Flæskesværd paneret torsk
Hej.
Jeg lavede dette i går efter nogle grublen over hvordan jeg skulle få mine ideer ned på en tallerken. Jeg delte maden med en ven og han var meget overrasket så nu kommer den første opskrift fra mig.
Jeg lavede den til to personer, men i kan selv skallere op. Det får båede til forret og hovedret.
der skal bruges:
- Mandolinjern (hvis ikke du kan skære i tynde skiver selv)
- En kasserolle
- Blender eller stavblender
- pande
Ingridienser: 2 personer
- Torskefillet
- 500g økologiske friske ærter
- 2 økologiske æggeblommer – udskeldt fra æg eller pastiserede
- 1 – 2 økologiske skalotteløg
- 1 økologisk citroner
- 1 -2 økologiske radisser
- 1 -2 spiseske økologisk skyr eller cremefraiche
- økologisk purløg
- isterninger
- vand
- salt
- peber
- Flæskesværd
Fremgangsmåde.
start med at rense radisser for jord, skær dem der efter i meget tynde skiver, så de næsten er gennemsigtige. Læg dem adskilt i en skål med vand og isterninger.
Skær dine skalotteløg i små tern, hæld lige under 0,2dl vand i en kasserolle, put derefter dine løg der i. Kog det ved svag varme under låg i ca. 2 minutter. tilsæt ærterne og kog igen i 2 minutter. Blend blandingen. Hæld det i en skål tilføj skyr eller cremefraiche, og bland det godt, sørg for blandingen er dejlig cremet. smag til med salt og peber, og tilføj gerne revet citronskrald. Lad blandingen køle af.
Hvis du selv har fanget torsken, hvilket jeg forventer du har, skære du den ud, husk evt det kød der sidder på gællerne. Der må ikke være skind eller ben på fisken.
Rens kødet ved at skylle det og knubbe evt. blodrester osv af.
Læg det på køkkenrulle med lidt salt på, for at trække noget væde ud.
Del dine æggehvider fra blommen. (hvis du bruger pastioserede så glem dette). læg blommerne i en dyb tallerken og pisk det med en gaffel. Blend flæskesværdene og læg dem i en anden dyb tallerken.
Tag en pande, lad den blive varm (fuld blus), kom olie eller smør på. Og lad det boble af.
tag tosken dyb skindsiden ned i ægget (KUN DEN ENE SIDE) og derefter så i de blendede flæskesværd. læg fisken med paneringenssiden på panden, og skru ned på halv blus. Lad stege i 5-7 minutter eller til den er fast i kødet uden at være tør. Den skal kun stege på den ene side, og den må gerne være saftig.
Tag fisken af panden og læg den på den anrettede tallerken.
Anretning:
Tag en skefuld pure, fordel den som på billede, eller smørg den ud i en cirkel bevægelse. Lig fisken på, salt fisken. tag de sprøde radisser op og fordel dem på tallerkenen efter temprament. læg små stykker citron på, og drys med fint klippet putløg. DONE! klar til at spise. serveres med et glas kold hvidvin.
Faldgrupper:
Puréen kan bliver for udkogt, der må gerne være bid i.
For meget varme på fisken ødelægger kødet og gør den tør, den skal være satig.
Er dine radisser ikke tynde nok vil de være for kræftige i smagen.
Husk at salte godt.
Ydeligere forslag:
Man kan komme hvidløg og chilli i puréen hvis man vil have lidt mere kræft i smagen. Og man kan lave en orintalsk sous til hvis man har lyst til dette.
Kom gerne med feeback. enjoy!!
Jeg har aldrig rigtig været fan af torsk og har derfor kun skudt en enkelt, men det der lyder godt nok lækkert, så det må jeg nok hellere lige få prøvet når chancen byder sig.
Ps. jeg ka’ ik’ se billedet…
så er der billede 🙂
Ok, så’en slambert ku’ man godt lokkes til at kyle ned.:D
Den kan nem spises af folk der normalt ikke spiser fisk.
Lyder godt! Vil afprøve på nogle af de torskefilleter jeg har i fryseren…… Super fedt med nogle opskrifter til fangsten !;)