Viser 11 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #4286

   Til Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling i april har jeg overvejet at få tilladelse til at hoppe i en af Københavns søer, og samle affald dér sammen med andre undervandsnørder, for der må sku være meget affald. Det kunne også være sjovt at se hvad der egentlig er af liv dernede.

   Men er det overhovedet en god idé?
   Hvad ville søerne være uden gamle indkøbsvogne, øldåser, cykler, flasker m.m.
   Det er lige før at det er et stykke undervands-kulturhistorie man fjerner hvis man cleaner søerne.
   Der er selvfølgelig 4 søer, så kunne man rydde op i de 3 og lade det 4. stå som “undervandsmuseum”…
   Hvad synes I?
   og ville I ha lyst til at springe med mig i søerne og se hvad man kan finde på bunden dér?

   MVH Nikolaj Tuba Dam

  • #4287

   Erland
   Deltager

   Jeg er frisk på at hjælpe!

  • #4288

   Administrator
   Keymaster

   Samme her!

   Er dog i tvivl om hvor meget man kan se og om det er halv “farligt” med smadret flasker samt diverse 1000 andre ting.

   Men bestemt et projekt vi vil støtte op omkring.

   //Søren

  • #4290

   Mads Broe
   Deltager

   Det er ikke umuligt at jeg kunne være frisk, hvis det foregår når jeg har tid, og vandet ikke er alt for forurenet, jeg ville ikke bryde mig om at komme op med udslæt og hepatitis. :sick:
   Og så skal der jo også lige være sigt til det…

   Mht. hvad man skal regne med at støde ind i dernede, så var der vist noget med at de kylede en hulens bunke grantræer i dengang de udsatte gedder, efter at have opfisket alle skidtfiskene.

   Så ligger der nok også en del cykler og indkøbsvogne, øldåser, samt div. andet skrammel. Glasskår ville jeg ikke være overdrevet nervøs for, jeg tror de fleste mennesker af den type som går og smider flasker i søer, ikke gør sig ulejlighed med at smadre dem først.

   Engang fortalte bartenderen på “Broens Bodega” (mener den er lukket nu) at hun en tidlig morgen havde set et par suspekte personager komme slæbende på et køleskab som de på dygtig manér høvlede i søen, så det kan da være at det stadig ligger der.

   Lige en idé, mon ikke det ville kunne betale sig at have et par fyre på land med den ene ende af et reb, og en UV’er med den anden ende med en krog på? På den måde må det være muligt at gå målrettet efter det skrammel der kan fiskes op, og undgå alt for mange bundhug…

  • #4291

   Fedt at I umiddelbart er klar på ideen…
   I forhold til sigt, så er det d. 21. april. Der forestiller jeg mig ikke at algeopblomstringen er gået amok endnu, men det er svært at sige – man kunne godt forestille sig at vandet er pænt nærringsrigt.

   Man skal selvfølgelig være forsigtig og ikke rode i bunden med bare hænder, men vi har jo dragt og handsker på, og så ligger man vel bare og snorkler i overfladen og samler det affald op man kan se – det kan jeg ikke se den store risiko ved…
   I forhold til de store ting, så ved jeg at KBH kommune har et fartøj/tømmerflåde, som de bruger til at samle cykler op af københavns havn, og måske også i søerne. Så istedet for at vi skal bakse et køleskab op af vandet, kan vi måske lave en aftale med dem, at vi så afmærker de store fund (evt. med en cola-flasker-bøje eller lign) og så kan de komme og samle dem op dagen efter.

   I forhold til forurening, så kan jeg se at drengene fra “Livet under overfladen” har været i Søerne og taget nogle fede billeder, så det burde kunne lade sig gøre, og når vi er kontakt med kommunen, vil de formentlig også underrette os, hvis der af en eller anden grund opstår en forurenings-risiko…
   Se nogle af deres billeder her: Livet under overfladen
   Der er billeder af gedder, en kallert og en indkøbsvogn 🙂
   Det kunne være fedt hvis man kunne støde på en gedde 🙂 Jeg skal ihvertfald have mit nye undervandskamera (canon G12) med, hvis det bliver til noget.

   Ps. jeg har skrevet til KBH kommunes miljø-afdeling, så må vi se hvad de siger…

  • #4292

   Søren Neubert
   Deltager

   Det er en super ide. Der tidligere har været praktiseret i kanalerne som et årligt event og konkurrence. Dt blev desværre stoppet af københavns kommune, da det ifølge loven kræver en erhversdykker uddannelse at udfører arbejde under vandet. Ja det lyder tosset, man var desværre sandt. Man kan da håbe at tiderne har ændret sig.

  • #4294

   Emil
   Deltager

   Jeg er helt frisk på projektet 🙂 Godt initiativ!!!

   Emil

  • #4315

   Marc
   Deltager

   Hej drenge

   Super initiativ, og noget jeg sagtens kunne finde på at være med til selv!

   Grunden til at jeg skriver, er dog at jeg arbejder i DN’s sekretariat og derfor kan fortælle hvem i skal kontakte for at få/høre om de fornødne tilladelser og samarbejde. I følge mine kollegaer skal I tage fat i DN København, evt. i formanden, som I kan læse om her: http://www.dn.dk/Default.aspx?ID=30981

   Held og lykke med projektet og kom gerne med opdateringer, når/hvis I finder ud af mere!

  • #4319

   Hej Gutter

   Ja, det er et fint initiativ.

   Jeg har været med til mange af de aktiviteter der er foregået i de indre søer i København i forbindelse med det miljørestaureringsprojekt der efterhånden har været i gang i over 10 år.

   Det første jeg var med til i de indre søer var at rydde dem for cykler vi fiskede mange hundrede cykler op med et slags travl der mest af alt mindede om nettet i et fodboldmål. Der kom også mange andre sjove ting op blandt andet tyvekoster effekter fra anden verdenskrig mm men det er en anden historie.

   Dem I skal kontakte om projektet er Københavns Kommune jeg mener at den specifikke afdeling hedder noget med park….om det er vej og park eller park og miljø eller hvad det nu er kan jeg ikke huske.

   De juletræer der bliver nævnt tidligere i tråden er fisket op igen for mange år siden.

   Søerne (der er 5) har hvert deres biologiske liv (det vil sige de to der er adskildt af Dronning Lousies Bro har nogen lunde samme biologi og dynamik). Det betyder, at der vil være algeopblomstringer på forskellige tidspunkter. Dette giver mulighed for at man på dangen hvor oprydningen skal finde sted kan vælge den sø med bedst sigt.

   Der er stor forskel på dybdefoholdene i de 5 søer – helt generelt er de 3 nordligste ca. 2 meter dybe og de to sydligste er ca. 4-5 meter over det meste af arealet.

   Jeg har dykket i den nordligst af søerne og det var en stor oplevelse – der er meget skrald (men fandt også en flaske rødvin med prop på :-), men der er også meget dyre og planteliv: jeg fandt blandt andet en enkelt sjælden vandplante, så masser af krebs (i de to sydligste søer) – krebsene er sjove hver gang der ligger en knust flaske på bunden er der en krebs der bor i den – når man hiver en cykkel på land kommer der krebs ud af skærme og saddel osv. Man ser også masser af småfisk når man dykker.

   God fornøjelse med projektet.

  • #5446

   Hvordan går det med dette projekt?

  • #5731

   Jeg har fået kontakt med Kampagnelederen fra DNF’s affaldindsamling vedr. affaldsindsamling i søerne. Hun var meget positiv omkring det, og vil undersøge kontakt til kommunen, og problemstillinger omkring forurening og lignende.

   Derfor vil jeg lige høre hvor mange andre der kunne være interesseret i at deltage?

   Og er der andre end KFK og NakNemo der mon kunne være interesseret i omtalte?

   🙂

  • #5926

   Mads Broe
   Deltager

   Nå, så er det i morgen, noget nyt?

Forum er sponseret af

Viser 11 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.