Viser 3 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #5937

   jacob knudsen
   Deltager

   Var på en lille tur den anden dag, så en masse store flade på ca. 3m vand havde rimelig god sigt 7m+, havde dog svært ved at spotte fiskene hvis de var mere end 1-2 meter væk. Hver gang jeg kom tæt nok på til at se dem, var det som om de slog øjnene op og fløj hen over bunden. Dette skete en 5-6 gange.

   Kan ikke finde ud af om det er fordi jeg larmer for meget og de reagerer på det,
   Lige nu har jeg et sæt ret stive finner fra cressi ( frog plus )

   Ville det hjælpe at skifte til et sæt blødere finner. Hvis ja hvilke er bedst / mest optimale eller skal man prøve med lidt ankel bly så fødderne kommer under vand og så arbejde lidt på at svømme mere stealth mode.

   Mvh jacob

  • #5940

   Hvis du når så tæt på som 2 meter er det måske ikke kun larmen, men bare synet af dig, som skræmmer den flade? Forstås at du bevæger dig for at svømme, og det er bevægelseen som får fisken til at flygte. kan´ske.

  • #5948

   Mads Broe
   Deltager

   Ud fra hvad du beskriver lyder det som om du larmer for meget på den ene eller anden måde, fladfisk bør du kunne tage med kniven eller hænderne.

   Blødere finne kunne godt tænkes at kunne gøre en forskel; hvis du skal kæmpe for at komme frem med de finner du bruger nu, vil dine bevægelser ikke rigtigt være flydende og glidende men visuelt larmende for alt som kigger på dig.
   Man kan vel sige at du kommer til at fremstå som noget unaturligt i miljøet.

   Mange bruger Omer Stingray finner, jeg gør ikke, men de forekommer mig at være ret populære.

   Noget andet er reel larm, hvis du ligger og plasker med finnerne i overfladen vil det kunne opfattes af fiskene. Nu har fladfisk aldrig været specielt nervøse synes jeg – hvis man gider at ta’ den lidt stille og roligt kan man som regel komme tæt nok på til at tage dem med hænderne, det er dog lettere bare at prikke dem med spyddet (pas på når du trækker dem af).
   Nå, men løsningen på overfladeplaskeri kunne godt være ankelbly, du kan eksperimentere lidt med din holdning i vandet, men hvis ikke dine finner holder sig under overfladen af sig selv, vil ankelbly nok være den mindst fysisk belastende løsning.

   D&P

  • #5979

   jacob knudsen
   Deltager

   Tak for hjælpen vil starte med ankel bly, og ud fra det beslutte om der skal nye finner til.

Forum er sponseret af

Viser 3 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.