• Forfatter
  Indlæg
 • #54307

  Jesper Nordin
  Deltager

  Der er stillehavsøsters overalt i havnen. Her har jeg filmet et par stykker i løbet af de sidste par uger, henholdsvis v. Nordhavnstippen og Svanemøllen Strand. Den konventionelle visdom er at de ikke må spises p.g.a. risiko for E..Coli bakterier, så det vil jeg lade helt være med.
  Men der er noget der tyder på at de vil brede sig til hele Øresund i løbet af få år. Synes også jeg kan huske de også er set ved Strandmøllen f.eks.

  Hvor stort et problem er det? Ender vi med at Øresund ligner Limfjorden hvor det er ‘værst’ og vi nærmest skal gå igennem østerskolonier for at komme i vandet?

  Hvor langt skal vi væk fra København for at det er forsvarligt at spise dem? Finder jeg dem ved Strandmøllen ville jeg da være tilbøjelig til at mæske løs i dem – de smager jo skønt i de rette størrelser.

   

  De to små film:

  StillehavsØsters fundet ved Svanemøllen Havn (Den anden østers i den her lille film lå fint og løst på bunden, og var helt ‘ren’ for rurer, beplantning eller anden ‘snavns’.)

  StillehavsØsters fundet ved Nordhavnstippen

 • #54315

  Emil
  Deltager

  Hej jesper

  Jeg faldt engang over en undersøgelse (vistnok fra DTU- men det er ikke lige lykkedes mig at finde den igen) hvor de undersøgte kviksølvs indholdet i blåmuslinger i området fra spidsen af amager og til hellerup havn. Der havde alle deres prøver et indhold der lå væsentligt over grænseværdien for spisning, så jeg holder mig fra at spise dem indtil det modsatte er bevist. -og forholder mig meget kritisk overfor tiltag som fx Maritime Nyttehaver, som meget optimistik både dyrker og indtager muslinger fra københavn.

  Hvorvidt det kan blive et problem i øresund, har jeg ingen anelse om… -men det ville nu være meget lækkert hvis man kunne tage til nordkysten og samle østers 🙂

 • #54318

  Fra København og ummidelbar nærhed ville jeg ikke spise dem.

  I øvrigt tror jeg kun at de maritime nyttehaver dyrker dem til formidling – og ikke til fortæring 🙂

  Jeg har også hørt rygter om at der åbner en østersbar i havnen, og at de også vil dyrke i vandet ved baren, men kun som gimmick.

  Morten Rosenvold Villadsen

 • #54319

  Emil
  Deltager

  I øvrigt tror jeg kun at de maritime nyttehaver dyrker dem til formidling – og ikke til fortæring

  Cool nok, så er det nok bare mig der har misforstået noget 🙂

Forum er sponseret af

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.