2014 kl. 10:04 pm #24541
Jégwan KaaberDeltagerSå er der Toms favorit på bordet her til aften. Har tilføjet opskriften 1 tsk. cognac.. mums det er godt..
Mvh,
JégwanAttachments: -
oktober 19, 2014 kl. 12:32 am #24543
Christian ToppDeltagerDet ser sku mega godt ud… Nu er du skyld i, at jeg lige skal have en ekstra fisk ;)…
-
juli 21, 2015 kl. 3:48 pm #26804
Morten LehmannDeltagerDet er en god idé at bruge varmt vand fra hanen til at rense æg fra hinderne, så opløses de meget lettere og æggene tager ikke skade. Hæld vandet fra når hinderne begynder at sidde fast i piskerisset og gentag processen indtil vandet er klart og der ikke er flere hinder om æggene. hæld æggene i en si i en skål og still på køl i ca. 30 minutter, så alt vandet er drænet fra. Tilsæt til sidst 2 pct. salt af den samlede drænnede mængde æg, rør forsigtigt rundt og stil på køl i minimum en time. Så er der perfekte ørredæg, til blinis, decor på fiskeanretninger sushi mm..
Fedt forum ellers! 🙂
Mvh.
Morten (Aka. eksfiskehandleren) -
juli 22, 2015 kl. 10:48 am #26805
Jeppe Birch PlumDeltagerDet lyder som en god fremgangsmåde til at fjerne hinder mm. med, men det er aldrig nogen god idé at bruge varmt vand direkte fra hanen til madlavning. Se f.eks.: http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/hvorfor-er-koldt-vand-bedst-til-madlavning
Mvh.
jbplum -
juli 22, 2015 kl. 3:37 pm #26807
Morten LehmannDeltagerDu har helt ret! Jeg fik ikke tilføjet at æggene skal skylles grundigt i kold vand når hinderne er væk og vandet er klart. Så kan det diskuteres hvorvidt det varme vand fra hanen kan nå at påføre æggene bakterier som ikke bliver skyllet af i det kolde vand. Mit bud er at; det er minimalt hvad der kan være af skadelige mikroorganismer og bakterier tilbage på æggene. Lidt af disse kan desuden aldrig undgås i et privat køkken. Alternativt kan kogt, afkølet vand bruges, men det er efter min mening unødvendigt omstændigt.
Mvh.
Morten
-
-
ForfatterIndlæg
Forum er sponseret af
- Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.