Viser 1 svartråd
 • Forfatter
  Indlæg
  • #71391

   schmychker
   Deltager

   Hej. Nybegynder her.

   Jeg undre mig lidt over, at der ikke er beskrevet noget omkring strøm i vandet?

   Er det ikke noget man skal være opmærksom på?

   Er der nogle sikkerhedsforanstaltninger man skal tage sig?

   Hvad gør man hvis man bliver taget af strømmen?

   Kan man bliver trukket ned her i Danmark, eller er strømmen ikke stræk nok?

    

   Mvh. Lasse

  • #71921

   Hej Lasse,

   Godt spørgsmål!

   Strøm der trækker nedad tror jeg kun du kan finde i Lillebælt under helt særlige omstændigheder. Det KAN ske, men er yderst sjældent. Muligvis også andre steder hvor der skabes flaskehalse. Jeg har kun oplevet det i verdens kraftigste tidevandsstrøm “Saltstrømmen” i Nordnorge.

   Strømmen løber langs land, så derfor er det ikke farligt at blive ført langs land så længe der ER land. Hvis strømmen er sydgående på Langelands sydsspids så er det selvfølgelig muligt at blive ført væk fra land – og sådan vil det være på alle spidser, hjørner og pynter – men på en flad lige kyst er der ingen fare. Du bliver blot ført til højre eller venstre.

   Bliver du taget af strømmen skal du altid svømme på tværs af den og vente på at du kommer i strømlæ. Alternativt kan du bruge dit blybælte som anker og hvile på din bøje indtil strømmen vender eller aftager – eller nogen kan hjælpe dig.

   Det er heldigvis meget sjældent at folk ikke kan klare sig selv, men selvølgelig skal man have respekt for strømmen – mange steder er den kraftigere end du kan svømme i mod (svøm derfor altid på tværs).

   Morten Rosenvold Villadsen
   Undervandsitetet.dk
   Uvjaegeren.dk

Forum er sponseret af

Viser 1 svartråd
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.