IMG_4968.jpg

Torsk i Øresund.

IMG_4968.jpg

Lige et kort indslag, om en jagt oplevelse jeg havde forleden.

Vi var en tur ude på Øresund med et par jagt buddies fra båd, hvor vi håbede på at få nogle pæne torsk.

Det var pænt vejr og alt gik som planlagt op til afgang. Vores “kaptajn” Henrik havde skaffet en rigtig fed rib med god plads, så vi var ganske velfornøjede, da vi stævnede ud fra Lynetten.

Destinationen var “Ryggen”, som er et stenrev der ligger i Øresund.

Strømmen viste sig at være temmelig kraftig, så vi måtte have flydeanker på og en mand i båden. Det blev således mere eller mindre til et flydedyk fra syd mod nord. Sigten var langt fra fantastisk, så det blev en lidt træg start. Jesper Kondo fik dog ret hurtigt skudt en pæn 4 kg torsk og vi andre fik et par andre mindre torsk.

På 4. dyk skete der dog noget. Jeg fik spottet et par store stimer af torsk – hvor jeg kunne se der var nogle pæne iblandt. Dog missede jeg en god chance for skud da strømmen overraskede mig og jeg drev således forbi. Med visheden om at der var fisk der på dagen tog vi endnu et dyk med strømmen. Jeg fandt stedet jeg så den store stime og spottede fra toppen omridset af fiskene. Da Marc og jeg endnu engang havde et lille væddemål igang om den største fisk, satsede jeg lidt og dykkede ned gennem torske stimen, i håbet om at få en stor fisk. Jeg fik spottet en stor fisk og forsøgte ikke at blive for forvirret af de mange muligheder og gik all in på netop denne fisk. Den var heldigvis ret rolig og jeg kunne let plante spyddet i nakken på fisken.

Først påvej op til overfladen gik det op for mig hvor stor den var. Der skulle således ligges en del kræfter i for at få fisken sikret og aflivet.

b2ap3_thumbnail_IMG_4964.jpg

 

Fisken målte 105 cm og vejede 9.65 kg. altså liiige under de magiske 10 kg.  

b2ap3_thumbnail_IMG_4966.jpg

Det var en fed kamp undervejs og jeg behøver vel ikke sige at Marc skylder en lille pils? 🙂

/Morfar

 

  

 

6 replies
 1. Torben Heimbürger
  Torben Heimbürger siger:

  Mange tak 🙂

  Det var ca. midt på revet. Men de flytter sig konstant – afhængig af strøm, varme, etc.
  Denne gik på ca. 7-8 meter vand.

  /Morfar

  Svar
 2. Marc
  Marc siger:

  Du er umulig.

  Jeg fik dog nogle tips af Mr. Nielsen, så vi skal bare se og komme afsted igen. Så satser jeg på at tage en ‘rigtig’ måler denne gang 😉

  Svar
 3. Martin Hjortø
  Martin Hjortø siger:

  Tillykke med den og hvor lyder det bare fedt at jage på den måde. Hvis I har plads til en torske-rookie næste gang I tager ud så er jeg bare klar.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *