10 spørgsmål til Johan Wedel Nielsen

Dette interview blev først udgivet i Facebookgruppen “Dansk undervandsjagt”.

Tidligere nordisk mester, regerende danmarksmester, og vinder af “Scorpena Cup” – Johan Wedel Nielsen.

Johan er også medvært i “Uvpodcast – Undervandsjagt og Fridykning” og laver også videoer om Undervandsjagt (se afsnit her).

 

——-

JOHAN WEDEL NIELSEN

1) Hvorfor skal vi jage fisk under vand?
Jeg ved kun hvorfor jeg selv jager fisk under vand. Det skyldes, at jeg nyder det sportslige med svømning, dybe eller lange dyk som en fysisk udfordring. Derfor natjager jeg heller ikke så meget. For mig må det gerne være svært og hårdt.
Jeg nyder også fisk som råvare. Jeg kan godt lide at fange min egen mad og tilberede den til min familie, som heldigvis elsker fisk. Det er en stor glæde at se min datter på 2,5 år proppe munden fuld af fiskefilet, så hun næsten ikke kan lukke munden.

2) Hvad har været din største oplevelse som undervandsjæger?
Min største oplevelse som uvjæger var første gang jeg snorklede, på sandbund som 7 årigt
Jeg synes det var vanvittigt flot.
Jeg fangede min første multe da jeg var 14, og skød den lige i panden med et kebab skud, hvorefter den sprang ud af vandet med spyd og det hele. Jeg løb og på land, smed fisken ned i min cykeltrailer og cyklede direkte hjem. Først derhjemme pillede jeg spyddet ud.

Multer2.png

3) Hvad ville du gerne prøve som undervandsjæger som du endnu ikke har prøvet?
Jeg kunne rigtig godt tænke mig at dykke i Californiens kelp-skove: 30m høje algeskove med White Seabass. Det skal jeg nok komme til en dag, når børnene kan komme med ud.

4) Hvad vil du sige er det svageste led i hele den samlede uvjagt proces?
Det svageste led for de fleste uvjægere er erfaring. Hvis man ved hvor henne man skal dykke, hvornår man skal dykke der og hvordan, ja så fanger man mange fisk. Denne erfaring opnås ved timer i vandet, og ved ikke kun at dykke samme sted på samme måde. Udfordr dig selv.

5) Hvilket et af dine resultater har krævet den største indsats?
Jeg prøver altid at scoute en til to dage før en konkurrence, det hjælper meget.
Engang scoutede jeg tre uger i træk til VM i Chile. Det var røv kedeligt og jeg lovede mig selv aldrig at gøre det igen så længe.

6) Hvordan vil du beskrive din indeværende uv-jagt sæson?
Min nuværende sæson er gået rigtig godt; jeg har næsten skudt en måler (torsk på +10kg), hvilket jeg stiler efter at gøre hvert år, og jeg vandt både DM og Scorpena Cup, hvilket jeg også er rigtig glad for. Sjovt nok er jeg i mit livs dårligste form, men kunne stadig dykke 2min på 25m til DM på Bornholm.
Jeg glæder mig til EM på Langeland og Sprogø, hvor jeg føler mig stærk i år.

Skal jeg vinde internationalt skal det være i år.

(red. Det lykkedes desværre ikke)

7) Hvad er den største udfordring for dansk undervandsjagt netop nu?
Den største udfordring for dansk uv-jagt er det idiotiske forbud mod natjagt.

Jeg er en stor tilhænger af EU, og derfor plager det mig ekstra meget at man har taget en beslutning uden basis i videnskab og fakta, og tilmed gjort forbuddet dækkende for hele unionen.
Vi skal arbejde på at få det ændret og er i gang, men det bliver et langt sejt træk.

TORCH.JPG

8) Hvordan kan vi forbedre niveauet for dansk undervandsjagt, for at kunne begå os til internationale konkurrencer?
For at forbedre niveauet skal vi blive bedre til scouting og deltage i flere stævner.
Jeg har selv ikke tid mere, men ser en stor fremtid i de unge dykkere som kommer frem og udfordrer. Jeg tror faktisk vi vil forbedre os markant de kommende år.

9) Her får du får lov at lege spåmand: Hvad bliver den næste “Breaking News” indenfor undervandsjagt i Danmark?
Det næste Breaking bliver enten en Kulmule fra 20m stenrev ud for thyborøn, eller en stor Havkat eller Lange fra vragene omkring Store Middelgrund (område sydøst for Anholt).

10) Hvad er din yndlingsopskrift som involverer fisk du selv har jaget?
Jeg kan rigtig godt lide ceviche af Torsk, eller sprødstegte små fiske-nuggets som laves som tacos. En helt almindelig stegt Skrubbe er nu også virkelig godt, hvis Skrubben er fra sensommer eller efterår.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *