Viser 6 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #8031

   niklas
   Deltager

   Lige for at fortælle hvordan første dyk det gik.

   Så fandt jeg ud af med det samme at det sku er meget rart med et vægt bælte og især ankelvægte så det skal jeg have anskaffet mig. Udover det så mine torpedo der den ligger sig altid ned så man kan ikke se flaget, hvad kan man gøre der? Og så skal linene til torpedoen bindes fast til min fod i stedet for mit bælte, for hold kæft den line var irriterende.
   Så skal jeg have skiftet min hætte for hold kæft hvor den strammer.
   Skal have udskiftet mine gamle billige stive lorte finner til nogle bløde og bedre, kæft det gjorde ondt i foden bare efter 2 min.
   Udover det så kom jeg udover en sandrevle og der lå så min første fladfisk og ventede på mig. Så den snuppede jeg og svømmede så rundt i 10 min mere og gik så på land da vandet var totalt uklart og bølgerne var meget store i dag.
   Men ellers var det nu meget sjovt at komme i gang 🙂

  • #8036

   Jesper
   Deltager

   Bøjelinen skal sættes til bæltet eller lign. – ikke fødderne 😉

   Nogen har bøjelinen sat fast direkte i harpunen, men jeg synes selv at bøjen rykker for meget i harpunen, hvilket er noget møg i skudøjeblikket.

   Jeg har selv bøjelinen ført igennem en karabinhage der sidder i en D-ring i bæltet og så videre til harpunen. Det fungerer og giver ingen ryk i harpunen. Setup’et gør, at jeg kan slippe harpunen hvis den evt. Skulle sidde fast i noget på dybere vand, og så svømme til overfladen, og så har jeg fortsat kontakt både til bøje og harpun. Går det helt galt kan jeg koble mig helt fri vha. karabinhagen i bæltet.

   Det skal nævnes, at jeg også har prøvet traditionelle bøjelinen, og de drev mig til vanvid. Så jeg bruger en elastikline på 4 meter som kan give sig til 12 meter ved eks. neddyk.

   Mht. din bøje, så mener jeg folk lægger noget tungt ind i bunden af den. Lidt ligesom kølen på et skib.

  • #8042

   Mads Broe
   Deltager

   Problemet med bøjelinen kan løses ved at du bruger en flydende line, og evt. sætter en decideret flyder på så den holdes fri af dine finner, det er det jeg har gjort og det virker perfekt.
   Min line er lavet af en 6mm PE slange som lige er blevet varmet op i enderne før jeg snørede den sammen og lavede en løkke i hver ende.
   Jeg har min line løbende igennem vest og bælte, og videre ud til harpunen.

   Med hensyn til at din bøje vælter kan du, hvis altså den har et kammer i bunden, hælde en portion hagl ind gennem ventilen, det gjorde jeg og det virker som det skal uden at lave ekstra modstand i vandet.

   Finnerne kan du måske gøre blødere ved at slibe kanterne af, det var sådan jeg fixede mine.

  • #8058

   niklas
   Deltager

   MEd hensyn til bøjen så er der et kammer i bunden, men det ligner det kun er til at puste luft ind det har jeg så prøvet og det hjalp intet. Dernæst med hensyn til finnerne har jeg slebet dem, men ikke i kanterne for der var ikke rigtig nogen kanter kun under foden. prøver i morgen og ser hvordan det ser ud. Der er heller ikke så meget vind, glæder mig allerede!

  • #8060

   Mads Broe
   Deltager

   MEd hensyn til bøjen så er der et kammer i bunden, men det ligner det kun er til at puste luft ind det har jeg så prøvet og det hjalp intet.

   Ja, det kunne jeg godt have fortalt dig, det har i bedste fald den stik modsatte effekt.
   Jeg undrede mig selv over det bundkammer og konkluderede at det måtte være til at fylde vand i – ja, det er faktisk muligt hvis du holder bøjen ned under vandet og trækker kammevæggene fra hinanden før du puster luft i hovedkammeret, men det virker dårligt sammenlignet med at hælde en håndfuld hagl i.

   Dernæst med hensyn til finnerne har jeg slebet dem, men ikke i kanterne for der var ikke rigtig nogen kanter kun under foden. prøver i morgen og ser hvordan det ser ud. Der er heller ikke så meget vind, glæder mig allerede!

   Nå, så var slibe-tricket ikke det rigtige for de finner, mine havde nogle ret høje kanter langs ydersiderne af bladene, og det hjalp gevaldigt at slibe dem ned, men det lugter som om du nok må investere i et par nye finner.

   Go’ tur, dyk & pløk.:)

  • #8078

   Anonym

   Og har du ikke hagl virker strandsand lige så godt – Bare hæld det i inden bøjen bliver våd…

  • #8079

   Hmm.. det lyder så bekendt, alt det du skriver dér. 🙂

   Min torpedo bøje har også været ved at lide døden til havs mange gange (som i: har været ved at skyde lortet flere gange fordi jeg blev så irriteret på den når jeg blev viklet ind i linen, og sådan… den lever dog endnu.)
   Jeg har noget almindeligt elastikreb i den, og så har jeg sat sådan nogle flydere (røde og hvide, se sportsbutikken.dk) på. De holder den på afstand. Nogle ankelvægte, så man ikke ligger og sparker oppe i overfladen med finnerne hvor linen er, hjælper også på det.

   Jeg har lagt en flad sten jeg fandt i bunden af min bøje – det er sådan en model med en blære inden i et ydre etui af kraftig orange nylon. Nu vælter den ikke så meget som før. Desuden har jeg et fangstnet hægter nedenunder, så når der er vægt i det, hjælper det også på problemet med at den kæntrer.

   Jeg har selv længe svømmet rundt med nogle stive scuba-plastik finner. Jeg har for nyligt spenderet og anskaffet mig et par Leaderfins Carbon Waves. Jeg har kun været ude med dem et pa gange, men man kan VIRKELIGT mærke forskel. Meget mindre af energien går tabt, når man sparker og man bliver ikke lige så træt/øm i læggene som med de gamle finner.

Forum er sponseret af

Viser 6 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.