Viser 6 svartråde
  • Forfatter
    Indlæg
    • #8899

      Klaus Mulvad
      Deltager

      tilberednings forslag til slethvar: stik en spids kniv ned lange begge sider af rygraden og fyld hullerne med krydder smør, smid dyret i en alu bakke med et par lime/citron skiver, salt, peber og en slat hvidvin, låg på og så i kugle grillen i 20-30 min

    • #8900

      Michael Møller
      Deltager

      Jeg lavede denne i går den var super, undlod de hvide asparges og brugte kun grønne

      Grillet pighvar med asparges og fjordrejer

    • #8902

      trawler
      Deltager

      lyder lækkert, slethvar står jo til at være godt, dog syntes jeg at have stød på en del som smagte noget kedeligt i det, nærmest hen ad kartoffel, ved ikke om det skyldes konditionen, de har nu set ok ud. Men buddene her kan nok pifte dem lidt op.

    • #8909

      Kartofler??

      🙂

      /Morfar

    • #8911

      trawler
      Deltager

      ja.., af den trælse slags 🙂 har lade en del gå pga. jeg syntes at f.eks. skrubben faktisk smager bedre.

    • #8922

      Nu er *hvarren jo også kendt som “kartoffel-fisken”, og forrygende til fiske(kartoffel-)frikadeller.

      Som oftest afhænger spisekvaliteten jo af tilberedningen – eks. kan jeg ikke forestille mig der er kommet noget godt ud af Pepses klamme gryderet, hvor der også indgår pighvar:

      De fleste fisk har godt af noget smagsforstærkende samt noget til at fjerne visse smagsnuancer. Citron, dild, hvidvin – you name it.

    • #8924

      trawler
      Deltager

      er nu ikke kræsen og plejer ikke at skulle overdøve smagen af fisk for at få det ned, det var egentligt blot pga. jeg undres, slethvarre betegnes som en fin spise fisk, skagenfood skriver endda fremragende her (de har så også aktier i at den holder en ok kilopris); https://skagenfood.dk/da-dk/fiskearter/slethvar, hvilket jeg så ikke er helt enig i, en smørdampet skrubbe slår den med flere længder.
      Dog skriver de at den har godt af at ligge og modne på is et par dage, har kun haft liggende i køleskab, hvilket måske ikke giver samme resultat.
      Gryden dér ser da ok ud, det ligner starten på en bouillabaisse eller cacciucco, good shit.

Forum er sponseret af

Viser 6 svartråde
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.