Viser 2 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #65255

   EmilB
   Deltager

   Her den anden dag var jeg en smut i Limfjorden for at lede efter potentielle hummerspots. Der var okay sigt på lidt over en meter trods vind og bølger. Turen gik hovedsageligt med at lede efter sten og tjekke efter hummerhuler. På en af mine dyk fik jeg mig en større forskrækkelse da det jeg troede var en sten pludselig viste sig at have øjne og finner, da jeg havde hovedet mast helt op mod “stenen”. På mit andet dyk på “stenen” kunne jeg nemt se at det var en større stenbidder hun (+40 cm). Jeg blev ret så forbløffet over fundet og tænke hvordan jeg mon kunne få hevet den med op. Men i al forvirringen, bølgeskvulp, dårligsigt  og nok pga. min manglende erfaring nåede fisken at luske væk inden jeg fik dykket på en tredjegang.

   Så til en anden gang vil jeg gerne være lidt mere forberedt og hører hvordan I vil fange en stenbidder? Har hørt at man kan tage dem med hænderne? Vil gerne høre om nogle af jer har erfaringer med dette eller om i bruger harpunen, kniven eller gør noget helt andet. Det skal lige nævnes at jeg på denne tur havde valgt ikke at tage harpunen med da jeg udelukkende påtænkte at leder efter hummer og taskekrabber.

  • #65308

   Hej – det lyder som en oplevelse!

   Jeg har taget med dem hænderne et par gange – men har også skudt den første jeg så (Øresund i april) for 15 år siden.

   De er ret rolige og kan som regel svømmes op hvis man er målrettet. Det er en ganske rolig og sløv fisk.

   Morten Rosenvold Villadsen
   Undervandsitetet.dk
   Uvjaegeren.dk

  • #65558

   EmilB
   Deltager

   Jamen så må jeg give det et skud næste gang jeg ser en. Så må jeg bare være lidt mere målrettet i mit indfangnings forsøg!

   Tak for du lige vil dele din erfaring.

Forum er sponseret af

Viser 2 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.