Viser 8 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #4525

   Jesper
   Deltager

   Hej alle sammen, jeg nyder virkeligt at læse jeres forum og det er yderst interesant og lærerigt, så tak for det. jeg søger selv lidt mere specifik viden omkring lange finner. Dette skyldes jeg endelig har besluttet mig at denne sport skal indgå som en fast del af mit adrenalin tilskud.

   Jeg er temmelig grøn på udstyrs området, men jeg har søgt en masse og har selv svømmet med normale svømmefødder i flere år. Jeg synes udvalget er stort inden for lange finner og jeg ved ikke hvad jeg skal gå efter.

   Jeg har lagt mærke til, der er mange på jeres billeder og videoer der bruger Cressi Gara, Omer Stingray eller Seac. Derfor vil jeg høre hvad dette skyldes ? Derudover kunne jeg også godt tænke mig at høre hvilke finner i bruger og hvorfor, eller hvilke finner i vil købe næste gang?

   Ps. Jeg kan godt lide bløde fodlommer ligesom de smarte orange og blå fra svømmehaller er konstrueret med. Jeg ved selvfølgelig ikke om bløde fodlommer ikke går hvis finnerne er næsten 1m. Jeg ved bare nogle af de normale svømmefødders fodlommer kan nage i hælen.

   På forhånd tak

  • #4530

   jan
   Deltager

   Hejsa
   Jeg har selv lige startet op og har søgt på livet løs om samme emne 🙂
   Jeg har valgt omer stingray Carbon finner i en hårdhed 20 da de er bløder end dem
   I plast og jeg mener de er mere spænstige men er inke sikker :)jeg har dårlige knæ så det
   Er vigtigt for mig at de passer til mig 🙂 men jeg har valgt den model da jeg syntes godt om
   Den og prisen på den er heller ikke tosset.
   Fodlomme. Er rimelig blød bruger 5 mm. Sok i og de sider super godt.
   Alternativ er at du kikker hos Sportsbutikken.dk de har nogle lækre blade i
   Omer fodlommen i forskellige hårdhed til 1500 kr kan ikke lige huske navnet var tæt på at købe dem
   I stedet for mine omer jeg ende med 🙂
   Men sig endelig til hvis jeg kan hjælpe med andet 🙂 eller mere uddybende forklaring
   Hvis jeg kan ggg

  • #4532

   søren bernburg
   Deltager

   Jeg startede med et par omer winter (de blødeste) en udemærket begynder finne til en billig penge, blev dog i længden træt af de dimser der sidder på siden af bladet som låser bladet. De har en tendens til at samle tang og liner, især når man svømmer rundt i snørrebånds tang og jeg har det sådan at prisen på et par omer fodlommer ikke er højere end at de for min skyld ku droppe det der finneblads udskiftning og så undgå de der irreterende dimser.
   Så nu er de skiftet ud med et par grønne imersion som jeg er rigtig godt tilfreds med, de har en super fodlomme og bladet er en lille smule hårdere end winter bladet så de giver et godt løft når man skal op igen. Og prisen er nogenlunde den samme som alle de andre plastik finner, en finne der klart kan anbefales til alle

  • #4544

   Lars
   Deltager

   Jeg har et par Seac Shout 1000, som jeg har været ret glade for. De ret stive i bladet men det er ikke noget der har resulteret i ømme ankler. Fodlommen kan nage lidt ved hælen, da den også er ret hård, men folk skriver de bliver blødere med tiden.
   Næste gang overvejer kraftigt at købe et par Cressi Gara 2000, har læst en del gode ting om dem og de er ikke så dyre. men har endnu ikke prøvet dem eller hørt noget fra nogle der har haft dem.

   Med hensyn til at læse sig til viden omkring finner, har jeg smidt håndklædet i ringen, derfor synes jeg faktisk det kunne være fedt at høre andre end producenterne snakke om finnerne. jeg er ved at få det indtryk, at man selv skal ud og prøve for at mærke om man er til hårde eller bløde, plastik eller carbon finner.
   Javazon skriver at dimserne på siden af finner hvor bladet kan skiftes ud er irriterende, er der nogen der taler for at købe finner hvor man skal kunne skifte finnebladet, jeg mener bare er det noget folk bruger?
   En anden ting jeg også godt kunne tænke mig at vide er; bruger folk samme finner hele året eller skifter i finner til sommer apropos omer winter eller svømmer i også med de samme sokker hele året rundt?

  • #4545

   Jimmy
   Deltager

   i forhold til “Plaskeri” hvilken finne er så hver at fortrække, blød eller hård ? eller er det irrelevant ?

  • #4546

   Jesper
   Deltager

   Nu er der jo snart flere spørgsmål end svar hehe 😛 ja jeg kunne også godt tænke mig at vide hvem der bruger hård og hvorfor, og det samme spørgsmål til dem der bruger bløde. hehe “Plaskeri” med finner havde jeg ikke lige tænkt på :silly:

  • #4548

   jan
   Deltager

   Okay jeg bruger bløde finner eller mellem hårde for det passer bedste til mig og mit
   Humør. Hvad jeg har hørt er bløde finner til lavt vand og hård finner til dybe dyk
   Da de giver mere fart og løft men kræver også lidt mere energi.
   Jeg har valgt bløde da mine knæ er dårlige så de skal skånes lidt og jeg vil dyrke
   Uv-jagt. Det er bløde finner at foretrække grundet mere overflade svømning og flere timers
   Brug der kan hårde finner give kramper og man bruger mere energi på at svømme
   Kort er jeg blevet anbefalet bløde finner til uv-jagt og hårde finner til dybte dyk og jagt på
   Dybt vand
   Ja som du kan læse er jeg ikke ekspert ggg men det er et forsøg på at forklare hvad jeg har
   Læst mig frem til og fået at vide hos div. Forhandler 🙂

  • #4594

   Jesper
   Deltager

   Fedt tak for svarende. 🙂

   jeg har lige et følgespørgsmål, jeg er nu ved at have udsøgt mig et par finner, derfor vil jeg lige høre hvor tykke jeres sokker er.
   jeg tænker 5 eller 7mm men hvad skal man gå efter, kan man bruge 5mm hele året, hvis man ser bort fra måneder hvor vandtemperaturen er under 6-8 grader? :huh: eller vil man være hel garderet med 7mm eller er de for varme om sommeren? :silly:

  • #4596

   Jimmy Jensen
   Deltager

   Jeg tror fint du vil kunne klare dig med et par 5 mm. hvis du kun jager i 8+ grader.

   Men igen, som med så mange andre ting i UV-jagt så afhænger det meget af personlige præferencer 🙂
   Er du en frossenpind så skal du måske overveje 7 mm. 🙂
   Desuden er der flere som køber nye sokker ved start af hver ny season, så du kommer nok til at prøve lidt af hvert alligevel 🙂
   Men tror der er en del som bruger 5 mm. og klarer sig fint med dette det meste af året. Jeg selv har også købt 5 mm.

   EDIT: Husk på, jo tykkere de bliver jo mere skal du op i størrelse med dine finner (alt med måde). Jeg har én størrelse større end jeg bruger i sko, og med 5 mm sokker passer det perfekt (vil også kunne gå med 7 mm – tror jeg)

Forum er sponseret af

Viser 8 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.