Viser 10 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #6537

   jacob knudsen
   Deltager

   Mødtes med Brian fra fridykker klubben. Havde aftalt at vi skulle prøve lidt nat dyk ved Tirsbæk strand. Vi er begge ret nye ang jagt og ikke mindst natjagt. Der var næsten vind stille og sigten var på en 3m+ . Vi hoppede i vandet 500m fra bækkens udløb ( frdningszone klaret 😉 der var utroligt med liv, sild, hø yngel, ulk, torske yngel og et par mill børsteorm.

   Brians harpun gik først af, kunne høre den sjove vislen i vandet inden jeg så hvad han havde gang i kom der en stor hø ind foran mig, tænkte he han ramte ikke og skød, men forbi. Det vidste sig at Brian havde ramt en hø på ca 50 cm + – lidt. Vi svømmende videre uden at se det store, men så var der tid til at nyde omgivelserne.
   På tilbage vejen blev det min tur, kunne se den glimte mellem tang og sten, ventede på frit skud og på spydet kom den, 44 cm. Ikke den største men stor nok og kun min anden fisk i min uvjagt karriere. Efter 3 gode timer var vi igen ved bilerne ahhh varm kaff.
   God tur med lidt ekstra da der på stranden var mange unge som havde tændt bål forskellige steder.

   Vejledning til spot.
   Kør til tirsbæk strand og fortsæt ind i skoven til vejen slutter ved Tirsbæk gods, 500 meters gang fra bækken..

  • #6540

   Kaspar Wendelin
   Deltager

   Jeg er lidt ked af at være lysslukkeren, men der er et forbud mod brug at lys til fiskeri i Vejle Fjord. I en linie vest for Trelde Næs og til Rosenvold Hage er alt brug at lys til fiskeri forbudt.

   https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=80264

   Ellers læs her, siden er ikke helt up to date med hensyn til linksene.

   http://www.naknemo.dk/viewpage.php?page_id=63&j=4#4

  • #6541

   jacob knudsen
   Deltager

   Hmm den havde jeg ikke set, vil lige læse igennem. Har bare snakket med en del der nat jager på den anden side som siger det er tilladt, men vil følge op på det, og så må jeg tage skraldet hvis det er ulovligt på begge sider af fjorden.

  • #6544

   Den paragraf og vedtægt var også sluppet under min radar. Ærgerligt. Hvis du (Zedker) finder ud af andet, må du endelig sige til.

  • #6565

   Henrik Skøtt
   Deltager

   Hej derude.

   For lige at kaste det korrekte lys på tråden så spurgte Jeg sidste år specifikt på brug af lys ved UV-Jagt, IKKE brug af lys til BLUSNING af ål/ørreder. Netop på vedtægten for Vejle fjord. der for mig at se udelukkende var skrevet for at undgå BLUSNING i VEJLE FJORD.
   Nedenfor er svar modtaget fra Fiskerikontrollør
   Thomas Hansen
   Fiskeriinspektorat Fredericia. d. 12. jun. 2012 kl. 09.07

   Hej Henrik Tak for dit spørgsmål. Svaret er, at det må man godt. Man må ikke, som du selv nævner, foretage blusning. Dette betyder i praksis, at du må søge fisken ved hjælp af det lys en håndlampe kan give. Vær i øvrigt opmærksom på, at spyddet på harpunen ikke må være forsynet med flere spidser end en. Ellers er der tale om en lystre/trefork, hvilket ikke er tilladt. Du skal se disse begrænsninger for fiskeriet som en mulighed for at give fisken en fair chance. Husk i øvrigt at medbringe dit fisketegn under fiskeriet (du kan blot have fiskerinummeret skrevet ind på en plastplade eller lignende).Håber dette var svar nok. I modsat fald er du meget velkommen til at vende tilbage. God fornøjelse.
   Med venlig hilsenThomas Hansen
   Fiskerikontrollør
   Fiskeriinspektorat Fredericia
   Direkte tlf.: +45 72 18 85 08
   E-mail: [email protected]
   ________________________________Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
   NaturErhvervstyrelsen
   Nyropsgade 30, 1780 København V
   Tlf.: +45 33 95 80 00
   E-mail: [email protected]
   http://www.naturerhverv.dk

   Den 12. jun. 2012 13.07
   Hej Thomas.

   Undskylder at jeg vender tilbage.
   Men for at være HELT sikker. Har du i dit svar taget hensyn til de særfredninger der er i Vejle fjord, der omhandler brug af lys?
   Tolker I (FD), det sådan at de for Vejle fjord særregler “kun” gælder for blusning. og altså IKKE er gældende for brug af håndholdt lygte til brug ved Undervandsjagt/lystfiskeri ?

   Vender tilbage, når de har svaret.

   Venligst
   Skøtt

   Den 13. jun. 2012 07.39 skrev Thomas Hansen (NaturErhvervstyrelsen) :

   Hej Henrik
   Vi har nu haft lejlighed til at tale sammen både her i afdelingen i Fredericia, men også konsulteret afdelingen i Roskilde, og vi er af den opfattelse, at den omtalte vedtægt fra 1943 omhandler blusning efter datidens teknik og metode. Dette er fortsat i kraft, ligesom forbud mod blusning (og stangning) af ål, er omtalt i den rekreative bekendtgørelse. Imidlertid tolker vi begrebet blusning stramt, og derfor ser vi ikke begrænsninger for at anvende håndholdte lamper/lygter med kunstigt lys under undervandsjagt, trods den gamle vedtægt for Vejle Vande.Vi er selvfølgelig fortsat til rådighed, hvis der skulle opstå yderligere behov for afklaring.Med venlig hilsenThomas Hansen
   Fiskerikontrollør
   Fiskeriinspektorat Fredericia
   Direkte tlf.: +45 72 18 85 08
   E-mail: [email protected]

  • #6567

   jacob knudsen
   Deltager

   Se det var et lille lysglimt, hvilket betyder at der må jages om natten med lys i Vejle fjord.

   Super tak.

  • #6569

   trawler
   Deltager

   svaret fra NaturErhvervstyrelsen er også vældig interessant i debatten, hvor diverse stangfiskere sammenligner uv-jagt med lygten direkte med blusning.

  • #6577

   Kaspar Wendelin
   Deltager

   Se nu bliver det spændende for blusning af ål er stadig forbudt???

   Den tolkning de ligger for dagen tvivler jeg med min fagligebaggrund på at ville holde i retten.

   Når håndholdt lygte ikke tolkes som blus efter stram tolkning, men det stadig tolkes som blus efter ål så er vi i en meget tvivlsom situation. En dommer tror jeg ville underkende fiskerikontrollens(FK) svar, dommer er kendt for at tolke efter gamle principper og hvis jeg må fange ål med blus=lys under vand(med hænder eller net), men med samme lygte ikke må stå i en båd og snuppe ålen med et net så lur mig om ikke jeg ville bliver dømt for at tage ål under vandet med lygte….

   For et par år siden mente FK at lygte var lig med blus.

   Jeg personlig ville ikke stole på noget svar der ikke kommer fra en af juristerne ved Fiskeridirektoratet(FD), en kontrollørs ord er ikke nok i retten, FK har svært nok ved at vinde sagerne i retten fortiden……

   Hvis man slår op i en ordbog finder man at blus betyder lys, og det vil være et vægtigt argument i en retssag, hvis jeg skulle spille djævlens advokat og vinde mod harpunfiskeren…… ville det ikke blive sjovt

   Men spørg en af juristerne ved FD og få dem til at forholde sig til samme lygte brugt efter ål over og under vandet….

  • #6579

   Henrik Skøtt
   Deltager

   Kaspar, du bør lige tillægge dine overvejelser at Blusning af ål fra båd eller stangning af ål fra is, kræver fritidsfisker og ikke “kun” lystfisker tegn. Lystfiskeri tolkes efter loven, som fiskeri med lette håndredskaber, det tolkes ålestage/jern ikke som.

   uanset hvad, så forholder jeg mig efter svaret fra Thomas, For hvis svar fra udøvende myndighed ikke er nok, ja hvor er vi så henne… 🙂

   Skal lige tilføjes at Dansk Sportsdykker Forbund`s UV-udvalg, kender til svaret og hele korspondancen med og til svaret fra FD, Og jeg har endnu ikke hørt om underkendelse af svar og fortolkning fra dem heller.

   Venligst
   Skøtt

  • #6599

   Fedt, nåede lige at blive lidt irriteret…

   Svaret fra NaturErhverv er dejlig klart. Mener også, at man ikke skal tvivle på rigtigheden af svaret. Det lyder som om, at NE har haft flere personer i flere afdelinger involveret (sandsynligvis også jurister), uanset hvad er det NEs ansvar/pligt at levere et juridisk holdbart svar uanset underskriverens stillingsbetegnelse.

   Det lyder som om, at NakNemo har fået et generelt svar (dvs blusse fisk=skarpt lys) og herefter selv sammenkædet svaret med en paragraf fra 1943. Nu har NaturErhverv svaret, at den sammenkædning kan ikke gøres.

   Tak for info, Heskoe :cheer:

  • #6601

   Henrik Skøtt
   Deltager

   🙂

Forum er sponseret af

Viser 10 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.