Viser 0 svartråde
  • Forfatter
    Indlæg
    • #1327

      Administrator
      Keymaster

      En af mine yndlings opskrifter på havørred.

      4 Personer.

      Ingredienser:
      1000 g. havørred
      1 tsk. salt
      1 porre i tynde skiver
      ½ citron i tynde skiver
      1 dl. vand
      1 dl. hvidvin

      sauce:
      1 løg, finthakket
      1 dl. purløg, fintklippet
      10 g. smør
      sky fra fisken
      ½ dl. hvidvin
      1½ dl. piskefløde
      salt
      peber

      salt indeni og udenpå. Smør et ovnfast fad af passende størrelse. Læg porreringene i bunden af fadet. Læg ørreden ovenpå og dæk den med citronskiver. Hæld vand og hvidvin ved. Dæk fadet med smurt alufolie og stil det i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter. Fisken er færdig, når rygfinnen nemt kan løsnes.

      Hæld fiskeskyen fra og hold ørreden varm, mens saucen laves. Svits løg og purløg i lidt smør i et par minutter. Hæld fiskesky og hvidvin ved og lad det koge lidt ind. Tilsæt piskefløde og lad saucen koge et par minutter. Smag til med salt og peber. (Hvidvin kan erstattes med vand).

      Server med pillekartofler og kogte grønne bønner.

      ***Kom gerne med dine bedste opskrifter***

      Kilde:dk-kogebogen.dk

      Attachments:

Forum er sponseret af

Viser 0 svartråde
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.