Viser 28 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #5591

   Jimmy
   Deltager

   Som så mange andre nok har oplevet, skal jeg tit høre på hvor mange penge jeg bruger på UV-Udstyr. Jeg prøver og forklare kæresten, familien, venner at det på sigt vil tjene sig ind

   – Den tror de selvfølgelig ikke på, og derfor vil jeg begynde et lille projekt, hvorpå jeg skriver ned hvergang jeg fanger noget. Når jeg så fanger noget skal jeg have en cirka pris på hvad det ville koste, og købe fisken(e) hos fiskehandleren. Simpelthen og se hvor meget jeg “tjener ind” på en sæson.

   Er der nogen der ved om der er en standart købsliste hos den gennemsnitlige fiskehandler i Danmark?

   Fx. Er fisk som pighvar, multe ret dyrt og købe hos en fiskehandler. Så jeg holder stærkt fast på min teori om at jeg nok skal tjene det ind 🙂

  • #5592

   Marc
   Deltager

   Din idé er ret sød, og ganske naiv 🙂

   Du skal fange mange fisk over lang tid for bare at tjene ind til din harpun (købte du ikke carbon?) 😛

   Fisk følger rimelig meget udbuddet og hvilket fisk der er i sæson, hvorfor det måske er svært at få en liste som du efterspørger. Men du kan jo tøffe ned i din lokale fiskehandler og spørge hvad kiloprisen på hhv, havørred, torsk og de forskellige fladfisk er når de er i sæson, og så har du et udgangspunkt – og husk det oftest er renset og filleteret pris der gives, så din 2,5 kg ørred skal smide en del før det kan sammenlignes.

   Mit råd i sidste ende er dog at snige dig uden om dit projekt og finde et andet argument for hvorfor du dyrker uv-jagt 🙂

  • #5593

   Administrator
   Keymaster

   Fedt fedt fedt! 😉

   Opret en blog, den vil jeg gerne følge 😉

  • #5594

   Asger
   Deltager

   LOL.. benzin omkostningen alene æder som regel den “gevinst” fangsten repræsentere.
   UV jagt er en hobby, ikke kommercielt fiskeri 😉

  • #5595

   Jimmy Jensen
   Deltager

   Jeg synes det et super fedt projekt! Men jeg må give Marc ret, jeg tvivler på det kan tjene sig ind 🙂 Så spørgsmålet så bare hvor meget en super fed naturoplevelse står i nu til dags – personligt tror jeg argumenterne for at bruge “alle” de penge vi nu engang gør, må være de oplevelser og super fede situationer vi bliver en del af under vandet! Så der selvfølgelig også andre som gør det af konkurrencemæssige grunde, eller for at presse sig selv og prøve grænser af.

   Men men men, opret en blog 😀 det alligevel super spændende at få et ca. beløb på det vi fanger. Og hvem ved, måske du kan modbevise vores påstande om at det ikke kan tjene sig ind 😀

  • #5596

   Søren Neubert
   Deltager

   Her er et link til stort set alle fiskepriser. Hvis du vælger at få det leveret lige til døren, uden selv at havde været i vandet 🙂

   http://www.fiskehuset.com

  • #5597

   thomas larsel
   Deltager

   Fisk der tjener sig ind bor sammen med Alice i eventyrland!

   Den tror jeg ikke på, men det er sgu stadig sjovt at nakke dem og æde dem!

  • #5603

   Tobias Dinesen
   Deltager

   FEDT projekt! Fyr den af! Det vil være sjovt at følge.

   UV-jagt bliver hverken kommercielt eller mindre fornøjeligt fordi det kan betale sig. Jeg tvivler dog også på, at regnestykket hængerr sammen, men det kommer jo ganske simpelt an på 1) hvor mange penge bruger man om året på gear og 2) hvor meget fisk man hjemtager.

   Det argument der virker på min kone (vegetar, men glad for fisk og desuden hys med dyrevefærd) er følgende: f.eks. havørred kan man (så vidt jeg ved) slet ikke købe sig til (og gud nåde og trøste den der fortæller min kone noget andet!). Du kan købe ørred og laks, som for det meste er fra opdræt. Ergo er f.eks. de hjemmelavede sushi måltider på havørred som vi nyder henover sommeren UBETALELIGE!!

   = hun synes at hendes mand er den mest fantastiske, specielle og macho agtige mand der kan skaffe hende sådanne UBETALELIGE nydelser som INGEN af hendes veninders mænd kan OG jeg har samtidig skaffet mig UNLIMITED budget til gear, da udbyttet jo er HELT udenfor økonomisk målestok, så hvad betyder det om jeg bruge 10-15 jern om året på lidt gear!!!?

   Caaaathiiiing!

   /Smooothoperator B)

  • #5606

   Jimmy
   Deltager

   Hahaha 🙂 Der er mange måder og få “tilladelse”

   Hvis jeg tjener mit udstyr ind vil jeg selv blive overrasket 🙂 ikke desto mindre skal projektet sættes på benene. Jeg har tænkt mig at sætte det ind på en blog, som jeg starter op d. 1 Juni. Jeg opdatere blokken hvert kvartal.

   Og vil lige pointere at UV-jagt for mig handler om natur følelsen og jagt oplevelsen, ikke om at gøre det til et fuldtids arbejde, og som en eller anden pusher, stå og sælge fisk sort 😀

  • #5614

   Kristian
   Deltager

   Jeg tror godt du kan “tjene dit udstyr hjem”, men det vil nok altid være en bedre forretning at tage på arbejde 😉

   Men det kunne da være sjovt at se hvor meget værdi en aktiv uv-jæger egentlig trækker op i løbet af en sæson.

  • #5619

   Dennis
   Deltager

   Jeg argumentere altid for at uv jagt er en sport som meget andet og i længden ligger vi ikke i den dyre ende som så meget andet.

   Hvad koster det feks. en cykelrytter der mener det, skal op omkring 15 kilo for en god cykel.
   en forboldspiller betaler dyrt i kontigent og fodboldstøvler.
   eller hvad med en flaskedykker der nærmest smider 10 kilo bare på dragten.

   Så de 6-7 tusind jeg har smidt for alt mit udstyr synes jeg ikke er voldsomt, når man så kan sige at de fisk man fanger vil betale fiskekort/reservedele/udskiftninger

  • #5620

   thomas larsel
   Deltager

   Hvis det var så stort et problem at få lov til at dyrke sin hobby, så tror jeg at jeg ville spørge mig selv om det ikke var en ny kvinde der skulle til, med den begrundelse at den gamle gik for lidt med Ja-hat

  • #5621

   Jimmy Jensen
   Deltager

   Hvem opretter siden?

   Uv-dating.dk 😉

   Meen, tror nu ikke der nogle som har så store problemer, hvertfald ikke af dem som skriver her 🙂

  • #5624

   thomas larsel
   Deltager

   UV dating.dk??

   Udover at vi allerede har gummitøjet, så tror jeg ikke den vil fænge! 😳 :blush: 🙂

  • #5628

   Jimmy Jensen
   Deltager

   Haha, pjat 😀

   Dét, det nye :silly:

  • #5646

   Jimmy
   Deltager

   Man skal aldrig sige aldrig, jeg har set underlige dating sider:
   http://www.amishdating.com/

   Neopren er det nye læder 😛

  • #5655

   thomas larsel
   Deltager

   Tjae, det lugter af fisk ligemeget hvad! :woohoo:

  • #5657

   Per Herand
   Deltager

   Må indrømme at jeg tænkte samme tanker da jeg startede op. Det var igen noget med økonomien og kæresten, alle de penge jeg brugte, hvordan kan man forsvare det.?

   Men det kan jeg da godt glemme nu.. Med 2 harponer, 2 dragter, flere sokker og hansker plus alt det andet som følger med. Oppe og runde 10.000 ? hmm shiit

   Og jeg har lært at det. Det er ikke er vigtigt mere hvad det koster, det er bare fedt at komme ud og nyde det som det giver, masser af oplevelser, fred og afstress fra bekømmelser, Hvad der er brugt og tjent… :pinch: Ikke vigtigt.. Så skulle man invistere sig i en kutter.

   Syntes ikke at blogge om det er så god en vej at gå, det som sporten giver er så meget vigtigere, så hvad med bare at nyde det, se at få noget mad på bordet til dig og venner man kan være stolt over at man selv har fanget..?

  • #5660

   Jimmy Jensen
   Deltager

   Fuldstændig enig pepse. Men tror nu stadig det kunne være lidt sjovt at få det opgjort, blot af interesse. Om mængden af den totale fangst på en sæson skal gøres op i penge ved jeg så ikke, men antallet, størrelse, vægt osv tror jeg faktisk jeg vil prøve at notere over en sæson og samtidig stedfæste fangsten 🙂

  • #5666

   Klaus Mulvad
   Deltager

   lige pt er mørksej den billigste fiskefilet på http://www.fiskehuset.com til 126 kr/kg og jeg har udstyr til ca 6K
   alså skal jeg fange 6K/126 = 47,6 kg udbenet fisk for at det løber rundt :woohoo:
   jeg tror jeg havde max 10 kg filet sidste år (skrubber og torsk) men hvis vi nu bare kalder det hele fisk og “sælger” det til mindste prisen skal jeg fiske i ca. 5 år eller sætte tempoet op, plus at jeg ikke må smide flere penge efter hobbyen hvis det skal løbe rundt :dry:
   (i siger ikke noget til konen om dette ) :whistle:
   og så skal der jo også lidt benz på slæden

  • #5667

   thomas larsel
   Deltager

   Er det ikke sådan at det store hug med hensyn til indkøb kommer når man starter sin hobby op?

   For nogen bliver det så billigere, for nogen bliver det kun dyrere, “Grejnørderne” befinder sig jo tit in en stadig indkøbsfrenzy hvor de jager det nye, det smarte. og fred være med det, hver mand sin lyst for sine penge, men klart, jo flere penge investeret, jo mere skal der fanges!

   Og hvad er grej? er det kun dragten, finnerne og harpunen? eller skal jeg også regne båd og trailer med? regnskabet er både elastisk og skræmmende.

  • #5672

   Okay. Jeg er blevet skudt i skoene at jeg puster til ilden omkring negativ omtale af UV-sporten, når jeg har foreslået man svømmer op igennem åen i gydetid for at få sin fangst med hjem.

   Hvis det er rigtigt, hvad vil en kommercialisering af ens fangst så ikke være?
   Man kan hurtigt se spekulation i at videresælge fangst, eller argumenter som: Hvis du vil gøre din sport billigere, så tager du bare alt med hjem som du møder på din vej – altså nogle af de signaler som man er ret forskrækket over i communitiet.

   Jeg læste en tråd hvor en knægto og hans fare havde været ude og skyde HØ, og var gået helt berserk. De havde taget lækre billeder og sendte dem ind – hvorefter han, velfortjent that is, blev revet rundt for sin indstilling.
   Det her, det er i samme boldgade – sorry to say.

   Personligt joker jeg med det derhjemme – som regel er mit argument for at det er en overskudsforretning, at over uendelig mange år, vil det blive ren overskud, uden smålig hensynstagen til slid og opgradering af udstyr.

   Se det her som en sport, på lige fod med konens skosamling og kammeratens golfspil.
   Gør op med dig selv om du synes det er pengene værd, og brug kun de penge du har lyst til – uden det er drevet af merfangst/profit for øje.
   Som jeg har skrevet i flere tråde – hvis du vil gøre det billigt, så nøjes med briller og snorkel. Pighvar, rødspætter og skrubber kan tages med hænderne. Derfra har du din business case! Med carbon harpun, en lækker målsyet og sløret dragt, de fede finner etc. så er det altså ikke profitindtjening du har for øje, og hele din argumentationsmodel falder fra hinanden.

   Herfra og helt ærlig, just don’t – du misser pointen med jagten, totalt.

  • #5675

   hej allesammen
   “Regnestykkerne” her i tråden ,tager ikke højde for bødestørrelsen for ulovlig solgt fisk.
   Det er ulovlig og strafbart for en fritidsfisker at sælge fiskene . Dem der interesseret hvor stor bøderne er , kan finde dem nemt på nettet. Kiloprisen stiger markant når bøderne er i tusind kr. klassen.

   mvh Christian

  • #5681

   Klaus Mulvad
   Deltager

   er godt klar over at man ikke må sælge sin fangst som fritidsfisker det var derfor jeg havde skrevet “sælger” det er jo til egen husholdning. jeg kunne også have taget flere fisk med hjem på de ture jeg har været på men jeg kan godt lide når fisken “spræller” på panden og de holder sig nu en gang bedre i saltvand end i fryseren 😛

  • #5683

   Tobias Dinesen
   Deltager

   Munksgaard og Christian, det virker som om I har misforstået temaet lidt her. Der er ingen der skriver om at sælge sine fisk for at finansiere udstyr, det er jo slet ikke det det handler om. Tråden startede som en spekulation omkring hvorvidt bidraget af frisk fisk til egen husholdning opvejede penge brugt på gear. Og det gør det formentlig for de færreste af os, men der er vel ikke noget forkert i at tænke tanke eller føre sig et lille ‘regnskab’ eller logbog, hvis man vil. Det er hverken ulovligt eller tager charmen væk fra sporten…

  • #5688

   Jimmy
   Deltager

   Det er ment som et humoristisk indslag. Jeg har fuld accept/respekt for denne her hobby i mit bagland.

   Hvis jeg ikke skød mig til fisk, ville jeg købe det hos min fiskehandler. Derfor syntes jeg det er lidt sjovt og se det i et økonomisk perspektiv, da fisk er blevet en dyr og eksklusiv spise (alt efter hvilken fisk der er tale om) Går man 100 år tilbage var fisk fx. en fattigmands spise.

   Jeg syntes bare det kunne være interessant og sætte det i et lidt anderledes perspektiv. Godt nok ligger der meget stolthed i UV-jagt, men at påstå at det sætter sporten i dårligt lys, er måske og overreagere lidt.

  • #5692

   Ved egentlig ikke om jeg har givet nok udtryk for det, men jeg synes da det kunne være sjovt at se hvad det bliver til.

   Et andet følge spørgsmål (som gør lidt ondt på mig personligt 🙂 )

   Hvor mange flasker á 1.25 kr har I skulle samle for at kunne erhverve Jer alt det udstyr I efterhånden har fået fingrene i?

   /Morfar

  • #5704

   trawler
   Deltager

   FriskFisk: det kan helt klart tjene sig hjem! det må være da være meldingen til damen mv. herfra uvjægeren.
   Der er ingen mand med respekt for ham selv, som ikke har en hobby, hvor der båles nogle gryn af og du har så valgt én, hvor du ikke sidder og bliver fed samt desuden bidrager til husholdningen.
   Hjemmet sparer muligvis; et fitnessabonnement, lidt på madbudgettet, E- & D-vitamin piller, Carl-Mar Møllers terapi, osv., jeg kan slet ikke følge argumenterne her som prøver at fortælle noget andet 😉

   jeg samler sjældent 1,25 flasker, men jeg har da nok returneret en pæn del paller med 1,5l flasker for at finansiere skidtet og det er nu slet ikke slemt ift. hvad jeg ellers kan finde på at fordybe mig i.

  • #5705

   kan kun sige at her tjener det sig hjem dobbelt – kæresten laver maden/fisken, og bagefter vanker der dessert i himmelsengen fordi jeg er så dØgtig :woohoo:

Forum er sponseret af

Viser 28 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.