Tak for en super weekend!

Der var længe blevet skrevet om det, folk havde talt om det og der var blevet arbejdet hårdt i kulissen for at få det op at stå – der er naturligvis tale om Salvimar Classic og Wisedive Nordsjælland Cup 2013
 
Endelig kom dagen hvor slaget skulle stå.
28 mand høj mødtes lørdag morgen den 10 august foran de flotte kulisser med Kronborg Slot i baggrunden, hvor vejrguderne havde gjort deres til, at specielt de nye jægere skulle få noget at se til 😉
 
Med de truende tordenskyer og lemfældige lyn der slog ned i det fjerne over vandet bag os, mødtes deltagerne som udvekslede tips om spots til jagten og gear. Til stede var naturligvis folkene bag disse 2 sideløbende konkurrencer som med et stort tilfreds smil kunne se på de spændte deltagere, hvoraf flere næsten ikke kunne vente med at komme i vandet. Sidst men ikke mindst var sponsorerne også mødt flot op. Kingfish havde fyldt en varevogn op med noget af det nyeste gear og stod klar med kyndig vejledning omkring udstyret. Salvimar havde ud over præmierne taget deres nyeste produkter med som man kunne se nærmere på. Det er altid lækkert at se på nyt gear – så stor tak til jer alle sammen.
 
Efter en kort generel briefing om regler og med særlig indlæg omkring etikken i konkurrence og sporten generelt blev holdene afsløret.
 
Et af de sjoveste aspekter ved dette event var netop holddelingen, hvor man ved tilmelding skulle gruppere sig på en skala fra 1-10 Dvs. at en helt ny jæger, som er en 1’er skulle sættes sammen med en erfaren jæger, som ville være en 10’er. Niveauet var meget spredt og man kunne se glæden i de fleste nye jægeres øjne efterhånden som de fik et ”kendt” ansigt til makker.

Undervejs i konkurrencen var det sjovt at observere de forskellige teams i hvordan de arbejdede sammen. Tydeligt var det at de nye jægere ville gøre ALT for at hjælpe den garvede med fangsten omvendt var det også tydeligt at de garvede forstod deres ansvar overfor den nye jæger dels i form af fangsten men også i form af sikkerhed og at lære fra sig undervejs.   
 
Lige så snart holdene var delt, lige så hurtig var pladsen ryddet – teams’ne var undervejs mod netop det spot de mente ville give dem fordelen efter nat eventen.
Som sagt var vejret en udfordring og med vinden i øst/sydøst var Nordkysten lukket – til gengæld blev der åbnet op for jagten ned til tuborg havn. De fleste søgte dog nordpå for med egne øjne at konstatere at Nordkysten var langt fra optimal. Derfor tog de fleste ned langs kysterne ved Øresund.
 
Fra kl. ca. 22.00 til 06.00 var der fri leg og der blev meldt om op til 4 forskellige spot i dette tidsrum for flere af holdene. Søvn blev der bestemt ikke meget af – til gengæld en masse veltilpasset havmænd der kæmpede i de stadig tiltagende bølger. Ved indvejningen kl. 060.0 så man resultatet af de dygtige jægere. Her kan nævnes multe, makrel, torsk, havørred, alle de flade og der var rigtig flotte fisk i blandt. På dette tidspunkt var top 3 EKSTREMT tæt hvor f.eks forskellen mellem Lamberto Azzi og Johan Nielsen var sølle 30 gram. Next time Lamberto 😉
 
 
 
 
For de fleste teams blev det til en kort lur enten i en bil eller for mit eget vedkommende på stranden og så ellers videre til dags dykkene. Forholdene havde ikke ændret sig meget fra natten så det var samme områder der blev jaget i.
 
Kl. 15. var sidste invejning og dommerne voterede omkring stilling, resultater etc. som ville blive offentliggjort til middagsarrangementet senere på dagen.
 
De ca. 40 kg. fisk der blev fanget ved nat dykkene blev kyndig tilrettegjort i mens dagsdykkene foretoges. Klokken 18.00 mødtes vi på restaurant La Dolce Vita i Helsingør og den liflige duft af Italienske egns fiskeretter mødte os akkompagneret af et glas bobler hvor hele crewet stod klar til at modtage os. Det blev en rigtig hyggelig aften med RIGTIG lækker mad – 5 retter blev det til og for fleres tilfælde et kold øl og lækker rødvin.

 
 
Og så til resultatet, vinderne og præmierne…
 
Salvimar Classic 2013
 
 
 
WiseDive Nordsjælland Cup 2013
 
 
Tillykke til jer alle – godt kæmpet!
 
 
 
 
Ved 22.00-tiden kapitulerede de fleste og man kørte hvert til sit, trætte men veltilfredse.
 
Da vejret jo har en ret stor impact på et sådan arrangement, afhænger meget af det. Til gengæld stiller det samtidig større krav til teams’ne i at navigere i de forskellige udfordringer. Man bliver kun bedre af at øve sig, og især i “ikke optimale” forhold.
 
Når vi kigger tilbage på dette event er det med et stort smil på læben og helt sikkert et tilbagevendende event hvor de nye har lige så stor chance for at vinde som de ”gamle”, og derved også et event Uvjægeren.dk vil støtte op om i fremtiden.
 
Kom endelig med feedback på eventet for Jer som var med og evt. spørgsmål fra de der ikke havde mulighed for at deltage.

Og endnu engang stor tak WiseDive, Salvimar, Kingfish, Livet under overfladen og alle jer der deltog og støttede op omkring det.. 

/Morfar

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *