Viser 3 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #1749

   Rasmus Skovbo
   Deltager

   Hey Hunters!

   Jeg skal blive bedre til at holde vejret, og til ikke at bruge så meget energi når jeg går ned.

   Jeg har en app der hedder, iApnea hvor der er noget der hedder CO2 og O2, hvilken er bedst ?

   Og mit andet spørgmål, når jeg sidder her hjemme for at øve, hvilken stilling er så bedst ??

   Kom gerne med noget erfaring. Da det godt kan blive lidt fesen at dykke i overfladen, og kun kan være under i ca, 20 sek

   MVH B)

  • #1751

   Martin
   Deltager

   Jeg er langt fra ekspert, men da jeg trænede sports dykker elever brugte vi en ganske nem metode, vi løb en tur på små 3 kilometer inden hver svømmehal tur, og efterhånden som formen kom lidt i vejret startede vi med at holde vejret mellem 2 lygte pæle, og næste tur mellem 2 og så fremdeles..
   Det er en rigtig god måde og træne det på, for kan du løbe og holde vejret mellem et par lygte pæle samtidig har du altid ekstra luft til overs under vandet 🙂

  • #1754

   Asger
   Deltager

   En af mine gode bekendte er tidligere fridykker (med 60-70 meter som max dybde!!)

   Har tidligere brugt ham som guide til at forbedre både dybde og bundtider.

   Her er de mest simple principper han vil anbefale nye uv jægere at anvende:

   1: Du kan træne dig selv til at kunne holde vejret længere ved til hverdag at holde vejret. Det lyder måske lidt indlysende, men du træner derved din krops evne til at kunne ignorere at partialtrykket af CO2 stiger i din krop. Når en ”normal” person holder vejret er det CO2 receptorerne i kroppen der reagerer og giver trangen til at trække vejret igen. Der kan i princippet stadig være masser af ilt tilbage i lungerne og blodet, men kroppen irriteres af den høje mængde CO2. Hos rygere og fridykkere vil det i højere grad være iltreceptorerne der reagerer og giver trangen til at trække vejret. Det er for rygerens vedkommende fordi han i forvejen har så meget CO2 i blodet af receptorerne er ligegyldige og for fridykkeren fordi hans krop er trænet til at ignorere CO2 receptorerne. Der kan derfor være noget at hente i at træne jævnligt og ofte i at holde vejret. Prøv med at holde vejret så længe du kan 4-5 gange i streg med 2 min pause imellem hver dag i en uge, så burde du allerede kunne se resultater. Tag tid med et stopur og prøv at presse dig selv lidt – gå efter et bestemt minuttal hver gang eller prøv hele tiden at holde 10 sek ængere. Du vil føle trangne til at trække vejret meget senere end ellers, men til gengæld skal du være mere opmærksom på din krops signaler, når den beder om ny luft. Træn kun sådan her på land, da du elers hurtig kan komme til skade.
   2: Træn i at holde vejret når du slapper af på sofaen eller læser. Når du dykker handler det også om at træne rytmer og vaner. Du kan træne kroppen til at forbinde det at holde vejret med det at slappe af. Hvis du holder vejret når du slapper af på sofaen, vil din krop slappe af når du holder vejret under vandet og du vil kunne holde dig nede længere tid.
   3: Træn dine neddyk. Brug tid på at træne et så gnidningsfrit neddyk som muligt. Træn jack-knife teknikken (knæk i hoften og pej armene nedad, vip benene op og træk med armene) rigtig mange gange. Trykudlign allerede inden du dykker ned, så du ikke ødelægger dit glid nedad ved at skulle stoppe op og trykudligne.
   4: Vask CO2 ud af lungerne inden et neddyk ved at tage 2 dybe og fulde vejrtrækninger lige inden du holder vejret. Lad være med at tage mere end 2-3 dybe inddåndinger i streg, da du risikerer at besvime i overfladen ved at overdrive det…(shallow-water-blackout)
   5: Dyk evt med en bøje, som du kan bruge til at holde fast i en gang imellem og slappe af ved.

   Det er umiddelbart de hurtige råd.
   De mere avancerede er mere mentale teknikker såsom yoga og visualisering af dine dyk, men de egner sig bedre til fridyk end uv-jagt.

   God fornøjelse med træningen! :cheer:

  • #1757

   Rasmus Skovbo
   Deltager

   Tak det var lige det jeg havde brug for.

   🙂

Forum er sponseret af

Viser 3 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.