Viser 1 svartråd
 • Forfatter
  Indlæg
  • #63507

   NielsM
   Deltager

   Jeg skal have suppleret min 7mm long john våddragt op med noget køligere til den varme del af året, men jeg synes udbuddet af våddragter er et stort rod, så mit spørgsmål er mere generelt.

   Jeg synes ikke det er til at finde ud hvad fordelene og ulemperne ved de forskellige våddragts “teknologier” er. Alle producenter: Omer, Cressi, Beuchat, Salvimar, Seac, frivannsliv mf. kalder alle deres teknologi noget forskelligt, og alle dragterne uanset om de står til 999,- eller 3999,- har perfekt pasform, holder godt på varmen er fleksible osv. osv. Jeg kan dog ikke rigtig finde nogen reelle sammenligningsmuligheder? Yderligere har alle/de fleste producenterne dragter i de samme prislejder, hvilket jeg synes gør beslutningen endnu sværere. Mit spørgsmål går derfor på hvad “teknologi/producent” inden for våddragt er den/de førende, og hvad fordele/ulemper ved de forskellige dragter der er, i håbet om at der kan bliver lavet lidt generelle retningslinjer at gå efter.

   På forhånd tak og dyk&pløk! 🙂

  • #63508

   David H
   Moderator

   Pasform har meget at sige. Jo bedre din dragt passer dig, desto bedre holder den dig varm.

   Det kan nogle gange være en grund til at holde ved et mærke man allerede har da snittene som regel er de samme mellen de forskellige modeller-tykkelser for hvert enkelt fabrikat, men ikke mellem forskellige fabrikater.

   Det er også derfor, at det ikke er en dårlig ide at prøve dragter. Kingfish i KBH vil lade dig prøve dem i butikken. Næstbedst er at læse “size chartsene”, som skulle være nemme at finde.

   Hvis neoprenen er super elastisk er der større chance for, at dragten ender med at sidde godt. Jeg har en RA for tiden, som vist er i Yamamoto og den sidder kanon, selv den er min vens gamle dragt og han er meget spinklere end jeg (og den passede ham også fint). EPS laver også en dragt, som er meget elastisk – jeg prøvede den for år tilbage i Kingfish og var ret imponeret.

   Jeg ved godt, at min “sample grundlag” er meget lille (1!), men jeg vil aldrig igen købe en Omer dragt. Jeg købte en 3D et eller andet Omer i 5mm fra Sportsbutikken og den revnede i limninger efter hver tur af de første ture. Da butiksindehaveren ikke tilbød andet end en reparation fra hans side (han er vist ikke forpligtet til andet) og jeg er ret god til at lime dragter, beholdt jeg den. Ellers kunne jeg have givet den tilbage til ham efter hvert dyk…Så, aldrig mere Omer til mig.

   Du skal nok holde dig væk fra Open Cell på indersiden, da dragten ellers er mere vanskelig at tage af og på og medmindre du mestendels dykker fra båd og ikke på rev, så hold dig også væk fra Smooth Skin på ydersiden, da de er for skrøbelige til langt det meste jagt.

   Det var hvad jeg lige kunne komme på. Dengang jeg købte min latterlige Omer dragt brugte jeg dagevis på at køre rundt og prøve dragter og prøve at lave et informeret valg og alligevel blev det en lorteoplevelse, så våddragtshopping er langt fra min yndlingsbeskæftigelse…

   Shooter & Shooter - Fotograf & Spearo

Forum er sponseret af

Viser 1 svartråd
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.