• Forfatter
    Indlæg
  • #7354

    David H
    Deltager

    Hej alle,
    Et hurtigt og sikkert nemt spørgsmål for mange af jer.
    Jeg tog en håndfuld skrubber med hjem fra en tur forleden. Rensede dem om natten, smed dem i fryseren og tøede dem op til en frokost næste dag. Manglede bare lige at flå dem og da jeg gjorde det (med tang og viskestykke) fik jeg ikke det sidste lag med. Jeg fik skindet af, men der sad nogle senelignende hvide fibre og krydsede henover ryggen, som jeg måtte skære af i stedet. Kan det have noget at gøre med, at jeg ventede for længe med at flå dem? Hvad gør I?
    (Jeg burde nok slet ikke have frosset dem, men vidste ikke, at jeg ville spise dem næste dag)

    Mvh,
    David

  • #7363

    Klaus Mulvad
    Deltager

    det lag du beskriver tror jeg er noget bindevæv som dog sagtens kan spises, så længe du har flået det der “slimet/sandpapir” af 😛

  • #7366

    IMHO er det spild af tid at flå de flade ! Med lidt snilde tager det ikke længere tid at skære alle 4 filletter af og så står du med et skelet m. hoved, hale og indvolde samt 4 lækre benfri filletter !

  • #7370

    Eller stege/grille dem med skind og ben. Server dem hele og lad gæsterne pille skindet af og befri kødet fra benene… Der er i øvrigt også meget smag i skind og ben, som overføres til kødet under tilberedning.

    Og så er det meget nemt når man kommer hjem med fangsten!

    /K

  • #7371

    David H
    Deltager

    Eller stege/grille dem med skind og ben. Server dem hele og lad gæsterne pille skindet af og befri kødet fra benene… Der er i øvrigt også meget smag i skind og ben, som overføres til kødet under tilberedning. /K

    God pointe med at der sidder meget smag i skindet.
    Hvis man steger dem med skind, kommer skindet så nemt af bagefter?

    D.

  • #7381

    Ja, det løftes meget nemt af i store stykker med en kniv.

    God fornøjelse!

  • #7385

    David H
    Deltager

    Ja, det løftes meget nemt af i store stykker med en kniv.

    God fornøjelse!

    Tak, tager måske en tur mere i aften.

    D.

  • #7389

    Mads Broe
    Deltager

    Jeg plejer at filetere dem, dyppe dem i æg og rulle dem i rugmel/salt/peber (som var de kvægtyve dengang i Amerika, selvom de brugte nogle lidt andre ingredienser, og ikke spiste dem bagefter), og så ellers bare kyle dem på panden til stor glæde for dem som kun kender fabriksproducerede, trawlerdøde, og ikke nærmere definerede “fiskeprodukter”, for en gangs skyld får lov til at smage hvad en frisk paneret fiskefilet smager af.

    Yeah!

  • #7390

    David H
    Deltager

    Jeg plejer at filetere dem, dyppe dem i æg og rulle dem i rugmel/salt/peber (som var de kvægtyve dengang i Amerika, selvom de brugte nogle lidt andre ingredienser, og ikke spiste dem bagefter), og så ellers bare kyle dem på panden til stor gælde for dem som kun kender fabriksproducerede, trawlerdøde, og ikke nærmere definerede “fiskeprodukter”, for en gangs skyld får lov til at smage hvad en frisk paneret fiskefilet smager af.

    Yeah!

    Jeg tror sku jeg laver westernfileter næste gang så. Der mangler bare en ordenligt skarp kniv i det her hjem, jeg sofasover i. Men det skal måske være huslygaven for denne gang – det har jo ALTID være bedst at købe gaver, man selv får glæde af. Undertøj til kæresten, Lego til nevøen eller en filetkniv til tanten beviser det jo netop;-).
    BTW, tror jeg tager en hurtig tur til Snekkersten igen i aften. Hvis det bare er efter skrubber, så er der vel ikke så meget forskel på om det er nat eller sen aften, er der? Jeg fandt jo mine ude i sandet, men er de også helt under land? Løfter du ålegræsset til side og kigger? Og kigger du selv i de små gruspletter mellem tangen, eller kan de bedre lide de lidt større arealer? Jeg kiggede nogle gode videoer fra en fyr i Jylland (de hedder alle “UV-jagt” og så en stedangivelse på nettet) og der lå mange af hans flade lige i kanten af sand og grus/sten/klipper. Giver det mening? (Hans videoer var i øvrigt nærmest meditative, da de ikke bare var shoot ’em up videoer men meget lange svømme-rundt-og-kigge-på-liv. Det var sku fint og meget nede i tempo).

  • #7392

    Mads Broe
    Deltager

    Jeg tror sku jeg laver westernfileter næste gang så. Der mangler bare en ordenligt skarp kniv i det her hjem, jeg sofasover i. Men det skal måske være huslygaven for denne gang – det har jo ALTID være bedst at købe gaver, man selv får glæde af. Undertøj til kæresten, Lego til nevøen eller en filetkniv til tanten beviser det jo netop;-).

    Helt rigtigt, man skal altid veje for og imod før man vælger at plante en filetkniv nogen steder.:)

    BTW, tror jeg tager en hurtig tur til Snekkersten igen i aften. Hvis det bare er efter skrubber, så er der vel ikke så meget forskel på om det er nat eller sen aften, er der? Jeg fandt jo mine ude i sandet, men er de også helt under land? Løfter du ålegræsset til side og kigger?

    Tjah, de plejer at komme lidt tættere på kysten om natten, men jeg så ikke nogen ud over den jeg stak sidste gang…
    Jeg napper som regel flade på grænsen mellem tangbælter og sand, men jeg har aldrig taget flade i ålegræs, hvis jeg hænger over den slags bevoksning er det som regel mørke rygge jeg kigger efter, og håber på en stående HØ.

    Og kigger du selv i de små gruspletter mellem tangen, eller kan de bedre lide de lidt større arealer?

    Det kommer lidt an på hvor jeg er, små gruspletter i Øresund gemmer sjældent på noget interessant, større grusområder i Kattegat er noget der godt kan betale sig at gå efter med en tættekam.
    Ja, du kan godt finde flade i småpletterne i tangen, men jeg har aldrig set hvarre sådanne steder.

    Jeg kiggede nogle gode videoer fra en fyr i Jylland (de hedder alle “UV-jagt” og så en stedangivelse på nettet) og der lå mange af hans flade lige i kanten af sand og grus/sten/klipper. Giver det mening? (Hans videoer var i øvrigt nærmest meditative, da de ikke bare var shoot ’em up videoer men meget lange svømme-rundt-og-kigge-på-liv. Det var sku fint og meget nede i tempo).

    Ja, det giver mening, de flade ligger ofte i det område, men det er ikke en garanti for hvarre, og jeg har aldrig fået en tunge, så dem kan jeg ikke sige noget om.

  • #7433

    David H
    Deltager

    Mace, tak igen! Du gør sku (undervands)verdenen til et bedre sted:-)

  • #7434

    trawler
    Deltager

    flår altid mellemstørrelsen på fladfisk, det er synd at filletere dem og der går for meget til spilde. Det er ok let efter et par stykker, men sørg for en grønsags handske / havehandske eller lign. og gør som ham her: http://www.youtube.com/watch?v=h0PUHUx2n8c . Man kan såfremt den er lidt genstridig, nærmest krænge skindet rundt om knoerne (derfor handsken, skrubberne er rene slibesten), altså tag fat efter den er ridset i siden og kræng så skindet rundt om knoerne.

  • #7514

    David H
    Deltager

    Tak for videoen, han har sgu styr på det.
    Tidligere i dag tog jeg forbi Snekkersten for anden gang. Denne gang kl. 19 og fandt igen fire skrubber. Men spottede intet andet. Men i det mindste var skrubberne en del større end min første gang der. Dog var der en enkelt, der sikkert ikke er meget over målet, men den kom svømmende lige under mig og jeg skød desværre hurtigere end jeg fik målt den op. De tre store lå roligt på bunden. Alle sammen lidt længere ude. På omtrent 5 meter vand.

    Da jeg kom hjem, prøvede jeg den teknik i videoen, men kunne ikke få det til at virke – men jeg manglede også handskerne.
    Til gengæld havde Mulvad helt ret mht. bindevævet. De fine, hvide senelignende sager, som jeg knapt kunne skære i med en kniv under flåning sidst – denne gang lod jeg dem sidde og stegevarmen gør dem 100% møre. De forsvinder nærmest.

    Handsker til næste gang!

Forum er sponseret af

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.